Sursa twitter Moscovici: @serbanmedia : „Chisinau 2009: prima revolutie transmisa online”

Lupte de strada la Chisinau >>>

______________________________________________
Cred ca acesta este adevăratul subiect al zilei.
Chibit

UpDate

A inceput asa :

„Tinerii au fost mobilizati prin sms-uri si mesaje pe internet, care indemnau ca la ora 18.00 sa se adune in fata statuii lui Stefan cel Mare, pentru a aprinde lumanari in semn de „doliu national” pentru victoria comunistilor.

La statuie au venit mai intai cateva sute de tineri, au aprins lumanari si, purtand pancarte cu mesaje anticomuniste, au inceput sa se indrepte catre Presedintie strigand „Libertate”. Pana la Presedintie se stransesera deja peste 2.000 de persoane, iar circulatia pe bulevardul Stefan cel Mare a fost intrerupta. De la Presedintie, protestatarii s-au indreptat apoi catre Piata Marii Adunari Nationale, unde se afla sediul Guvernului. Aici protestatarii au devenit tot mai numerosi, 10.000, potrivit unor estimari, pana la 20.000, in opinia altora, in orice caz a fost vorba despre cateva mii de persoane si despre cel mai amplu protest spontan din ultimii ani de la Chisinau.” ……si continua :

„.14,30: Autoritatile au blocat informational raioanele – Hotnews.md

Mai multe raioane ale R. Moldova au fost blocate informational, unica sursa de informare in aceste zone fiind Internetul si postul de radio Vocea Basarabiei.

De la Glodeni am fost informati ca toate posturile moldovenesti de radio si TV au fost blocate, cu exceptia posturilor NIT si Moldova 1.

14,20: Forumistii discuta despre organizarea unui miting de sprijin in centrul Bucurestiului, incepand cu ora 20,00 – @serbanmedia

Protestul capata tot mai mari proportii. Tinerii s-au indreptat spre Guvern. Majoritatea se afla in fata Guvernului – Vocea Basarabiei.

Liderii partidelor democrate cer ca alegerile sa se organizeze sub supraveghere internationala

„Va cerem sa faceti tot ce se poate sa realizam schimbarea pasnica a conducerii si sa organizam alegeri democratice”, spune unul dintre liderii democrati.

14,15: Protestatarii au rupt usile birourilor presedintelui Voronin, mici grupuri de protestatari au patruns inauntru, in ciuda tunurilor de apa cu care au fost intampinati de politie – Reuters……………………………………………………………………………………………………………………

HotNews
– Siteul Unimenia.md a fost blocat :
http://www.unimedia.md/?mod=news&id=10249

AUDIO LIVE http://87.248.162.116:8000/