Copilu` Minunat , ala care cinta pe ulitele Stefanestiului la localele de acum citeva luni : „hai pesede, hai pesede, cel mai prost partid nu e” 🙂 … impreuna cu alti manelisti , probabil viitori candidati la celebrul „ununominal” care ne asteapta in curind , au cintat de jale maxima la celebra reuniune de „dat mare” prilejuita de inmormintarea bietului Caiac , seful interlopilor craioveni .

Si , uite asa ,cu Palatul lui Sutu colac peste parastas , mi-am amintit si de o experientza de-a mea , legata de personajul consilierului manelist al psd si de inmormintari tziganesti , de fitze ….
Mai tineti minte ??

O INMORMINTARE

Zi mohorita , de inceput de Septembrie si de toamna … alai mare pe Pantelimon , cu dric si cai mascati … fanfara cinta sfisietor de fals , hituri de deces : “Drumurile noastre , toate , se vor intilnii odata ” si “Daca pleci , ia-ma acu` , cu tine ” !!
Coroane imense , de cite 5-6 mii de euro . Flori proaspete si scumpe : crini imperiali si cale superbe , sosite din Olanda cu avionul de dimineatza….n-ar avea bani tot cartierul , sa le cumpere copiilor florile alea , pentru apropiatul 15 Septembrie !

A murit nea Gogu – Limba , sotul floraresei Gladiola , sora cu alta florareasa din Piatza Obor, Zambila .

Nu vezi decit mertzane si audi, audi si metzane …. ba chiar si un Ferarri , decapotabil.
In Ferarri este Adrian – Copilu`Minunat ….. este o decapotabila cu boxe puternice si statie data la maxim !
Cind se odihneste fanfara , cinta Copilu`-Minune , minunat : ” Aaaah , mai doamne ….. nenea Gogu ne-a lasat , spre Dumnezeuuuuuuuuu a plecatttttiii , mai- maiii – De mi-ar cere moartea bani , as` traiiiii sute da aniiiiiii , maiiiimai ”

Plinge tooata tzigania, frate !! Se opreste trista procesiunea la intersectie …. se arunca monezi de 1 euro , amestecate cu d-alea romanesti ,de 1 leu nou …. toti tziganusii se reped dupa ele .
Un batrinel galben si tras la fatza ca si mortul din dric ( sigur este roman ) cu haine la moda prin anii `60 , ramase prea mari pentru trupul uscativ , se opreste pe trotuar. Este prea mindru sa se aplece dupa maruntisul ce a aterizat chiar linga el , la rigola .
Asa ca se uita imprejur si pune doar o tapla strategica , pe citeva monezi …..

Ma bufneste risul , da` ma uit cu fereala , sa nu supar vreun “bazat” de bodygard din procesiune , angajat sa care sicriul in cimitir, la groapa ….
Cimitirul Reinvierea : capatul de drum al fiecaruia …..
Se opreste toata circulatia ,masini , tramvaie chiar si o salvare cu alarma sunind a moarte iminenta ….. de , sosea ingusta pt. atitea mertzane si audi …..

O jale mare , imensa, cu tipete urlate din toti rarunchii tzigancilor ,se dezlantuie fara nicio veste , deodata….
Incepe slujba ……. 5 popi , imbujorati de fericire ca au prins asa “contract” ……. Doamne -Miluesteeeeeeee !!

SUNA UN TELEFON …. e telefonul baiatului lui nea Gogu , Narcis, ala mic …..

– Ma ,ia ,tooata lumea . …. Mucles, ca n-aud nimica !

Liniste adinca , deodata , de parca poti sa auzi pina si respiratia mortului – nea Gogu Limba , cazat pe nasalie si imbracat cu „paltonul” scump , de mahon , cu minere de bronz luat din pensia lui sociala , in rate, de la Anthony -Pompe Funebre ..

Avea un motto mortal Anthony ceva de genul : „Vrei sa fi linistit macar mort ? Atunci contracteaza serviciile noastre complete si platesti ratele inca din viata”
Chiar am observat ca unii tziganusi, se uitau mai mult la minerele alea , imense , de bronz, decit la nea Gogu , saracu`. Voi nici nu stiti cit e kilu` de bronz la centrele de colectare din cartier !

Aoleoooooooo , fratioare , acu` il ingropam , ma !!! aoleooooooo , mor … aoleooooooo , e fratili meu , maaaaaaaaa , Marean !!!

Stai asa ma, Mareane …..

Se duce cu telefonul (n-aveti voi , in viatza voastra asa scula de telefon ) si-l lipeste de urechea galben-vinetie a mortului : tatica , e Marean , din Belgia !!!! Auzi ce zice : SA MAI VORBESTI MACAR ODATA CU EL , pina iese din pirnaie .. Aoleoooo , taticaaaaaaaa !!!!!!!!!

Tzigancile tipa …..tziganii urla de durere …..Na belea , dracu , ca mi-au dat si mie lacrimile , de-a risu-plinsu …

Ataca aria mortuara Copilu -Minunat , de-l face sa-i sara instantaneu euroii , din buzunar , lui Narcis :

“Auzi aici, Narcise , vorbe frumoase : ……. Asta-i jalea cea mai mare / mai mare ca la-nchisoare / ca si-acolo daca esti / cu copilu` tot vorbestiii , maiii …”

Tipete mari , uriase ……… ba pot spune , groaznice chiar !!!

Saracu nea Gogu , daca ar putea , ar plinge si el de mila lui .

ASA-S TZIGANII , NISTE COPII MARI ! CHIAR DACA-S INTERLOPI , FLORARESE SAU CONSILIERI PSD !

HAI , TETRAILES BAHTALO !!

Reclame