SECŢIUNEA a 3-a
Consiliul Superior al Magistraturii

Atribuţii ARTICOLUL 134
(1) Consiliul Superior al Magistraturii propune Preşedintelui României numirea în funcţie a judecătorilor şi a procurorilor, cu excepţia celor stagiari, în condiţiile legii.

Si comparati cu textul noii legi ,aprobata de Plenul Senatului ieri , cu 78 de voturi „pentru” şi 46 de voturi „împotrivă”, propunerea legislativa care modifica Legea 303/2004 privind Statutul magistraţilor, propunere iniţiată de senatorul PC Rodica Stănoiu şi deputatul PSD Florin Iordache, şi completată în Comisia juridică a Senatului condusa de senatorul liberal Norica Nicolai !!!!!
…………………..
…….” Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prim-adjunctul şi adjuncţii acestuia, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, adjuncţii acestuia, procurorii şefi de secţie ai acestor parchete, precum şi procurorul şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi adjuncţii acestora sunt numiţi de către plenul Consiliului Superior al Magistraturii, la propunerea Ministerului Justiţiei, cu avizul secţiei de procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii”

Ce n-au realizat senatorii ticalosii din „Partidul Social-Democrat Liberal si Conservator , Romania Mare ” este faptul ca , daca prin absurd , Curtea Constitutionala ar declara aceasta mizerie de lege avind drept scop si tinta un singur om , Basescu , ca fiind constitutionala , mai avem o prevedere in Constituitie , pe care ticalosii astia din Senat n-au cum s-o modifice ! Iata :

Rolul şi structura ARTICOLUL 133
(………………….

(6) Preşedintele României prezidează lucrările Consiliului Superior al Magistraturii la care participă.

Asa ca , tot Basescu este cel care prezideaza si conduce sedintza CSM in caz de numire a sefilor din Ministerul Public, chiar si dupa noua lege adoptata de Senat si nu sluga Rodicai Stanoiu , ajunsa sefa CSM !

Daca , insa, mai adaugam si urmatoarea stire la analiza noastra , cred ca senatorii „322” chiar au luat o mare teapa , de pe acum , din partea CC si a Piratului – Dictator …. iata stirea :

„Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat astăzi, 16 septembrie, Decretul pentru numirea domnului Petre Lăzăroiu în funcţia de judecător la Curtea Constituţională, în locul şi pe durata mandatului lui Petre Ninosu ca urmare a decesului acestuia. „

Sper ca va mai amintiti de diversiunea recenta , cu numirea lui Bolcas -PRM la C.C. ca parte a trocului pdl-prm , Basescu – Vadim !

Asta a fost pentru deontologi si pentru „corul ingerilor” ! 😯

Ramine insa o mare intrebare : daca U.E. se hataraste sa „acorde” Romaniei , in sfirsit pe merit , clauza pe justitie . Cu consecinte greu de calculat , in viitor , pentru noi toti !
Iar pentru asta vor trebui sa plateasca scump , la vot , toate partidele care au sustinut si executat aceasta ticalosie impotriva propriei lor tari .

Si , fiind chiar o tema generoasa , o sa si tina capul de afis mai mult timp , pentru discutii serioase , sper eu .

Reclame