S-a hotărât, care va să zică…

Domnul Taricescu – Anton Taricescu – impreuna cu d-nul Orbanescu – Sica Orbanescu – pleacă la Titu , cu trenul de plăcere.
Incă, de mult , de cind i-a votatara guvernul , domnul Taricescu a promis „Puiului“ Prostanac să-l ducă odată şi pe el , la Titu ; prin urmare trebuie să-l ia şi pe Puiul; dar Puiul nu merge nicăieri fără „grapapa“; prin urmare, şi pe grapapa trebuie sa-l ia. Puiul Prostanac este mititelul Mircica Dabulanescu, în etate de patru anişori împliniţi, unicul fruct până astăzi al amorului părinţilor săi : grupul de la Cluj cu baronii lui Mitrut -zis si Cetateanul de sub camion ; iar grapapa este tataitu Ionica Ilicescu , taticu mamiţichii puiului.

Trenul de plăcere „Sageata liberala” pleacă din Gara de Nord joi ,dis de dimineata , la orele sapte fără cinci. Joi , aşadar, in crucea noptii , toti acesti doamni încep să se pregătească de plecare.

Musiu Orbanescu este pe deplin stabilit asupra toaletei sale ! o bluza vert-mousse ,patata putin cu mustar , pantalon fraise ecrasee şi pălăria asortată; umbreluţa a galbina , mănuşile albe şi demibotinele de lac cu cataramă; ciorapii de mătase vărgati, în lungul piciorului, o bandă galbenă şi una neagră, despărţite cu câte un fir stacojiu.Ciorapii si botinele de lac sunt prima-ntii …. ca poate se iveste vre-o ocazie sa mai joace putin pe mese , daca e rost de un chef cu lautari , la Titu si vrea sa nu se faca de ris daca e filmat .
Musiu Taricescu se-mbracă în negru ! Neaparat cu papilon roz , asortat !
Aşa se-mbracă dumnealui , de când a pierdut pe suspandatul Bijboaca si pe ţaţa Norica ; coloare deschisă n-a mai purtat decât acuma, de curând , pe cind s-a intilnit in noapte , cu „Puiul” , la guvern !! Doar un barej conabiu , la cap, de putina coloare .

Cât despre Puiul, nici nu mai încape discuţie – el va purta la Titu uniforma de ofiţer (chiar daca nici el nu mai stie citi sunt ) de vânători ,ca si prinţul Duda

Până să potrivească tatutzul Taricescu pe conasul Orbanescu , cam ametit ca abia venise de la o bauta cu strigaturi , până să-mbrace pe „Puiul” Prostanac şi să-i puie sabia, s-a si făcut ora sapte fără douăzecisicinci. La orele sapte fără un sfert , iată soseşte şi d. Dinu Patricescu , brat la brat cu tataita Ilicescu , care era insotit de un muscal cu cauciuc , din garda SPP..

Cum intră şi dă cu ochii de Anton Taricescu , conasul Dinu Patricescu strigă:

– Monsher ! Încă n-ai plecat ? Să ştii c-ai pierdut trenul ! Până s-ajungi la tramvai, cum umbli d-ta incurcat ; până să-l apuci, că poate n-ai noroc să-ţi treacă tocmai atunci ; până să ajungi la gară – s-a isprăvit ! …
n-are să te-aştepte „sageata liberala” tocmai pe dumneata …
Apoi, văzând pe Sica Orbanescu că tăndăleşte căutând nişte chei de 14 , frumos cromate si pe care scria CFR , primite cadou zilele trecute , chiar de la tatal Puiului Prostanac , „Cetateanul care tocmai iesea de sub un camion” , conu Dinu se inerva si tipa cu putere :
– Sicaaaaa !!! N-auzi , boule , c-o să scapati trenul?

Domnul Taricescu porneşte, şi cu Orbanescu crincen de magnetizat inca , după el :

– Sefule , ştii unde am vorbit să ne-ntâlnim: În salon de clasa-ntâi… Ai auzit? Si sa nu uiti sa iei si belete , sa nu ne prinda nasul ala rau ,Traianescu , ca merge si el la Titu ,azi !!

Tataitzu Ilicescu si Puiutul Prostanac au plecat să caute tramvaiul. D. Taricescu e cu toata famiglia liberala şi cu un coşuleţ elegant de provizii , pentru timpurile grele ce vor sa vie – are si salam, vre-o opt ouă răscoapte , de la ferma din Cornu a intendentului Adelu`, un pui fript – in …. fipt , două jimble, sare, piper,.. ba chiar si doi caltabosi si o sticloanta mica de palinca , d-aia de face margeluse la dop … în sfârşit tot ce trebuieşte – se urcă în birjă vesel şi :

– La gară, gaspadin !!!!

Nota : prima si ultima propozitie ” S-a hotărât, care va să zică…– La gară, gaspadin !!!! ” sunt chiar cele scrise de nenea Iancu , in original . Eheeeeeee .. al naibii , nenea Iancu asta !!!
In rest , am mai schimbat eu , cite ceva … si anume in partile esentiale , cu acceptul de copyright al Maestrului , pe care l-am primit azi – noapte , in vis !
:mrgreen:

Reclame