ARMAGEDONUL LIBERAL , PE SURSE !

Partea I-a.

Despre „Regii Asfaltului” din curtea PNL .

Da , este vorba despre ministrul Transporturilor , Sica Orban .
Recent , la spectacolul- susanea de lansare a candidatilor PNL pentru alegerile parlamentare l-ati vazut umilit din nou pe Orban . Ca si imediat dupa alegerile locale , cind a fost ejectat fara explicatii din functia de sef PNL Bucuresti chiar de seful partidului , Tariceanu .
Ce nori negri s-au abatut , oare , deasupra principalului contracandidat al lui Tariceanu la preluarea sefiei PNL , dupa alegerile din Noiembrie ??

Recent , o noua serie de acuzatii au fost lansate de Berceanu la adresa ministrului Orban , acuzatii serioase de coruptie , privind atribuirea ilegala a lucrarilor de reabilitare si asfaltare a unui drum judetean din Gorj , judetul baronului liberal Morega .
Acelasi Morega , anchetat in legatura cu dosarul de coruptie al ministrului Pacuraru , care in tot acest timp nu a fost miscat un milimetru din pozitia de sef al judetului de catre Tariceanu .
Preluat de liberali pe traseul PDSR , ApR , PSD , PRM , PNL Cimpeanu si, in cele din urma, PNL – Morega a pastrat legaturi puternice in subteranele afacerilor si politicii gorjene cu presedintele C.J. – Ion Calinoiu , membru PSD important in camarila capitalismului de cumetrie mostenit de pe vremea lui Adrian Nastase .
Astfel ca in luna Iulie 2008 , la o luna dupa cistigarea alegerilor locale din acest an si formarea unui „cartel” judetean intre psd si pnl , ca prin minune , ministerul transporturilor a semnat un contract in valoare de aproape 400 milioane de euro cu firma Romstrade S.A. La licitatie au participat si citeva firme mici , de fatada , fara a se putea califica in conditiile caietului de sarcini a lucrarii de modernizare a celor 150 de km din DN 67c Bengesti-Sebes , caiet de sarcini alcatuit de Administratia Nationala a Drumurilor din subordinea lui Orban , cu „dedicatie” speciala firmei Romstrade .
De ce tocmai Romstrade S.A. ???
Pai , aici trebuie sa amintim ca actualul presedinte al CJ Gorj , pesedistul Ion Calinoiu , a facut bani frumosi pe cind participa cu fosta firma Consortiu S.A , unde era actionar majoritar , in parteneriat cu Romstrade S.A. la lucrari de asfaltare fara licitatii oferite de Sergiu Sechelariu si Miron Mitrea .
Iata astfel cum , prin presiunile lui Morega asupra conducerii PNL ( santajata permanent cu motiunea de cenzura de catre PSD ) dar si cu concursul ministrului Orban ( de data asta ) „famiglia locala ” PNLSD din Gorj pune mina pe o lucrare de jumatate de miliard de euro , falsificind o licitatie publica .
Aceasta firma , Romstrade , este doar una din celebrele firme ale „asfaltatorilor” legate de PSD si preluate din mers de liberali , dar aruncate propagandistic de PNL in „grupul de interese ” nelegitime ale lui Basescu .
Sa mai amintim si ca in ultimul an si jumatate , de cind Orban a fost numit ministru la transporturi , toate firmele celebre , de la celebra Euroconstruct (Golden Blitz) la cele cu adevarat importante , ale lui Iordache , Casuneanu si Umbrarescu , au primit contracte de sute de milioane de dolari , multe fiind atribuite cu incredintare directa , mai ales dupa episoadele succesive ale inundatiilor din Moldova si nordul tarii .
Cum s-ar spune , „Regii asfaltului” s-au mutat cu basculante si compactoare in curtea dealerului de Citroen ….

Sa revenim la firma Romstrade din Adunatii Copaceni si sa retinem numele actionarului principal : Nelu Iordache .
Este important pentru cind vom analiza lupta acestui baron al asfaltului cu mafia „rechinilor imobiliari” , care si-au gasit adapost tot in piscina PNL .
La sfirsitul acestui episod mai amintim doar ca patronul Romstrade SA. Nelu Iordache , este si actionarul majoritar al celei mai mari compani private de transport aerian , BLue Air , afacere ce se apropie de miliardul de euro .
Companie care si-a trimis angajatii pe strazile Bucurestiului atit la alegerile euro-parlamentare cit , mai ales , la cela locale sa faca reclama candidatului Sica Orban , prin impartirea de materiale promotionale .
Sa mai retinem un lucru important : compania low-cost Blue Air este a doua dupa Tarom , transporta anual peste 1,5 milioane de calatori si opereaza pe aeroportul Aurel Vlaicu , aeroport a carui pista a fost de curind reabilitata de firma …….. ROMSTRADE !!! 👿

Aeroportul Aurel Vlaicu : ADICA AEROPORTUL …. BANEASA !!!!!!

(VA URMA)

Anunțuri