Multe lucruri ii leaga pe Oprescu si Ontanu . Asa cum se vede , pina si numele lor incep cu aceeasi litera : un zero , ceva mai mare .
Amindoi , in alegerile din Mai a.c. au pozat in independenti fata de partidul-mafiot , PSD-ul . Si , pentru ca reteta era deja probata de Evanghelie , amindoi „independentii” au reusit sa ajunga primari .
Doar ca unul e general ( nu , nu de securitate , ca tac-su` ) iar celalalt este doar primar de sector .
Il cunosc pe Ontanu de pe vremea cind era un biet vice-primar la sectorul 2 , de unde tocmai zburase Lis catre Capitala .
Inca de atunci era ambitios , voia sa ajunga cit mai in fata . S-a tot rugat de un mahar cu bani multi , sa-l sponsorizeze la greu , pentru campania din 2000 . Unul , fost director economic la Mecanica Fina , infractor dovedit , Ionel Ilie Ciuclea, en-grosistul chinezilor din Europa .
Cum-necum , Ontanu a ajuns primar iar amicul cu bani , Ciuclea , devenit repede patron la Supercom.SA. a si cistigat licitatia pentru cea mai banoasa afacere a unui sector de oras : gunoiul .
Plus ca acum a intrat si in PSD dar si in Senat .
Dar sa lasam trecutul si sa vedem care mai sunt asemanarile dintre cei doi ….

Pai , problemele orasului le sunt comune : circulatia groaznica , mizeria , ciini comunitari , poluarea , semafoarele , etc, etc.

Si aici o sa gasim si prima diferenta majora intre cei doi : rezolvarea problemei traficului rutier.
Generalul ,Oprescu , are buget mai gras si viseaza cu ochii deschisi la o sosea suspendata . Suspendata ca si lucrarile de la pasajul Basarab . Pasaj care tocmai trebuia sa inchida nenorocitul ala de inel interior , la care sa fie tangeta pe axul N-S , imaginara soseaua suspendata din mintea lui dom` doctor .

Ontanu , mai saracan la fonduri , s-a gindit si el sa scape sectorul 2 din gituiala sufocanta a traficului infernal .
O sa foloseasca cursul riului Colentina .
Colentina cea statuta , urit mirositoare si plina de pet-uri . De la ecluza lacului Herastrau pina la el in cartier , in Doamna Ghica .
Si , pentru ca apa e mica si murdara , iar gondolele pe care trebuia sa le importe din Venetia nu puteau invinge milul Colentinei , Ontanu l-a copiat pe alt coleg din psd , pe Mazare .
Astfel , gondolele venetiene ce trebuiau sa transporte sub clar de luna indragostiti , s-au tranformat in telegondole .
Bune si alea , o sa-mi spuneti . Mai ales ca Ontanu , grijuliu cu votantii sai , a hotarit deja ca transportul cu viitoarea telegondola sa fie gratuit pentru pensionari .
Da , dar abia asa prevad ca astfel se va naste si primul conflict major intre cei doi primari independenti ai psd-ului .
Cit timp Ontanu juca cu proiectul sau la firul ierbii (sau al apei , mai bine spus ) era in regula . Odata ridicata la inaltime ,telegondola strica proiectul Oprescului .
Ca si soseaua lui este tot in aer !! Asa ca , dilema-i gata , cin`sa fie a mai prima : telegondola lui Ontanu sau soseaua suspendata a Oprescului .
Chiar ca este greu de ales intre cele doua .. viziuni .

Eu sunt linistit . Si stiti de ce ?
Pentru ca , niciodata , nu vom avea nici sosele suspendate si nici telegondole . Si nici macar strazi normale , pentru un oras civilizat si european.

Vom avea in continuare doar multi prosti cu drept de vot , care se vor uita mereu in gura unor ticalosi independenti .
Am zis !

p.s. avem si ceva in plus . O aniversare . Sa vedem cine ghiceste despre ce-i vorba !! 🙂

Nota : Gata cu concursul ! Concursul a fost cistigat deja de Robin. Azi , blogul nostru implineste o luna ! 🙂

Reclame