Am vazut o stire , cum ca Paturiciu National Liberal nu-i chiar asa de miliardar pe cit de lauda el si presa personala de la „stina” lui !!

„Kazahii au dezvaluit pretul platit lui Patriciu pentru Rompetrol, 1,6 miliarde de dolari, mult mai mic decat cel care s-a vehiculat pana acum.
Grupul kazah KazMunaiGaz a platit pentru achizitia a 75% din actiunile Rompetrol 1,6 miliarde de dolari, potrivit datelor din raportul financiar al companiei. Informatia a fost confirmata de directorul Departamentului de comunicare al grupului kazah, Ilya Pustogachev. Tranzactia a fost perfectata in august 2007, si a fost aprobata in boardul companiei trei luni mai tarziu. Denumita atunci cea mai mare afacere romaneasca, tranzactia dintre Patriciu si compania kazaha are un pret care nu a fost comunicat niciodata oficial. La momentul vanzarii, presa a avansat o cifra de 2,7 miliarde de dolari, bani pe care i-ar fi incasat Dinu Partriciu din aceasta tranzactie.
Suma a fost avansata dupa ce s-a facut publica valoarea totala a companiei -3,6 miliarde de dolari, ceea ce conduce la o valoare de 2,7 miliarde de dolari. Omul de afaceri nu avansat niciodata vreun pret al acestei tranzactii, dar nici nu a negat informatiile vehiculate in mass-media.
Datele din raportul financiar al KazMunaiGaz arata ca aceasta a evaluat compania romaneasca anul trecut la doar doua miliarde de dolari, nu 3,7 miliarde.

Si iata ce postam eu , la Cristian Patrasconiu pe blog, exact cind toata presa si televiziunile faceau spume de placere ca avem si noi falitii nostrii , aka miliardarul in petro-dolari , Paturiciu ………
Deci :

*Thor:

28 August 2007 (00:05)
Hotarit lucru, nu ma ia somnul de invidie !!!

Am lasat sa treaca ceva timp , sa vad si eu ce s-a mai scris …..
Cred ca suntem dusi … da` dusi rau de tot !

Sa ma obiectivez , chiar asa ofticat cum sunt 🙂 🙂 si sa recapitulez ! FAPTE , NU VORBE !

Deci stire bomba : Patriciu vinde Rompetrol !
– vinde 75% …. zice el
– si mai zice ca valoarea de piatza ( adica cea data de actiuni , ca stiam ca este cotat la bursa ) este de 3,6 miliarde de euro …..

Ce fac ziaristii lu` peste ? Calculeaza cite miliarde de euro a incasat Patriciu …
IATA OMUL ! CEL MAI BOGAT ROMAN . ARE DEJA IN CONTUL DIN ELVETIA 2,7 MILIARDE DE EURO ……….
EXCITATIE MAXIMA , TUR DE FORTA MEDIATIC !

Daca pina si echilibratul si inteligentul Aleks scrie de doua ori despre purcoiu de bani , atunci ……..

Eu , mai prost , ma gindesc mai bine ……
Pai , daca rafinaria este cotata la bursa , si , dupa ultima “strigare ” calculata de bursa , Patriciu cu Rompetrol grup , Rompetrol financial -grup si “Vega” detin aprox . 75 % din actiuni , restul de 25% fiind in portofoliul persoanelor particulare (ce nu pot detine mai mult de 5 %fiecare) , DEODATA MA INTREB : MAI , A VINDUT 75 % DIN CE ? PAI , NUMAI DIN CELE 75 DE PROCENTE ALE CELOR TREI COMPONENTE ALE GRUPULUI ROMPETROL !!! …..

Pai asta nu mai inseamna 2,7 miliarde , chiar si la cit de prost socotitor sunt eu !!!!!!
Inseamna 75% din 2,7 miliarde , cit mustacea , la 3 emisiuni tv , ca are miliardarul cel nou ……… Adica , sa-i scada averea cu peste 600 de milioane , numai ca n-am avut eu somn si m-am apucat de calcule ?
Da , poate sunt eu timpit si nu stiu nici aritmetica , ca si gramatica …………. 🙂

Merg mai departe : cind i-a pus parchetul sechestru , abia a avut la dispozitie 26 % din actiuni ……restul erau gajate pt. diverse banci franceze , care l-au imprumutat sa cumpere lantul de distributie francez (cel mai mare ) dar si pentru petrolul adus , culmea , tot din Kazahstan ………

Si , in citeva luni , geniul financiar romanesc , a ajuns miliardar ??????

Hai , sa n-o mai dam pe glume ……..
Este bogat Patriciu ? da ! Este miliardar ? Nu ……..
Daca pt. voi , plata datoriilor pe titeiul luat de la statul Kazah , catre statul Kazah , reprezinta miliardele din contul elvetian , eu sunt un mare dobitoc …….Daca nu ….. nu ! 🙂 🙂

Mai , ce ti-e si cu poturile astea mari de la loto-prono…odata imaginatia infierbintata , greu s-o mai racesti !!….
Pai, daca pina si Aleks ……….. 🙂 🙂

P.S. Fara suparare , la toti ……….. scuzele de rigoare !!

A , AM UITAT !! ………DIN CELE 75% ( DIN 75% ) A MAI OPRIT SI EL , PATRICIU , 25 % ……….. CRED CA KAZAHII , BAIETI BUNI , I-AU PLATIT SI ACTIUNILE OPRITE DE EL .. SA FI FOST PT TARICEANU ?? 🙂 🙂

…………………..

Ei , ce parere aveti ?? … sa ma fac uitator in gloaba de sticla sau sa ma profilez pe ascultatul in ghioc ? :mrgreen:

Anunțuri