(R.L.)

Prima declaratie , a Prostanacului , data acum doua saptamini :

PSD va depune o moţiune de cenzură dacă Guvernul va înfiinţa compania energetică naţională, a declarat ieri preşedintele formaţiunii, Mircea Geoană, care a caracterizat intenţia Executivului drept una antieconomică şi antinaţională.
Mircea Geoană a spus că, în condiţiile crizei din Georgia, care poate majora riscul dependenţei României de gazul rusesc, în condiţiile în care nu există un tarif social la energie şi o strategie energetică naţională, înfiinţarea prin hotărâre de guvern a acestei companii, fără aprobarea Parlamentului, va determina PSD să depună o moţiune de cenzură şi să atace în contencios acest demers. Liderul PSD a mai spus că energia a devenit o temă economică şi socială strategică şi că România nu poate să facă din acest domeniu o „jucărie pentru acoliţii politici” ai actualei puteri.

Alta declaratie , data astazi de Prim -ministru Tariceanu :

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a anunţat miercuri decizia Guvernului de a înfiinţa o companie energetică naţională. AVAS va prelua astfel de la Ministerul Economiei şi Finanţelor 361,98 milioane de acţiuni Hidroelectrica, în valoare de zece lei fiecare, urmând ca în urma transferului capitalul Electrica să fie majorat cu aportul în natură al AVAS reprezentat de pachetetele integrale de acţiuni nominative deţinute de stat la Hidroelectrica şi la complexurile energetice Rovinari şi Turceni.

Compania energetică naţională va avea o valoare cuprinsă între 20 şi 24 de milioane de euro, urmând să crească progresiv şi să ajungă, până în 2012, la valoarea de 800 milioane euro.

………………………

Ramine , din nou , Prostanacul cu promisiunea ferma in .. aer ? :mrgreen:

Voi ce ziceti ?? Pariuri , ceva ???? 💡

Reclame