Cum la concursul nostru nu s-au prea inghesuit multi sa posteze ceva texte ( cu exceptia Dracului si a lui Chibit ) am hotarit ca sa amin cu o zi declararea unui cistigator 😉 … Asa ca , preiau un fel de „leapsa” (urita expresie blogheristica !! :)) fara sa indemn pe nimeni s-o transmita mai departe ……. numai daca considera necesare aceste initiative blogheristice , atunci poate sa se serveasca singur !!!!

Prima , de la prietenul si amicul nostru virtual Ioan T Morar :
Exploatarea bolnavilor psihici la televiziuni.
Un protest

Goana dupa rating face televiziunile sa recurga si la serviciile exotice ale unor oameni cu probleme mari de sanatate mintala. De aceea ma adresez Asociatiei Psihiatrice Romane cu sugestia de a redacta un protest in aceasta problema. Este inuman ca semenii nostri cu afectiuni psihice sa fie exploatati nemilos de televiziuni numai si numai pentru a produce audienta. Se profita de derapajele lor, de delirurile lor, de viziunile unor minti afectate. Nu vreau sa dau exemple, dar exista cazuri flagrante, vizibile, in care demnitatea umana este amenintata de setea de cistig. Astept un punct de vedere al acestei asociatii. Si, totodata, pozitia CNA fata de cazul in speta.

A doua , de la bloggerul „hailavot ” , intitulata :

Misca-ti curu’ pan-la urna!
“Manifest de blogger cu drept de vot”

-Telefonezi (pe banii tai) la toate tele-tzepele cu “sunati si castigati”, votezi prin SMS (pe banii tai) la toate concursurile de divertisment, dar cand vine vorba de votat politicieni te apuca asa o greata ca mai bine stai acasa si bei o bere.
Nu-i asa ca te recunosti?
-Sau, locuiesti intr-un oras/sector in care iti place ce s-a realizat pana acum, e mai curat, mai verde, mai putin plin de gropi. Primarul actual are multi contracandidati. Ei si? Ce-i frate cu tata ca sa ma duc pana la urna?
Nu-i asa ca te recunosti?
-Sau, “Fire-ati ai dreaq de umflati nesatui care va bateti pentru ciolan, toti o apa si-un pamant, promiteti marea-cu-sarea si pe urma va doare-n cur de noi, fi-v-ar lacomia a dreaq ca ne credeti prosti si ne mintiti in fata, tupeul mamii voastre de fatarnici….”
Nu-i asa ca te recunosti?

Totusi…

Nu iti cer decat SA NU RAMAI PASIV!
Un candidat a facut treaba, voteaza-l!
Un candidat te-a mintit, voteaza-i un contracandidat!
Ti se par toti rai, alege raul cel mai mic si voteaza!
NU iti spun cu cine sa votezi ci doar ca e bine SA VOTEZI.

De ce?
Aici intervine provocarea:
Scrie si tu, pe blogul tau, un articol intitulat “5 motive ca sa ma duc la vot” sau, dimpotriva, “5 motive ca sa NU ma duc la vot”. Dupa cum crezi de cuviinta. Poate eu nu am dreptate, poate tu ai dreptate, poate nici unul. Sa vedem argumentele! Scrie-le si supune-le atentiei celorlalti.
Orice, numai reactioneaza, convinge-i pe ceilalti ca opinia ta e bazata.
Adrian Cristea, http://www.cristealizari.com

Asta e! gandeste-te la asta, IMPLICA-TE!

Daca vrei sa participi, primul pas este sa preiei si tu pe blogul tau “Manifestul”, sa-l faci cunoscut. Da link ultimilor trei de pe filiera prin care ai aflat de “Manifest”. Cei care au aflat de la tine iti vor da link tie si ultimilor doi. E un fel de recompensa de participare, daca vrei.

Pasul doi e sa scrii. Ca sa te putem citi toti, ca sa te putem gasi mai usor, in afara de titlul de mai sus insereaza in articol si cuvantul “hailavot”. TOATE articolele pe care le vom gasi, indiferent de opiniile pro sau contra, le vom reuni intr-un blog comun care acum tocmai se creeaza: http://www.hailavot.org.

Anunțuri