De mai mult de o saptamina , Tariceanu si diversi purtatori de vorbe si de analize liberaloide ne mint pe fata !
Povestea ca psd-ul a facut jonglerii pe sub masa cu procentul ala , de 45% – iar guvernul si parlamentarii liberali au fost luati prin surprindere si nu au stiut nimic este O MARE MINCIUNA SI O BIATA DIVERSIUNE PENTRU PROSTI ! A cita ??? Cine sa le ma stie !!!

Iata , sa ne amintim putin faptele , uitate acum si invaluite deja in ceata minciunilor si diversiunilor din ultimele zile , in ceea ce priveste adoptarea legii de marire a salariilor profesorilor

LUNI , 29 .09. 2008 : VOTAREA LEGII PE ARTICOLE

Deputatii au votat majorarea salariilor profesorilor

Deputatii nu au mai avut rabdare luni sa-l astepte la dezbateri si pe intarziatul ministru al Educatiei, Cristian Adomnitei, si au votat, in unanimitate, proiectul legii privind majorarea salariilor profesorilor cu 50%, legea urmand sa primeasca marti votul final al plenului Camerei Deputatilor.

Chiar din debutul dezbaterilor pe articolele legii, deputatii s-au declarat intru totul de acord cu majorarea salariilor profesorilor, chiar daca apartin unor grupuri politice diferite, singurul scop al interventiilor de la microfon fiind evidentierea „demagogiei politice” a celor care au promovat in Parlament o astfel de initiativa – in ajunul campaniei electorale. Deputatul PD-L, Iulian Barsan de exemplu a venit la microfon doar pentru a spune ca proiectul de lege este o ordonanta de guvern, si nu cel promis in ultima perioada de PSD.

In momentul votului, pesedista Ecaterina Andronescu a venit la microfon doar pentru a plange, pentru ca foarte putine cuvinte s-au inteles din ceea ce fosta ministra a Educatiei a reusit sa spuna: „Cred ca e chiar un moment emotionant in Parlamentul Romaniei. Vreau sa va multumesc sincer pentru modul in care Parlamentul Romaniei s-a aplecat spre problemele scolii. Vreau sa multumesc si Senatului care a trecut intai aceasta lege si vreau sa va multumesc dumneavoastra tuturor pentru ca astazi ati dovedit ca scoala este o prioritate nationala. Ea asa trebuie sa ramana pentru ca nu se poate inalta tara fara scoala. Este un act de dreptate pe care il facem astazi profesorilor”, a spus Andronescu. Ea a admis ca majorarea nu reprezinta „un pas foarte mare”, dar este macar „o ameliorare si o incercare de a remotiva profesorii”, a spus printre lacrimi Andronescu.

Deputatul liberal Relu Fenechiu a venit la microfon pentru a spune ca a mai vazut lacrimi la politicieni, dar ca nu de fiecare data acestea curg cu adevarat. „Ar fi fost bine daca si celelalte guverne ar fi majorat salariile profesorilor in ritmul actual dar, probabil ca acestea nu au avut posibilitatile economice necesare”, a spus Fenechiu.

„Domnule Fenechiu, sunteti un politician jalnic. V-ati legat de o doamna, colega de-a noastra, care a venit plina de emotie, si care a vorbit despre un proiect pentru care s-a batut. Iar dumneavoastra o asimilati acelei persoane (n.r. Traian Basescu) care vi l-a scos pe Stolojan din varful partidului, l-a adus iar si v-a scos pe dumneavoastra si v-a pus acolo unde va este locul, in cartea de istorie! Prea mult i-am ajutat pe acesti oameni”, a spus Cristian Dumitrescu.

„Domnule Fenechiu, ati jignit-o nu doar pe colega noastra, ci pe toate femeile din Romania”, a spus si pesedista Aura Vasile.

Ecaterina Andronescua a dorit sa spuna ca nu este suparata pe Fenechiu, cu conditia ca marti sa voteze legea pentru majorarea cu 50 % a salariilor profesorilor. In final insa, Relu Fenechiu si-a cerut scuze.

„Dascalul este lumanarea care se arde pe sine, ca sa-i urmeze pe altii. Si, daca dumneavoastra oftati cand auziti de lumanare, o puteti aprinde de acuma. Dascalii v-au luat de manuta de la gradinita, si v-au purtat pana pe bancile Parlamentului, dar ati uitat sa fiti recunoscatori, pentru ca, intotdeauna cand s-a pus problema majorarii salariilor, s-a votat impotriva prin comanda politica”, a afirmat, la randul sau, deputatul PRM Ioan Aurel Rus. El s-a aratat totusi fericit ca in cursa pentru Ministerul Educatiei va ramane Ecaterina Andronescu, „si nu o alta doamna de la PSD care s-a pierdut intre timp intr-un microbuz (n.r. Ana Birchall)”.

Venit la microfon, ministrul Cristian Adomnitei i-a certat pe deputati: „As fi vrut sa fiu si eu atat de fericit, si as mai fi vrut ca discutiile sa fi avut loc in prezenta ministrului. Din pacate, la fel ca o clasa de copii mici, v-ati bucurat ca nu sunt profesorii de fata, si ati votat foarte repede. Oricum, va felicit, votul acesta este cel mai democratic si corect, dar v-ati manifestat inainte sa auziti ce am de spus. As fi vrut sa aveti mai multa responsabilitate, si nu doar lacrimi”, a spus ministrul Educatiei. El si-a exprimat totodata si ingrijorarea: „Voi merge la Guvern si la buget sa vad de unde facem rost de bani. Orice leu dat intr-un loc, inseamna un leu in minus din alt loc din bugetul ministerului”, a spus Adomnitei.

„Nu a existat nicio obiectie, nimeni nu s-a grabit sa voteze, dar a trecut timpul si dumneavoastra nu ati reusit sa ajungeti. Va rog, domnule ministru, sa-mi spuneti in calitate de deputat ce ar fi trebuit sa facem?”, a spus presedintele de sedinta, pesedistul Eugen Nicolicea. Intrebarea sa a ramas insa fara raspuns

MARTI , 30 .09 2008 : VOTAREA LEGII IN INTREGUL EI , PRIN VOT DESCHIS

Vot unanim pentru majorarea salariilor profesorilor
de L.P. HotNews.ro
Marţi, 30 septembrie 2008, 13:09 Ultima ora

Deputatii au votat, marti, in unanimitate, majorarea salariilor profesorilor cu 50%, incepand cu 1 octombrie.
Plenul Camerei Deputatilor adoptase, luni, pe articole, ordonanta Guvernului privind cresterile salariale pentru profesori.
La momentul votului, in sala erau prezenti 254 de deputati.

…………………

ASADAR , SA RETINEM ACESTE FRAZE :

Adomnitei :”Voi merge la Guvern si la buget sa vad de unde facem rost de bani. Orice leu dat intr-un loc, inseamna un leu in minus din alt loc din bugetul ministerului”

Nicolicea : „Nu a existat nicio obiectie, nimeni nu s-a grabit sa voteze, dar a trecut timpul si dumneavoastra nu ati reusit sa ajungeti. Va rog, domnule ministru, sa-mi spuneti in calitate de deputat ce ar fi trebuit sa facem?”

Daca legea de care tot discutam era o lege proasta , care destabiliza economia tarii , si – sa zicem – guvernul Tariceanu si parlamentarii liberali au fost luati prin surprindere de psd , in prima zi (luni ; 29) in care s-a dezbatut legea , DE CE LIBERALII RESPONSABILI SI TARICEANU NU AU INTERVENIT MACAR A DOUA ZI (marti ;30) IN PLENUL CAMEREI DEPUTATILOR , CIND -IN FAPT- S-A SI APROBAT LEGEA PRIN VOTUL TUTUROR PARTIDELOR ?????

Sau inca nu se luase la guvern , de catre „STEINI” , decizia de a instiga o parte din populatia Romaniei impotriva breslei profesorilor ??

Reclame