„” Skorpion,

As completa , la lista ta , “presarii” Nistorescu si Cristoiu , in primele randuri dupa revolutie, sau ce-o fi fost ea. Paradoxul este ca, Cristoiu a creat “presari” dupa chipul si asemnarea sa, Nistorescu, NU ! (vezi echipa de la Ev.Zilei, facuta praf, culmea, nu in mandatul Nastase ci dupa 2004.

La revolutie aveam un copil in clasa a treia, mancam televizor pe paine in timp ce securistul (pe care il stia toata lumea, din bloc) si care de altfel ne ajuta cu fel de fel de servicii, isi facea firma. Asa am auzit prima oara de intermediari. El ne-a explicat cam cum sta treaba. Asta in ianuarie 90, ca in decembrie nevasta-sa era speriata tare si spunea s-o ascundem daca vin astia ca si ei ne-au ajutat pe noi.

Astazi, este un om foarte bogat, deosebit de bogat si bagat in politica … unde crezi ?? … la PSD.
Dupa mineriade , sotul meu, dupa modelul “vecinului” si-a lasat meseria si si-a facut firma. N-a avut norocul “vecinului” oricum, cu greu insa ne-am mai descurcat.

N-am fost niciunul membru de partid, ca nici nu aveam de ce. Locurile unde lucram nu impuneau imperativ acest lucru, functii de conducere, nici atat. In acei ani am supravietuit cu multa “Europa Libera” si multa lectura. Cu vreo trei patru ani inainte de 89, multe filme pe video. Aveam viata noastra complet paralela cu a lor. Nu ne interesa nimic social. Gandul nostru era sa ne scoatem copilul de aici.
Dupa revolutie, sotul s-a implicat si in politica, pe la taranisti. Imi pare rau s-o spun, dar am fost foarte dezamagiti. In afara de dl.Coposu (pe care l-am cunoscut personal) si dl.Ratiu, nu prea aveam ce stima acolo. Erau certuri non-stop. Isi strigau multe de prin puscarii. A fost prima mare dezamagire poltica pe care am trait-o dupa revolutie. La mineriada, a scapat de mineri ca prin urechile aculului. Tocmai plecase de la sediul taranistilor de pe Caimatei, unde dusese niste aparate electronice ce le reparase si le-a dus foarte dimineata, inainte de a pleca la serviciu. In drum spre serviciu s-a intalnit cu hoardele de mineri. A scapat ca nu a fost “reperat”, ca tocmai iesise din sediul taranistilor si norocul lui a fost ca era in masina. Daca era pe jos, barbos fiind, iti dai seama ce ar fi patit.

Acum sa-ti descriu cu Dragoteasca, ca m-am uitat. Am vazut cel mai grotesc tablou televizionistic din viata mea, mai dihai decat TVR-ul din anii 90. Boc, asezat la mijloc intre Chireac si Dragotescu. In fata lui Cretulescu. Atacat acerb si absurd din doua parti. Era acuzat de toate relele pamantului pana si de cele ale tariceanului, de salariile nesimtie, date de Tariceanu, care vezi doamne ar fi fost votate in parlament. Omul spunea ca nu parlamentul a fixat salariile din agentii, ci o O.G, data in mai 2008 de guvernul taricenesc, Dragoteasca, nu si nu, radea tamp si stramb si zicea ca nu e adevarat. Pur si simplu sarisera pe el ca sacalii. N-ar fi bai, e politician si trebuie sa suporte, daca acelasi tip de comportament, l-am gasi la cucoana si vis-avis de PSD-isti si PNL-isti. Ironiile cucoanei erau de un prost gust inimaginabil. Ce m-a uns pe suflet este ca Boc a cam pus-o la punct pe cucoana si a cam sutuit-o, elegent bineinteles, amintindu-i intr-un mod inteligent ca este o doamna (ea uitase cu desavarsire) si se poarta ca atare cu ea. Cocoana o tine in continuare pe a ei afisand o mitocanie ce rar am vazut……. una-i intrebarea incomoda chiar si tendentioasa si alta este buna maniera in care se desfasoara o emisiune. Nu-l lasa sa vorbeasca, intervenea ca o tzatza, de cate ori acesta incerca sa rapsunda la intrebari, afisa un aer superior !! … n-am sa inteleg niciodata de ce jurnalistii afiseaza un aer superior fata de anumiti politicieni si foarte slugarnic fata de altii ? A avut un comportament de caine maidanez caruia stapanul i-a spus “so pe el”. Degradant pentru orice fel de jurnalist care apare in spatiul public, darmite pentru ditai “analistul” ce se considera. Si poate nu ar fi fost bai daca ar proceda asa cu toti politicienii inclusiv cu PNL-istii, in special cu Tariceanu care si-a batut joc de toata cresterea economica pentru care oricum consider ca nu are nici un merit el si guvernul lui de ministri corupti si incompetenti, ori cu vreun PSD-ist.
Oricum , este foarte jenant pentru cei de la Academia Catavencu, oameni destupati (chiar daca la capitolul moralitate, iata, se vede ca stau foarte prost) ca apara PNL-ul pana in panzele albe. Tocmai ei, care in mandatul Nastase, aveau alaturi de “Ev.Zilei” cele mai multe descoperiri de coruptie.
Astazi, despre liberali, nimic. Le-au intepenit pixurile.
Cele mai multe acte de coruptie ale guvernului, le-a semnalat opiniei publice, dl.Basescu, (de aia cred ca il si urasc atat de mult). Dupa niste emisiuni de la B1, facute de Moraru, mai fac si ei cateva comentarii, palide rau. Oricum este foarte jenant ca pentru niste arginti, mult, mult mai putini decat ai lui Vantu si Patriciu, stau si accepta sa fie colegi cu cei mai acerbi dusmani ai lor care pe vremuri se aflau la Adevarul, Ursu, Dragotescu. Mai aveau putin si-l luau la “Coti” si pe coruptul dovedit, Bogdan Chireac, ca oricum, la RTV este non-stop.

Cam asta a fost cu Dragoteasca ! Sper sa mai fii prin preajma ! Daca nu, lasa ca vezi maine ! O noapte buna va doresc la toti !””
.
.

Multumim , Mihaela !

Reclame