A.M.R. = 25 de zile !! …. (parca a inceput sa-mi fie cam teama dupa „intimplarea” americana)

121ds4
.
.MOTTO
„COPACUL LIBERTATII TREBUIE UDAT DIN CAND IN CAND CU SANGELE PATRIOTILOR SI AL TIRANILOR!”.
.
.

Acum este un fapt : America a ales … sau , mai bine zis , America a ales ce-a cules , cum zicea bunica mea !!
Cel de-al 44-lea presedinte al S.u.a. este Hussein Barak Obama
Nu am fost foarte surprins deoarece , de ani buni , multe filme americane incercau sa indulceasca shocul unui presedinte „afro-american”, prin distribuirea in roluri de locatari ai Casei Albe a unor mari actori de culoare … 😉
Iar rolul excelent , jucat in viata reala a politicii mondiale de Condoletta Rice , in catastrofala administratie Bush, a fost unul care a dat incredere „visului american” de a alege in viitor o femeie sau un candidat de culoare in pozitia de cel mai puternic om al planetei ….

Si , totusi , n-am crezut …….. Eram sigur ca in fata buletinului de vot , in intimitatea cabinei , imensa majoritate a votantilor americani (reamintesc aici ca votantii afro-americani reprezinta doar 10% iar hispanicii doar 12% din cei cu drept de vot) vor renuntza la una din cele mai puternice si mincinoase trasaturi ale societatii americane , cea de „politically corect” si vor vota cu responsabilitate pentru viitorul Americii si , de ce nu , si al lumii intregi .

Ca doar tot niste absolventi de Harvard , negrii sau albi , au bagat lumea intreaga in CRIZA fara precedent din acest moment !…….

SI DOAR ACUM STIM CU TOTII CA ACEASTA CRIZA MONDIALA A AVUT LA BAZA TOCMAI POLITICILE DE STINGA ALE ACESTOR MANAGERI SI POLITICIENI , CU SCOALA MULTA , CARE AU PERMIS CELOR MAI SARACE PATURI SOCIALE SA-SI FACA CREDITE (nici macar cu buletinul , ca la noi 😆 ) FARA A AVEA SI PUTEREA DE A-SI PLATI RATELE LA CREDITE.

Iar americanilor le-au placut tocmai promisiunile lui Obama , de a merge exact in aplicarea unor mecanisme identice cu cele care au dat nastere actualei crize financiare mondiale .
Sa fie de vina doar FRICA imensa simtita de milioanele de americani , loviti in stilul lor de viata , „american” , DE A TRAII PE DATORIE ??
Dupa parerea mea , se pare ca frica si sperantza lor in promisiuni si politici de stinga a fost mai mare decit sperantza pe care s-a intemeiat STATELE UNITE ALE AMERICII ; LIBERALISMUL CONSERVATOR , CRESTINISMUL PROTESTANT ANTI-SOCIALIST SI EXCLUDEREA TOTALA A STATULUI DIN ECONOMIE ….

Iar daca prin efectul globalizarii , Romania va urma acelasi drum (deja clantzaii comunistoido-capitalisti ling la curul lui Obama prin televiziunile mogule ale capitalismului de cumetrie) ca si America , putem spune ca , totusi , macar pentru aproape 18 ani , am trait si altceva decit comunismul cu fata umana ………

Doamne-Ajuta !

Reclame