A.M.R. = 25 DE ZILE !!!!
,
,

Eugen Nicolaescu nu renunta la razboiul cu Sorin Oprescu
de HotNews.ro
Joi, 5 ianuarie 2006, 0:00

Nicolaescu numeste noi conduceri interimare la Spitalul Universitar

Ministru Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a declarat, intr-o conferinta de presa, ca decizia de joi a instantei, de a respinge ordinul sau de demitere a directorului Spitalului Universitar din Bucuresti Sorin Oprescu, este una politica.
Ministrul a numit o noua conducere interimara la Spitalul Universitar Bucuresti, dupa ce a revocat ordinele prin care demisese Consiliul de administratie si Comitetul director de a Spitalele Universitar si Elias si numise consilii interimare.
Nicolaescu spune ca parlamentarii nu ar mai trebui sa aiba voie sa actioneze in instanta.
Nicolaescu a apreciat ca decizia instantei in cazul lui Sorin Oprescu arata rezistenta la schimbare, la dorinta de a se face reforma in sanatate dar si faptul ca justitia romana nu trateaza uniform aceeasi speta si i-a recomandat sa fie mai responsabila.

Eugen Nicolaescu a dat asigurari ca nici una dintre conducerile de la Spitalul Universitar si Elias nu se vor intoarce si ca va continua supravegherea unitatilor sanitare pentru ca acestea sa nu mai adune datorii.
Nicolaescu spune ca conducerea pe care a pus-o este perfect legala, pe baza ordonantei de urgenta din decembrie care modifica legea spitalelor
De asemenea, 2 comisii vor incepe evaluarea tuturor spitalelor din tara, inaintea aparitiei viitorului pachet legislativ privind reforna in sanatate, a anuntat ministrul.

.
.
.
.

Emitent: Guvernul Romaniei – Biroul de presa
Data: 04.11.2008

Guvernul a discutat în şedinţa de astăzi, la propunerea Ministerului Sănătăţii Publice, o notă privind descentralizarea sistemului sanitar. Pe baza discuţiilor şi observaţiilor din cadrul şedinţei de astăzi, Ministerul Sănătăţii Publice va elabora o Ordonanţă de Urgenţă care va fi prezentată Guvernului, săptămâna viitoare, a anunţat Camelia Spătaru, la finalul şedinţei de Guvern.

Actul normativ reprezintă ultima fază în descentralizarea competenţelor deţinute în prezent de Ministerul Sănătăţii către autorităţile administraţiei publice locale. Se stabileşte cadrul legal pentru decentralizarea managementului asistenţei medicale spitaliceşti şi întărirea responsabilităţii administraţiei publice locale faţă de cetăţean, a precizat Purtătorul de Cuvânt al Guvernului.

Una dintre cele mai importante prevederi ale acestei Ordonanţe de Urgenţă va viza demararea în Bucureşti a unui proiect-pilot, cu durata de un an, în cadrul căruia spitalele vor fi transferate către autorităţile locale, în principal către Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Excepţie vor face spitalele de urgenţă care rămân în continuare în administrarea Ministerului Sănătăţii. În funcţie de rezultatele înregistrate, acest proiect-pilot se va putea extinde la nivelul întregii ţări, a precizat Camelia Spătaru.
.
.
.

Deci asta sa fie pretul pentru ca Doctorul-Primar Oparescu sa devina candidatul PNL , la alegerile prezidentiale de anul viitor ??
Ca nu cred sa-si doreasca doar sa-l faca Oprescu ,fostul director de spitale dat afara , mai penibil decit l-a facut ma-sa pe jegul numit Nicolaescu !! Si nici ca orgoliul doctorului cirozat de alcool sa fie satisfacut de faptul ca , demis de acelasi Nicolaescu din fruntea a doua spitale , a ajuns ACUM , CU SPRIJINUL DIRECT AL TRADATORILOR LIBERAL, NU DOAR PRIMARUL BUCURESTIULUI CI SI DIRECTORUL TUTUROR SPITALELOR DIN ORAS !!!!!

Reclame