A.M.R. = 21 de zile

.
.
Motto : un banc cu bumerang !!! .. eheeeeee

Cu ocazia votului din 30 Noiembrie 😉 se intilnesc la un picnic muncitoresc , inainte de anuntarea rezultatelor alegerilor parlamentare , Prostanacul si Tantalaul . Si vorbeau ei despre toate cele si puneau tara la cale , mai cu un mic , mai cu o bere.

Deodata , vad trecind agale pe linga ei un tip singuratic si hotarit , cu o fata crispata si ginditoare . Era Stolo , premierul anticriza .

Plin de ura ,Prostanacul striga la Tantalau : uite-l pe Stolo , ne-a depasit chiar acum !! Ai la tine bumerangul ala , pe care scrie „criza” si pe care ti l-am daruit chiar eu , acum doi ani , in ziua nasterii guvernului Tantalaul II ???

-Il am , raspunse Tantalaul , cam fara chef..

-Pai , si ce mai astepti ?? Uite-l pe Stolo in fata nostra , abia se mai vede … arunca cu bumerangul in el , striga Prostanacul , rosu de furie …….

– Auzi , draga .. ia mai arunca-l si tu ,ca eu l-am tot aruncat timp de doua luni si m-am cam saturat …..
😯 !!!!!!!!

………………………
ACUM CITEVA ZILE :

Secretarul general al PD-L, Vasile Blaga, a declarat sambata, ca este dreptul constitutional al presedintelui de a alege persoana care sa ocupe functia de prim-ministru, chiar si in situatia in care o formatiune politica obtine 50% plus unu la parlamentare.
„Daca nu exista un partid sau o alianta politica, nu discutam de aliante electorale, deci daca alianta politica PSD+PC ia 50% plus un vot, isi desemneaza premierul. Din formatiunea respectiva presedintele desemneaza un prim-ministru. Este dreptul constitutional al presedintelui”, a explicat Blaga.
„Noi avem o propunere luata in conferinta anuala (Theodor Stolojan – n.r.), dar asta nu il implica pe presedinte, la o adica. Este dreptul presedintelui sa faca o nominalizare, pentru ca ce este valabil pentru PSD este valabil si pentru PD-L. Dreptul de a nominaliza premierul este al presedintelui daca nu exista majoritatea de care discutam
Blaga a insistat insa, pentru clarificare, asupra faptului ca si in situatia in care este vorba de un procent de 50 plus unu, formatiunea in cauza trebuie sa vina cu „una, doua, trei variante” pentru premier.

„N-aveti decat! Sfatuiti-i sa-l suspende din nou daca doresc sa aiba probleme complicate”, a mai comentat Blaga varianta avansata in emisune, privind posibilitatea unei noi suspendari a presedintelui, din cauza acestei interpretari a Constitutiei.
Cat priveste faptul ca unele formatiuni au inclus in statut ca seful partidului este automat seful Guvernului, Blaga a afirmat ca o astfel de prevedere „este chiar impotriva legii partidelor si impotriva Constitutiei in primul rand”.

……………………………….

ASTAZI :

Sugestia lui Dan Voiculescu ca pe seful statului il pandeste o noua suspendare nu a fost gustata nici de consortul PSD, insa nici de PNL, care neaga un astfel de scenariu.
„Problema nu se pune in termenii astia si este gresit sa se puna in termenii astia”, a declarat principalul negociator politic al PSD, Viorel Hrebenciuc pentru Cotidianul.
Hrebenciuc a explicat ca in contextul crizei financiare Romania are nevoie de stabilitata atat politica, cat si economica, si nu de detonarea unor noi bombe.
„Credeti-ma, ca am elemente in acest sens. Situatia politica si financiara internationala nu sunt atat de usoare, pe cat o vad unii acum. Este, deci, nevoie de stabilitate politica in tara, mai mult decat oricand”, afirma Hrebenciuc.
„Aceasta stabilitate nu poate avea loc fara discutii intre noi, fara sa stam la aceeasi masa, fie ca ne iubim, fie ca nu”, a adaugat liderul PSD.
Intrebat despre declaratiile lui Voiculescu, presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a spus: „Prefer sa ma abtin de la orice comentariu. Sunt la Paris si sunt rupt de realitate”.( … 😉 😉 …. eheeee )

Nici liberalii nu au in gand sa-l suspende pe seful statului. „Nu am discutat niciodata cu cineva de la PSD si cu atat mai putin cu cineva de la PC despre acest lucru.
Ludovic Orban a catalogat afirmatiile lui Voiculescu ca fiind „chestii neserioase”, adaugand ca nu le comenteaza mai mult.

…………………..

EFECTELE „CTIZEI” IN SONDAJE :

„Pe locul intai in preferintele romanilor pentru functia de sef al Executivului este vicepresedintele PD-L Theodor Stolojan, cu 44,2% din intentiile de vot, cu un avans de aproape 15 procente in fata liderului PSD Mircea Geoana, care intruneste asteptarile de premier pentru 19,3% dintre respondentii unui sondaj de opinie INSOMAR.”

………………….

CONCLUZIE :
Daca „Tantalaul” si „Prostanacul” mai arunca mult cu „bumerangul CRIZA” (ala din banc) dupa bizoni , sa vedeti ce procente va obtine in alegeri PDL-ul si Stolojan – „Premierul anticriza ” !!! …eheeeeeee !!!!

Anunțuri