A.M.R. = 13 zile
.
.

NOUA ADMINISTRATIE OBAMA , IN DRUM SPRE „CASA ALBA” !!.

71535303ko8

Grupurile hispanice de presiune au lansat negocieri intense, cu 10 saptamani inainte de investirea celui de al 44-lea presedinte, pentru a obtine functii in viitoarea administratie a lui Barack Obama, pe care l-au sustinut masiv la scrutinul prezidential din 4 noiembrie.
„Nu exista un sistem bazat pe cote, dar speram sa fim reprezentati in aceasta noua administratie, in special in cabinet”, a declarat Janet Murguia, presedintele Consiliului National La Raza, principala asociatie de aparare a drepturilor hispanicilor.
In Statele Unite traiesc aproximativ 45 de milioane de latino-americani, reprezentand 15% din populatia americana, fata de 12% cea afroamericana.
Aproximativ 10 milioane de hispanici au mers la urne la 4 noiembrie, un record istoric. Dintre acestia, doua treimi au votat pentru Barack Obama, un alt record care a facut posibila victoria democratului in state precum Florida si New Mexico.
Victoria lui Obama, primul presedinte de culoare ales in Statele Unite, a fost primita cu entuziasm de organizatiile care lupta de mai multi ani pentru o reforma a legii imigratiei, in speranta ca vor legaliza situatia celor 12 milioane de hispanici care locuiesc in Statele Unite fara acte.
Mai mult, unii lideri ai acestor organizatii au devenit nerabdatori, fiind ocupati sa-si sustina cei mai buni candidati pentru functii in cadrul noii administratii.
Nume vehiculate adesea pentru functii in noua administratie sunt cele ale primarilor din Los Angeles, Antonio Villaraigosa, si din Miami, Manny Diaz, si cel al lui Federico Pena, fost secretar pentru Transporturi in administratia lui Bill Clinton, care face parte in prezent din echipa de tranzitie a lui Barack Obama.
Maria Echaveste consiliaza echipa presedintelui ales, oferindu-i liste ale eventualilor candidati hispanici, o munca dificila in contextul luptei stranse din timpul celor doua luni pana la investitura din 20 ianuarie.

„Vreau sa vorbesc despre experienta mea din 1992.
In acea perioada, am primit intre 25.000 si 30.000 de CV-uri pana la sfarsitul lunii decembrie”, isi aminteste consiliera. „In prezent, cu internetul, cred ca vom primi si mai multe. Dar, in realitate, exista numai aproximativ 3.000 de functii politice” disponibile, adauga Echaveste.
💡 🙄
.

P.S.
Si cind te gindesti cit scandal este in Romanika ca se „politizeaza administratia” iar criteriile nu-s deloc competentza si valoarea ci doar carnetul de partid si „PCR”-ul (pile , cunostintze , relatii)….. eheeeee

Reclame