………………….
Mai adaug un text, neluat in seama pana acum, din Legea partidelor politice din 2003 :

“Daca nici unul dintre partidele politice participante la scrutin nu a obtinut majoritatea absoluta in Parlament, partidele politice cu reprezentare parlamentara POT CONSTITUI COALITII PENTRU ASIGURAREA GUVERNARII. Coalitiile nu sunt supuse inregistrarii, iar protocolul de constituire va cuprinde numai dispozitii privind asigurarea guvernarii si a sprijinului parlamentar” (art.36)

Am prezentat aceste texte, de doctrina si normative, pentru a arata ca, in realitate, “dreptul constitutional” al Presedintelui de a desemna premierul (despre care vorbeste presedintele PDL, Emil Boc, cel care se contrazice cu sine insusi in calitate de profesor) nu exista.

Daca mai multe partide reprezentate in Parlament se prezinta la Cotroceni, aratand ca au incheiat sau urmeaza sa incheie o coalitie pentru guvernare, Presedintele trebuie sa ia nota de aceasta notificare si sa demneze pentru postul de prim-ministru, ca si candidat, persoana propusa de acasta coalitie parlamentara, stabilita in vederea guvernarii.

Daca Presedintele ignora aceasta propunere, desemnand pe altcineva – un prieten, o persoana convenabila lui – acesta va merge in parlament dar cabinetul propus de el nu va primi votul de incredere (daca membrii Coalitiei sunt seriosi si nu dezerteaza la adversarul care le ofera bomboane sau care ii ameninta cu biletele). Va fi insa o dovada peremtorie ca Basescu isi bate joc de votul popular si de Parlament.

La a doua incercare, Coalitia poate veni cu aceeasi propunere iar daca Basescu insista sa nu tina seama de propunerea majoritatii si decide, din nou, arbitrar, un candidat de prim-ministru, Coalitia poate sa nu se prezinte la votul de investitura, aratand ca Basescu genereaza o criza constitutionala si politica. In aceste conditii, guvernul Tariceanu ar continua sa functioneze, dar, conform Constitutiei, cu prerogative restranse. De retinut faptul ca in ultimile sase luni de mandat al Presedintelui, deci incepand cu luna iunie 2009, nu mai pot fi organizate alegeri anticipate ……………… ”

Nota :
Cred ca nu trebuie sa va mai spun eu cine a scris pe blogu-i propriu , ceea ce ati citit mai sus … chiar ieri , unul din amicii nostri , Gogolometru , ne-a atentionat asupra gindirii de mare diplomat international si jurist de renume mondial , „ministru – prim-ministru – blogger” zis si ADELU – CUR BOMBAT !!
Ca , de magraonul manglitor de Tartasesti-Mizil nu-i decit fatzada de cositor spoit , banuiam de mult timp …. acum avem ocazia s-o constatam chiar cu … materialul clientului ..
Asadar , idiotul asta care se crede jurist , ii indeamna pe viitorii parlamentari sa blocheze Parlamentul pina in luna Iunie , cind , cu 6 luni inaintea alegerilor prezidentiale , nu se mai pot organiza alegeri anticipate !!
Bulangiul magraon a uitat insa ce era mai important : ca din Ianuarie viitor pina in Iunie sunt 6 luni …. iar Constitutia croita pentru nea Nelu si pentru domnia lui balaoacheshe spune la art. 89 ca daca in decurs de 60 de zile de la prima propunere (din cele doua propuneri de guvern care trebuie respinse) nu se accepta un guvern cu un premier propus de presedintele Basescu , acesta poate sa DIZOLVE actualul Parlament !!
Asa ca pina pe 15 Februarie , (daca Basescu numeste pe 15 Decembrie un premier) Bombonel si gastile din PSDNL , au timp inca sa se mai joace in nisip de-a juristii eminenti !
Dupa data de 15 Februarie , Nepotu` lu Termopanu , trebuie sa bata din nou ulitele mizere ale Mizilului , pentru a cere iarasi votul poporului pesedist .
Bombo , daca taceai , jurist ramineai ! … asa , ai ramas doar un marunt borfas de doi lei !

Reclame