ADEVARATUL PREMIER AL ROMANIEI ESTE B.P.C.C. !!

Am citit si eu , aseara , prevederile Regulamentului privind funcţionarea coaliţiei PDL-PSD la nivel central şi local .
Un fel de COCOPO al fostei Conventii Democratice cu PD-ul , ghid care sa stabileasca regulile reale si necesare pentru functionarea acestei strutzo-camile de guvernare .

Aici am gasit si motivul real pentru care Stolojan si-a depus mandatul .
Toti ne bucuram ca PDL a reusit sa-si numeasca premierul iar o eventuala functie de vice-premier era mai mult un cistig fara o semnificatie reala de putere lasata , ca si consolare , PSD-ului !
Conform legii de organizare si functionare a guvernului , nu exista drept de „contra-semnatura” din partea unui tertz , DOAR Primul -Ministru fiind suveran si ultimul care hotaraste in actele emise de guvern !!
Si atunci , PSD-ul a reusit sa fenteze chiar legea aceasta prin adoptarea acestui regulament , negociat de Boc si Geoana , negociere la care Stolojan nu a participat si , mai mult , a fost pus in fata faptului implinit si obligatsa semneze practic un document care-i amputa toate drepturile date de lege , ca sef al guvernului ..

Iata cea mai importanta prevedere , pentru care Stolojan a renuntzat la mandat :
ART 18.
Primul-ministru poate propune numirea unui ministru, pe baza propunerii forurilor statutare competente ale părţii căreia îi revine ministerul în cauză, respectiv conducerea PDL sau PSD.
Primul-ministru poate propune, motivat, revocarea unui ministru „numai după consultarea prealabilă a conducerii celeilalte părţi şi cu informarea, în aceleaşi condiţii, a BPCC”, numirile în funcţie la nivel guvernamental făcându-se numai în baza propunerilor forurilor competente statutare ale celor două părţi, avându-se în vedere metoda de repartizare convenită.

Asadar , Boc si Geoana au reusit sa faca din Stolojan , pe baza acestor prevederi o simpla marioneta , gata sa execute nici macar ordinele de la Cotroceni ci chiar ordinele si hotaririle luate in acest BPCC , condus de Boc si Geoana si cuprinzind mai toti vechii „baroni” de partid din PSD si PD !

Logic , pus in fata acestei realitati , Stolojan a refuzat sa devina o papusha de cirpa , la cheremul celor doi presedinti de partide .
Ce se poate reprosa lui Stolojan a fost totala nepasare si abandonarea participarii la discutiile politice dintre Boc si Geoana , pentru ca acest protocol secret sa nu poata sa fie redactat din start ! Atunci , singura optiune pentru PSD era abandonarea coalitiei sau renuntzarea la aceste prevederi prin care , practic , conduce paritar guvernul !!!!

Faptul ca a decis sa demisioneze , fara sa se gindeasca la consecintele de imagine penibile la care il va supune pa Basescu , cel care i-a acordat increderea numirii ca premier , il face pe Stolojan la fel de vinovat ca si Boc , cel care a girat impreuna cu „baronii” din vechea garda a PD-ului aceasta intzelegere nenorocita cu care a vindut jumatate din puterea cistigata la alegerile de acum doua saptamini !

Reclame