300px-suicide-bomber-baby01

O sa incep prin a mentiona ca nu sunt deloc un mare aparator al Israelului , macar prin faptul ca multi cetateni evrei nativi sau de origine romana au un soi de superioritate agresiva cind vine vorba de ORICE TIP DE REFERIRE NEGATIVA , LA ADRESA ISTORIEI EVREILOR SAU A STATULUI ISRAEL !

Iar daca vine vorba de o discutie istorica , eventual doar amintirea in treacat a unor adevaruri istorice privind Holocaustul in Romania si faptul ca aici au avut cel mai putin de suferit ororile macelului nazist , esti taxat imediat ca antisemit si urgent se gaseste cite-un dobitoc sa te amenintze cu represalii din partea Mosadului sau a stiu eu carei organizatii de-a lor , de „pedepsire” a dusmanilor Sionului .

Am facut aceasta precizare ca sa stim , cu totii , de unde incepem discutia despre actualul (si fostele) conflicte armate intre Israel si „statul” Palestina (care sunt trase parca la indigo) si reflectarea acestor operatiuni militare , de fiecare data dupa sablon , in media romaneasca …..

Asa cum se poate remarca , toate televiziunile din Romania (mai putin media scrisa) au o pozitie clar pro-palestiniana iar analistii de politica externa , putini cum sunt , nu pot sparge”barajul’ informational subtil , practicat cu sirg de media electronica impotriva Israelului .

Faptul ca actualul conflict este pus in circa statului evreu , uneori cu claritate alteori cu o „tehnica” manipulatorie evidenta , tine de o anumita mostenire politica a „ziaristilor” formati in timpul dictaturii ceausiste , care actualmente sunt cei mai puternici formatori de opinie in media actuala .

Si , pentru ca tov.Ceasca era un mare prieten cu Arafat iar poporul – frate palestinian era un „popor – frate” masculin si eroic ( „sora” eram noi , poporul roman – pentru ca studentii palestinieni preferau romancele , pentru un pachet de Kent si un parfum arabesc contrafacut in Siria) tot asa si gaozarii presari din timpul nostru , cu adinci carari pe creier chiar si dupa 20 de ani de „democratura” , fac ce au fost dresati : sa-i apere pe „revolutionarii” palestinieni si sa-i puna la colt , pe coji de nuca , pe sionistii imperialisti , acesti nenorociti ai „finantzei mondiale” , masoni fara de Dumnezeu si capitalisti verosi de Wall-Street …
… si mai ales , prin ani , din 1900 pina astazi , evreii – dusmanii nationalismului romanesc de dreapta sau de stinga …

Aceasta este cheia, dupa parerea mea , in care se desfasoara in aceste zile o adevarata operatiune de dezinformare asupra evenimentelor armate care se desfasoara in Fisia Gaza .
O analiza lucida , corecta d.p.d.v. militar sau politic , nu vom vedea la televiziunile romanesti , in aceasta chestiune .

Ideologizate de „post comunisti” ticalosi si idioti de tipul „Cristoiu” (vezi noptile de elucubratii si diversiuni lansate de individ cind lucra la Realitatea , impotriva americanilor care actionau in Irak) televiziunile romanesti , chiar conduse de moguli „capitalisti de cumetrie” ramin , toate , EXACT ce a fost marea si unica TELEVIZIUNE ROMANA LIBERA post -comunista !

Televiziuni „de piata” , libere de personajul Ceausescu , ocupate inca de spiritul comunistoid .

Reclame