Norvegia ramane pentru al cincilea an consecutiv tara cu cel mai ridicat nivel de trai

Norvegia ramane pentru cel de-al cincilea an consecutiv tara cu cel mai ridicat nivel de trai, a declarat noul administrator al Programului Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP), Kemal Dervis, vineri in cadrul unei conferinte de presa la Oslo.
Bogata datorita petrolului extras din Marea Nordului si cu un generos sistem de ajutor social, Norvegia a ajuns in fruntea listei din momentul in care Canada a pierdut primul loc . Lista intocmita de ONU este stabilita in fiecare an in functie de venitul pe cap de locuitor, speranta de viata si nivelul de educatie

De la 1 ianuarie 2009, barbatii din Norvegia nu mai au voie sa „apeleze” la prostituate nici in alte tari , nu doar in Norvegia !

De la 1 ianuarie 2009, in Norvegia a intrat in vigoare o lege care prevede pedeapsa cu amenda/inchisoarea pentru clientii doritori de prostituate. Avand ca inspiratie modelul suedez, legea prevede sanctionarea si in cazul in care norvegienii apeleaza la prostituate in strainatate.
Astri Aas-Hanses, secretarul de stat pentru justitie : „Consideram ca a cumpara sexul este inacceptabil si ca acest lucru favorizeaza traficul cu fiinte umane si prostitutia fortata.”
Politica sistemului norvegian este in sensul recunoasterii femeilor ca victime ale traficului de carne vie, prostitutia, ramanand, in continuare, in afara legii.

Egalitatea de drepturi şi respectul acordate homosexualilor şi lesbienelor

In ultimii ani, guvernul a făcut numeroase eforturi pentru schimbarea atitudinilor şi crearea unor condiţii mai bune de viaţă pentru homosexualii şi lesbienele din Norvegia. Astfel, peste 20 milioane coroane norvegiene au fost acordate pentru finanţarea diferitelor măsuri menite să împiedice discriminarea şi să promoveze egalitatea şi acceptarea homosexualilor şi lesbienelor în Norvegia. Aceste activităţi au contribuit la sporirea eforturilor anti-discriminare din Norvegia.
Asociaţia Norvegiană pentru Eliberarea Lesbienelor şi Homosexualilor (LLH) acţionează la nivelurile politice şi sociale naţionale pentru a le asigura lesbienelor, homosexualilor şi bisexualilor posibilitatea de a-şi declara orientarea sexuală fără teama de ostracizare, discriminare sau persecuţie. Se acordă prioritate tinerilor şi activităţilor la nivel regional. Informarea publicului cu privire la viaţa de zi cu zi a lesbienelor şi homosexualilor, precum şi la istoria lor, este un element cheie în cadrul eforturilor de îmbunătăţire a condiţiilor de trai ale acestora.În 1989, în Danemarca a fost adoptată o lege care le permite homosexualilor să se înregistreze ca parteneri, să locuiască în aceeaşi casă şi să aibă şi alte drepturi ca orice cuplu de heterosexuali.
În 1993, Norvegia a devenit a doua ţară care a legiferat căsătoriile între persoane de acelaşi sex, iar în 1994, parlamentul din Suedia a aprobat o lege similară. Textul prevedea că homosexualii şi lesbienele pot beneficia de o ceremonie de căsătorie la starea civilă.

Prinţesa Martha-Louise a Norvegiei comunică cu îngerii

Prinţesa Martha-Louise a Norvegiei consideră că are capacităţi speciale şi că poate învăţa oamenii să comunice cu îngerii, transmite BBC News Online.
Fiica în vârstă de 35 de ani a regelui Harald şi a reginei Sonja a făcut anunţul pe un site, promovându-şi concomitent planurile pentru un nou centru de terapie.
Martha-Louise susţine că şi-a dat seama încă din copilărie că poate citi sentimentele interioare ale oamenilor, în timp ce experienţele ei cu caii au ajutat-o să intre în contact cu îngerii.

Paritatea e lege in Norvegia

Unica in Europa, legea paritatii femei-barbati, adoptata recent de parlamentul norvegian si intrata in vigoare de la 1 ianuarie, obliga companiile sa acorde femeilor cel putin 40% din locurile din consiliile de administratie.
Opozitia fata de aceasta decizie ar putea fi sanctionata cu dizolvarea respectivei firme, potrivit ministrului norvegian al egalitatii si familiei. Desi exista si voci care sanctioneaza „radicalitatea” deciziei, multe dintre companii s-au conformat: firmele listate la Bursa din Oslo aveau, in decembrie, circa 37% femei-manager, fata de 16%, in urma cu trei ani. …

Cinci ani au avut la dispoziţie firmele norvegiene listate la Bursa de la Oslo pentru a angaja la conducere cât mai multe femei.

Guvernul norvegian a introdus în 2003 o lege prin care companiile au fost obligate ca până pe data de 1 ianuarie 2008 să pună în aplicare măsura.
500 de companii listate nu au reusit sa se conformeze, Norvegia este tara cu cele mai multe femei-director, cu o rata de 37%, si este urmata de Suedia, cu 19%, SUA, cu aproximativ 15%. In Marea Britanie, doar 11% din directori sunt femei. Companiile de stat au fost obligate inca de acum doi ani sa se …

(sursa NorvegiaN.net .. dar inspirat de Skorpion) 😆

Reclame