.

Asa si-a varsat astazi , toata furia , actrita Stela Popescu pe bietul prim -ministru Boc , seful guvernului care a luat decizia curajoasa de a interzice cumulul pensiei cu salariul , obtinute din bugetul public !
Stiu ca pentru a lovi in guvern pe aceasta tema , tonomatii de presa au ales , inspirat , exact actorii , cei mai respectati si iubiti de marele public , reteta sigura ca guvernul Boc sa fie lovit , fara replica, la nivelul imaginii publice .
Mai ales ca , datorita colaborarii perfecte dintre Traian Basescu – fostul primar general al Bucurestiului si fost sef al PD , cu actorii si teatrele bucurestene , multi dintre „monstrii sacri” (cum tembel se spune) ai scenei romanesti nu se poate spune ca sunt pesedisti sau liberali si ca nu au sustinut in numeroase campanii electorale imaginea PD-ului sau , mai nou , a PDL-ului !
Si atunci , cum se explica aceste atacuri pline de efect in murdarirea imaginii publice a guvernului Boc si asupra unei decizii politice curajoase si corecte pe care guvernul Boc s-a grabit sa o si puna in aplicare , incepind cu 15 Ianuarie ?

Pe linga deranjarea „cuibului de viespi” a gerontocratilor puterii de orice fel , aciuati in toate ministerele si la toate nivelele de putere , preluati si acceptati de toate culorile politice care au venit la conducerea Romaniei , timp de 18 ani , ordonantza guvernului Boc are un merit incontestabil dar si o grava deficientza : graba cu care s-a adoptat , fara sa ia in calcul efectele colaterale pe care le produce in tot sistemul public , asupra salariatilor platiti din bugetul de stat si fara asigurarea unor forme clare de retribuire in sectoarele unde este inca nevoie de activitatea unor functionari , profesori , medici , toti pensionati pentru limita de virsta , necesari insa pentru a mentine in functiune institutii de stat , fie ca-i vorba de scoli , spitale , teatre .
Cel mai rau este ca desi ordonanta putea sa fie modificata imediat cum s-a constatat ca continea unele inadvertente care nu au fost luate initial in calcul din graba sau necunoasterea realitatilor , chiar premierul Boc a sustinut in conferintza de presa mentinerea prevederilor ordonantei FARA ExCEPTII ( lucru de salutat pentru modul de lucru al acestui guvern) dar si aberatia unui ordin comun al ministrilor de finantze si al muncii care sa „contureze” mai bine formele prin care se pot face plata unor categorii de angajati , loviti din neatentia guvernului de prevederile ordonantzei interzicerii cumulului pensiei cu salariul bugetar ,
Aberant spun , pentru ca primul ministru Boc trebuia sa stie ca un ordin al unui ministru , nu poate sa modifice absolut nimic din esentza prevederilor chiar si a unei ordonantze de urgentza !
Si mai important , pentru ca repetarea cu obstinatie , de catre Boc , a faptului ca se pot folosi „conventiile civile” a dus si mai adinc in ridicol aceste declaratii prin simplul fapt ca aceste „conventii civile” au fost scoase din Legea Codului Muncii , in 2006 , de ministrul democrat din acel moment , Gheorghe Barbu !!
Ori sa ai in partid specialisti in domeniul muncii si asigurarilor sociale ca Gheorghe Barbu si sa nu le ceri expertiza sau sa nu-i consulti macar in aceste probleme care au impact social major , este o greseala majora a premierului .

Sa speram ca , data viitoare , premierul Boc , va reusi sa dezamorseze multe din minele lasate in urma de guvernul liberal – bugetivor -penal , fara a-si arunca in aer atit credibilitatea cit si sustinerea publica a foarte multor categorii sociale !
Pentru ca , atunci cind operatia este reusita si pacientul mort , nu poti decit sa exclami ca Stela Popescu si ……. sa te umpli de penibil si de „singe tinar” pe tot halatul !!!

Anunțuri