don

(chibit)

Presiuni si tensiuni


Desi sunt o multime de necunoscute în noua ecuatie politica, un fapt e stiut: politica ultimilor doi ani si mai bine, a însemnat o succesiune de tradari. Dupa prima fractura provocata de comandoul penelist actionat de Patriciu, unda de soc a continuat sa produca seisme si replici de aceeasi factura. Si în ciuda asocierii de forte politice egale si de semn contrar, continua si acum. Pentruca energia care a produs prima fractura e departe de a se fi consumat.

Placile antagoniste aduse prin jocul urii si al votului într-un echilibru aparent sunt încarcate de tensiuni între ele si în ele. Imposibil de a fi eliberate controlat sau de a se anticipa cum si când vor izbucni. Si nici ce daune si schimbari vor produce. Pentruca tensiunile producatoare de nelinisti si paranoia politica sunt produse de frica si de neîncredere. În fond si intrarea la guvernare a psedeului prin Geoana, a fost tot un rezultat al neîncrederii si tradarii. Iar acumularea de mânie în zona iliesceana produsa cu acea ocazie, nu putea fi slabita decât printr-o noua miscare în sens invers. Ocazia ivita prin numirea insuficient calculata a vulpii a fost valorificata „political corect” prin capete-n gura si replici la gheare-n gât.

Asa numitele perle din lucrarile elevilor(daca nu gresesc , mai nou , se interzice a fi transmise în media, o hotarâre corecta, dupa mine) poarta în ele, uneori, informatii cât se poate de reale. Vreau sa spun ca o analiza pe text si mai ales pe subtext, dincolo continutul hazliu (asta e si motivul pentru care nu se mai admite transferarea lor în spatiul public) scoate la iveala aspecte de interes pentru societate. “Esti om cu mine – sunt om cu dumneata”.

Nu e banc, ci e “legea lui Ohm” în varianta unui fost elev. O piesa din memoria folclorului de scoala comunista, iesita acum de sub incidenta vreunei legi. Ba mai mult, cred ca respectivul, necunoscut si nestiutor, ar fi meritat si drepturi de autor. Ceeace scrisese el atunci pe foaia de hârtie în speranta unei note de trecere, exprima o întreaga filozofie existentiala pe care o ducem cu noi în timp. Asadar sa facem o analiza succinta a cunoscutei legi a lui Ohm care continua sa functioneze implacabil si sa produca efect calculabil.

Daca I= U/R, unde I este intensitatea curentului, U tensiunea si R rezistenta opusa la trecerea lui, orice variatie a unuia din cele trei parametri modifica proportional pe ceilalti doi. (Stim de pilda ce se-ntâmpla când stai la calculator si are loc o cadere de tensiune). Sa-ncercam sa transferam legea lui Ohm, asa cum ne sugereaza personajul de care vorbeam, într-un domeniu al vietii publice. Oricare!
Mai întâi în cazul “Oprea”, fiind acum foarte actual , daca nu se produce o cadere de tensiune, gata sa curenteze!
E evident ca intensitatea curentului politic executiv depinde aici de tensiunile din partid si de rezistenta celor prin care trece curentul!

În presa, însa, e dramatic. De cum intram cu masuratorile pâna si ampermetrul se deregleaza. Oscilatiile din sistemul energetic national de informatii depasesc orice scala. Fie si numai un studiu pe cazul prezentat în postarea lui Reddog demonstreaza cresteri alarmante de tensiune în toata reteaua. Daca nu reusesc sa arda aparatul guvernamental, macar sa-l uzeze. Moral si fizic.Ceea ce a mai ramas de demonstrat e chiar esenta legii conductiei. Sau a coruptiei. Sa ne pastram speranta ca mai devreme sau mai târziu, înainte sa ne curentam toti, o sa cada reteaua. Si ca niste electricieni de la justitie, cu salariu sau angajati cu conventie civila, o sa reuseasca s-o scoata din uz, „legea” asta !

Acum , prostanacul lui Ilici e destept si are liniste o vreme. Doar ca tradarea tradatorilor nu poate produce decât o liniste pe termen scurt si cât se poate de nelinistitoare. Unda de soc continua..

(Nora)

Reclame