Cred ca stiu.
M-am dumirit azi.
Tipul e idiot.

Deci….
Se vorbeste….(sau ca sa fiu mai ezact, SE AUDE) o rumoare de frica precum o usoara teama ca AIA ne asculta telefoanele si ne identifica numele, ne afla nickurile si ne monitorizeaza pa bune.
Personal, deocamdata nu ma doare nici la cin’spe metri, de asta, si cum n-am de gand sa sparg nici o banca, sa pun nici o boamba si nici sa strang de gat vre-o vietate cu infatisare exterioara de om, chestia cu pricina poa’ sa-mi fie mai degraba utila decat neplacuta.
Or sa afle ca chelia mi se generalizeaza usor.
Ok.
Probabil ca nesanatosii ca Hendrix, Ronin sau alti deranjati, care dau drumul la vidanja in fata celorlalti, sa aibe o cu totul alta opinie.
Si mi se pare firesc.
Dar nu asta m-a zgarmat acum.
Asta-i contextul.

Deci, in contextul asta, Claudiu Saftoiu, ca „domn” mi se pare deplasat sa-i zic, care a fost implicat in scandalul ascultarii ilegale a telefoanelor la doar cateva milisecunde dupa ce a luat in primire functia de agent 009, scandal in urma caruia a zburat de acolo ca ghiuleaua lu’ Munchausen, cu el calare, zice acum ca :

„…eu am aflat despre interventii politice ce se bazeaza pe informatii si interceptari ilegale…
…acum un an, doi ani, am aflat de la presedintele Romaniei ca stia ce vorbea cu o seara inainte Ion Iliescu cu Mircea Geoana..”

WOW !
Deci ce se poate mai straveziu de’atat ?
Serviciile secrete asculta ilegal convorbirile pana la nivel sefi de partide, politie politica, ……democratie nema.
Ne-am intors inapoi cu douaj’ de ani.
Am pus-o !!!!

Numa ca dupa ce stirea, de asta data pe buna dreptate, incepe sa se verse pe sticla, acelasi individ intervine telefonic la mai putin de o ora, in direct, cu bazaconia :

„…este vorba despre declaratiile pe care domnia sa (presedintele, de!) le dadea in presa, nu-mi spunea personal, mie…am aflat prin surse publice… ca presedintele stia ca….”

..adica sa precizeze ca de fapt…. presedintele nu i-a spus niciodata nimic despre trebusoara asta. Stie doar ce a aparut in presa, public.
Pai am vazut si noi ce-a aparut in presa si nu-mi aduc aminte sa se fi putut deduce asa ceva din ce a spus piratu.

A !
Din elucubratiie „jurnalisticoSF”, zoaiele nanalistilor si mascarile mascaricilor, se poate deduce si asta la fel de usor cum se poate deduce ca el a nascut criza.

Sa ne intelegem !
… ajungi in sa fii propus, iar ulterior si numit, intr-una din functiile cele mai importante ale unui stat, cu acces la secrete de stat, la informatii cheie, la strategii diplomatice, orientari pe termen scurt-mediu-lung si actiuni de mare anvergura pe plan intern si extern in toate domeniile vitale ale unui stat,….bla-bla-bla, care TOATE presupun o responsabilitate pentru definirea careia cuvintele-s insuficiente, si tu vorbesti aiurea-n tramvai, ca proasta-n targ.

Individul nu are nici cea mai elementara notiune a greutatii cuvintelor pe care le foloseste.
El are impresia ca comenteaza pe un blog oarecare sub un nick fara nici o importanta.
Iar astia de ne uitam la el, ii analizam vorbele pentru ca il vedem inca prin prisma unuia care e aproape normal.
Nu e.

Ar mai putea fi o speculatie : daca a fost o declaratie cu schepsis, pusa la cale mai demult, ca sa-l decredibilizeze pe pirat ?
Adica o lucratura pritocita de penelei la ideea lu Icszanshtain, sau de pesedei, sau de ambii laolalta !
Nu cred.
Pentru ca nu-i vad atat de neinspirati sa-l puna pe asta interpret principal intr-un asemenea scenariu complicat.
D’asta a fost zburat d’acolo.
Ca e tampit.

De buna seama cineva se poate intreba : daca e asa de bou, atunci cum de a ajuns sa fie totusi propus si numit ca sef SIE ???
Eu am vazut ce poate Saftoiaca si am o banuiala.
.

VIQ

Reclame