Să ne reamintim:

Miercuri 14 ianuarie – este prezentat la Palatul Cotroceni Raportul Comisiei Prezidenţiale de Analiza a Regimului Politic şi Constituţional din România “Pentru consolidarea statului de drept”. Cu aceeaşi ocazie Traian Băsescu, preşedintele în exerciţiu al României îşi expune punctele de vedere despre ce, cum şi cît este de schimbat prin legea fundamentală. (Juridice.ro) Asta o ştie toată lumea. Am auzit pe foarte puţini, în schimb, să amintească faptul că în aceeaşi împrejurare şi-a exprimat opinia (oficială n.b.) şi şeful guvernului României Emil Boc. Pentru cei interesaţi am pus o referinţă mai sus. Instantaneu a ieşit din tecile unse ale condottierilor lama rece şi ascuţită a cuvîntului dictator şi a început să circule din mînă-n mînă pe la toate posturile de televiziune unde era filmată de sus în jos, de jos în sus, de la stînga la dreapta, invers, în direct şi în reluare. Idioţii şi gâzii, gîngavii şi saltimbancii, bîlbîiţii şi cocoşaţii, fecioarele despletite, craii de curtea veche (împrejmuită cu sîrmă ghimpată) pînă la ultimul babuin de la Zoo-ul frustrării din Băneasa şi-au exhibat refulările de voie (dar şi de nevoie) fiind semnal verde la exhibiţionism.

Joi 15 ianuarie – Bulgărele de zăpadă a ajuns atît de mare şi de dens încît a declanşat reacţia HRP în Evenimentul zilei – Dictatorul prezidenţial. Scandalul Gabriel Oprea se stinge în tăcere, scade-n depărtare, … piere. CCR respinge ordonanţa 230/2008 a guvernului Boc ca neconstituţională. Cablurile coaxiale, dolcele şi digi prind să se înroşească. „Reacţiile” curg din toate părţile şi-ţi vine să te culci liniştit căci iată există oameni care apără democraţia pentru tine. În continuare nici o reacţie, cît de mică, microscopică, la documentul produs de comisie.

Vineri 16 ianuarieIliescu ameninţă că va „incita” miniştrii împotriva „diabolicului” Boc. PSD face un plan pentru salvarea democraţiei în doi paşi şi nici o mişcare. Pasul 1:  retrimiterea celor patru coduri din Justiţie în Parlament. Pasul 2: Adrian Năstase va amenda Constituţia lui Băsescu. Şezi blînd Adrieane, că nici nu s-a fabricat încă cerneala aia care să rescrie constituţia! Manolescu respins de Academie.

Marţi – 20 ianuarie – cine mai are chef de constituţie cînd poate vedea clar că şi cei care au una bună preferă s-o ignore. Înscăunarea lui Obama cu fast şi suspans pe toate ecranele. Delirium tremens. Începe să se lase ceaţa. Elvis n-o muritu, doar o ţîr s-o hodinitu, cu forţe proaspete a luat maşina de făcut ceaţă şi s-a opintit la manivelă în simfonia ochiului şi mai ales a urechilor scrisă în K bemol majur pentru ciocan şi seceră. N-a lipsit nici coorul şi totul s-a televizat gratis fiindcă a fost un spectacol de bine facere care s-a transformat evident, în stilul românesc, într-o treabă legată de persoana maternă a naţiei.

Miercuri 21 ianuarie – Elvis se trezeşte şi, mahmur, sare peste primele două ceasuri nasoale ale zilei, şi peste declaraţiile spuse la beţie cu o zi în urmă, nimerindu-l pe-al treilea în timp ce încerca să se ascundă de nevastă în prime time sub lumina ceţoasă a reflectoarelor. A plîns sau n-a plîns.  Plutonul de execuţie ((R) Gabhry_el) se plimbă pe la Realitatea trăgînd la întîmplare în rafale din poziţia în genunchi-culcat cu gîtul plecat pe care sabia nu-l taie iar cînd te doare te ungi cu vaselină, păcură sau alte produse derivate din aurul pămîntului care ne mai rabdă încă. Dan Tapalagă în sfîrşit.

Vremea a fost caldă în ultimele zile ceea ce favorizează apariţia ceţii mai ales dimineaţa şi seara şi-n orice loc unde se petrece ceva ce nu trebuie să ne intereseze.  În perioada următoare vom avea un exces de ceaţă pe care îl putem exporta ca să reechilibrăm deficitul bugetar. În plus e nemaipomenită pentru turism fiindcă adaugă o notă de mister pentru amatorii de senzaţii tari.  Ce mai? E o adevărată binecuvîntare pentru struţi fiindcă nu mai sînt nevoiţi să-şi cufunde capul în nisip. Reddog crede că zgomotul şi ceaţa sînt create pentru a-l discredita pe TB în perspectiva alegerilor prezidenţiale. Eu cred că au un scop mult mai înalt. Gaşka şi-a propus nu să discrediteze ideea de reformă constituţională ci să îngroape pentru totdeauna orice tentativă de acest fel.

Loda a aflat deja secretul cu mult înaintea noastră:

straina Says:

16 ianuarie, 2009 at 4:26 pm

Filadel:
Vorbesc din out, daca gresesc, rog pe cei avizati sa ma corecteze ;am impresia ca marele tam-tam nu se face atat pe raportul comisiei cat pe cele 10 puncte presentate de presedinte, ceea ce nu e totuna, cred eu.

Răspund prin aceasta invitaţiei lui Gabhry_el şi iată textul integral al Raportului Comisiei direct de la sursă. Vă invit să dăm ceaţa la o parte şi să ne oferim plăcerea perversă de a ne face singuri agenda. Deşi nimeni n-a văzut vreo urmă măcar de proiect de constituţie Năstase e pregătit deja să-l conteste. Să-i oferim această plăcere.

filadel

Update:

TRU – Mâine vor fi 40 de grade!

TRU – De ce trebuie demolat Băsescu? Sindromul Costi

Alina Mungiu Pippidi – Pensia conului Leonida.

Dana Iliescu:  Patriciu cumpără trustul de presă al lui Voiculescu ca să-l susţină pe Oprescu la Preşedinţie

Toader Paleologu (ministrul culturii): “Nu voi permite tocmai grecilor să distrugă Bucureştiul”

AVP: Prin ce se deosebeste America de Romanica…

Raho: Unirea, Antena 3 şi “Nesimţirea zilei”

Reclame