Pat & Patachon

SONDAJ CCSB

Intrebati cu cine ar vota la alegerile prezidentiale din iarna, 40% dintre respondenti l-au dat castigator pe Traian Băsescu.

Principalele teme de preocupare pentru cetatenii Romaniei sunt locurile de munca, instabilitatea politica, viitorul copiilor, cresterea preturilor si scaderea veniturilor personale.

48% dintre romani se tem ca veniturile personale vor scadea in urmatoarele 6 luni, in timp ce 40% isi considera amenintat actualul loc de munca.

In momentul de fata, 32% din populatia Romaniei este preocupata de starea economiei nationale, iar 26% sunt preocupati de nivelul de trai. Emil Boc este considerat cea mai buna alegere pentru functia de premier de 50% dintre respondenti.

Traian Basescu ar castiga primul tur al alegerilor prezidentiale cu 45% din voturile populatiei, daca scrutinul ar avea loc duminca viitoare. Pentru prezidentiale, Băsescu este urmat de Sorin Oprescu, cu un procent de 16%, Mugur Isarescu – 11% si Mircea Geoana, care inregistreaza 9% din preferinte.

In cazul organizarii celui de-al doilea tur de scrutin intre primii doi candidati, presedintele Traian Băsescu ar castiga cu un procent de 57%.

In schimb, acelasi sondaj a aratat ca primarul Capitalei, Sorin Oprescu, il depaseste cu 5 procente la capitolul incredere la nivel national pe presedintele Romaniei, Traian basescu.

SONDAJ INSOMAR

Coalitia de guvernare a fost o idee buna, considera 43% dintre romanii chestionati de INSOMAR, iar 59% dintre ei ar vota cu Traian Basescu la prezidentiale, potrivit Realitatea TV.

59% dintre romani au declarat ca daca maine ar fi alegeri in Romania ar vota cu Traian Basescu, 13% au raspuns ca ar vota cu presedintele Senatului , Mircea Geoana iar 8% ar vota cu primarul general al Capitalei , Sorin Oprescu .
Doar 3% dintre romani il prefera pe Calin Popescu Tariceanu , fostul premier al Romaniei, si tot 3% pe Theodor Stolojan .

In ceea ce priveste coalitia de guvernare PD-L – PSD, romanii considera ca :
– a fost o idee buna in proportie de 43%.
– 31% au declarat ca nu stiu daca este o idee buna sau nu
– iar 26% au spus ca nu este o idee buna.
– 20% dintre romani considera ca o coalitie Partidul National Liberal – PD-L ar fi fost mai potrivita
– 15% ar prefera ca la guvernare sa fie doar a PD-L
– 15% doar a PSD
– iar 7% ar fi preferat o coalitie PSD-PNL.

In ceea ce priveste preferinta pentru partide, romanii prefera PD-L in proportie de 43%, PSD fiind pe locul doi cu un procent de 32%.

Se pare ca si premierul Emil Boc se bucura de incredere in randul romanilor, 48% dintre romani sustinand ca a fost o alegere buna ca premier, 9% spunand ca a fost o alegere foarte buna iar 14% o alegere proasta.

…………………………

Cele doua institute de sondare a opiniei publice , care au reusit sa se faca de ris dar si rusine , odata cu afisarea interesata a exit-pollurilor din seara alegerilor generale , din 30 Noiembrie , continua sa se urmareasca strategic , umar la umar , in a lansa ‘sondaje’ care sa influentze mediul politic din Romania .
CCSB , institutul de casa al Cameliei Voiculescu si INSOMARUL lui SOV , doresc sa reintre in atentia consumatorilor de sondaje pe BLAT , incercind sa eludeze atitudinea corecta si normala de a da societatii romanesti si mediului politic , explicatiile adevarate pentru a se recredibiliza in spatiul public !Sunt foarte curios daca (si cine) le va mai acorda atentie acestor doua institute atinse grav de neincredere , prin predictiile din trecutul nu foarte indepartat !

Pina atunci , in oglinda , cele doua seturi de rezultate ale sondatorilor „siamezilor” din gradina lui SOV si Felix ……….

Update:

  1. FreeNews.ro: Rareş Niculescu sau cum poate deveni ridicol un europarlamentar român – adăugat de Loda
  2. Rareş Niculescu: Nemţii plastografi, romanii plastografi sau cum poate deveni ridicol un ziarist roman – răspuns la #1 de EmilThor
  3. Rareş Niculescu: Pentru cei care au ochi sa vada, urechi sa auda si – mai ales – minte sa priceapa – răspuns la #1 de Filadel
  4. OTPDL: Guvernul are purtator de cuvant – adăugat de Robin
  5. Ciobanu Costin: Marinarul, ancora si pozitionarea – adăugat de Robin
  6. http://www.politicatv.ro: Cristian Preda, Cavaler de Onoare al Frantei (video) – adăugat de Robin
  7. Marius Mihăiescu (HotNews): Severin: Partidele ar trebui sa sustina un candidat unic la presedintie, contrapondere la neocezarismul lui Basescu – adăugat de Robin
  8. AC: Cum am dezbătut cu Adriana Săftoiu chestiunea despărţirii de Elwis – adăugat de Loda
Reclame