Fiindcă e sfîrşitul săptămînii, în care toţi am muncit din greu, vă propun o temă care să vă destindă frunţile încruntate, să vă alunge ridurile şi să vă facă să credeţi că şi imposibilul e posibil. E seară, afară e frig şi întuneric, vîntul schimbării şuieră printre streşini,  focul arde troznind în sobă. E ora la care Zmeul se ia la trîntă cu Făt-Frumos  şi piticii obosiţi şi prăfuiţi se întorc acasă tocmai bine s-o găsească pe Albă-ca-Zăpada dormind.  Am să vă spun două poveşti care se leagă cumva de filmuleţul cu melodia de mai sus (pe care, puteţi s-o ascultaţi, … doar s-o ascultaţi, fără să mai citiţi şi restul).

Povestea 1

A fost odată ca niciodată un tînăr căruia îi plăceau halatele albe. (De prisos să mai spun că oraşul unde se petrece acţiunea este … aţi ghicit Alba 😀 Iulia). Primul halat alb pe care l-a îmbrăcat a fost cel de doctor şi s-a dovedit nepotrivit sau neîncăpător. Tînărul nostru n-a stat prea mult pe gînduri şi urmîndu-şi o idee din copilărie, a urmat firul poveştii şi l-a schimbat cu unul de lăptar. Şi-a investit toţi banii cumpărînd o firmă de stat ajunsă, repetabila poveste, în pragul falimentului şi a început cu trup şi suflet să o pună înapoi pe picioare.

Fiindcă avea mai multă voinţă decît ştiinţă, a pus ochii pe cărţi şi-a citit, a luat Germania la talpă şi-a văzut, a întrebat pe cei mai bătrîni cu glagore şi-a înţeles. După nouă ani de muncă, (cît alţii-n două tunuri), ca prin minune, şi-a văzut visul cu ochii. Noi bem lapte bun pe care ni-l pune la dispoziţie o companie 100% românească la standarde 100% europene iar asta fără bla-bla-uri în presă şi prin tembeliziuni.  N-aţi auzit cu siguranţă de el. Se numeşte Raul Ciurtin şi numele nu vă spune nimic. Spuneţi Fulga sau Zuzu  şi veţi spune totul. Raul Ciurtin nu şi-a schimbat doar halatul de doctor cu cel de lăptar ci a produs schimbări în viaţa noastră a tuturor. În bine. Povestea continuă aici: România Liberă – Un doctor salvează onoarea lăptarilor.

Povestea 2

A fost odată ca niciodată un general de securitate. Niet. Nţţ. N-am început bine.

A fost odată ca niciodată un doctor cu halat alb şi care a ajuns profesor universitar în meseria lui deşi s-a dovedit că halatul ăla îl cam strîngea. Unii mai cîrcotaşi, nu eu, ar spune că e din cauză de vorbe multe şi fapte puţine, de titluri dobîndite cu acte false, de imagine virtuală periată pe dinafară şi cam goală pe dinăuntru. Nu mai contează motivele cert e că doctorul nostru (cel puţin al bucureştenilor cu siguranţă) şi-a lăsat baltă halatul şi s-a schimbat, cît ai zice  „Doctor Jekyll and Mr. Hyde”,  într-un politician independent de succes în ciuda firii care arată că la noi independenţii n-au avut niciodată nici o şansă în politică.

Nu ştiu dacă acest, al doilea, doctor şi-a văzut visul cu ochii (fiindcă şosele suspendate nu-s thanks god!, de autostrăzi nu mai vorbim) dar vorbele tîrgului spun că şi-a văzut sacii în căruţă iar căruţa este un tir baban.  Miracol! Povestea merge mai departe cu moşi crăciuni, miros de cîrnat şi-o plăcintă, toate frumos văzute la bizonizor cu glazură de Guiness Book. Cu pedigriul acesta impresionant e şi păcat să te opreşti aici cînd zările-s deschise şi-i anul de graţie în care se deschid porţile mari la Cotroceni. Cas’tofon şi parpalac îam, o licuţă di carati conosc. Şi a trăit fericit pînă-n toamnă.

halatalb-al-iii-lea-mini

Wind of change, doi doctori, vorbe şi fapte. Rezultate. Asemănări şi deosebiri. Alb şi negru. Gri. Noi la mijloc. De jur împrejur Moscova.

„Walking down the street
Distant memories
Are buried in the past forever
I folow the Moskva
Down to Gorky Park
Listening to the wind of change”

filadel


Update:

 1. Elena Enache (Ziare.com): Boc: Contractul cu Sterling nu e usor de reziliat – adăugat de Maria
 2. Z.O.  🙂 (Ziua): Rusia aduce Flota Marii Negre in stare de pregatire totala de lupta – adăugat de Nora
 3. Cristian Vasilcoiu (EvZ): Ziua în care Tăriceanu a dat gaze naturale pe ochi frumoşi – adăugat de Maria
 4. Dinu Patriciu 😦 (Adevărul): La Davos, privind spre Bucureşti – adăugat de Adi
 5. Florentina Cioacă,  Lucian Pop (Adevărul): Concesiuni petroliere fără miză – adăugat de Adi
 6. Gardianul: Gazul de la Midia, explozie intarziata in PNL – adăugat de Luminiţa (conţine imagine 🙂 )news_img_129114_96060
 7. Mircea Marian (EvZ): Epava celui ce-a fost Adrian Năstase – adăugat de Loda
 8. Adrian Georgescu (EvZ): Cum ni s-au furat resursele naturale – adăugat de Luminița
 9. Mihai Vasilescu (Financiarul): Patriciu, iar la Tribunal in cazul Rompetrol – adăugat de Habarnuam
 10. Ciprian Ranghel, Mihai Nicut (Cotidiotu): Dorin Marian, omul-cheie în afacerea Sterling – adăugat de OrangeSkorpion
 11. D.T., D.C., I.M., A.L. HotNews.ro: Surse: Comisia Europeana va declansa procedura de deficit excesiv impotriva Romaniei UPDATE 4: Ministerul de finante: „Declansarea procedurii se refera la situatia bugetara aferenta anului 2008” – adăugat de Filadel
 12. Romania Durabila: Indexul Societatii Durabile – adăugat de Nora
 13. Doc.HotNews.ro:  Despre contractul dintre statul român şi SC Stealing Resources SRL – adăugat de Nora
 14. România Liberă: Anexele secrete ale contractului firmei Sterling cu guvernul Tariceanu, pe internet (VIDEO) – adăugat de Dora
 15. Mircea Cărtărescu (EvZ): Şah şi moară – adăugat de Dora
 16. Pentru Dora: http://www.apostuprimar.ro/
Anunțuri