Am citit primul articol scris de TRU pe blogul sau “Alta putere,acelasi faliment

Acolo se face o prezentare a realitatii societatii romanesti. Mi-am propus sa fac aici o sinteza a ideilor prezentate in articol si m-ar interesa care este opinia voastra fata de ceea ce se spune acolo.
Aceste idei sunt:

1. Toate problemele Romaniei,inclusiv criza actuala sunt ,in primul rand POLITICE

2. “Guvernul si Parlamentul nu mai controleaza bugetul si salarizarea. O alta PUTERE –din afara puterii executive decide bugetul statului”-citat din Mesajul Presedintelui Basescu catre Parlament, la 9-3-09

3. Esenta acestor probleme politice,economice de mai sus este un PROCES ISTORIC de mare adancime –care DEFORMEAZA MASIV DIRECTIA NATIUNII-

In istoria romanilor exista un cerc vicios:
Romanii DORESC sa actioneze bine si sa traiasca RADICAL diferit
Acest lucru se regaseste in mai multe epoci diferite din istorie.
De fiecare data insa rezultatul este acelasi, negativ.
Noi ,romanii ramanem perplecși în fata neputintei NOASTRE de a aduce lucrurile in matca bineintentionata dorita de noi insine

4. Cauza neputintei de mai sus este ca : STATUL PUBLIC nu exista sau este o creatie neserioasa,aleatorie si premeditata in sensul in care NU POTI APELA LA EL pentru a reglementa o situatie.Avem un STAT care e sustras si subcontractat de “cineva sau ceva”.

5. Ca urmare : “nici oamenii ,nici banii ,nici institutiile nu sunt , nu se afla si nu functioneaza UNDEVA ,intr-un punct REPERABIL avand o RASPUNDERE. Institutiile,instrumentele,parerile si persoanele lumii romanesti-nu au directie si o finalitate comuna.
Este un GOL ,care pe langa ca este CONFUZ este si foarte ACTIV. Este ,conform cuvintelor Presedintelui Basescu :”o putere” plasata in afara puterii executive si legislative “
De fapt puterea executiva si legislativa inceteaza sa mai fie PUTERI.

6. Exista un misterios CENTRU-O INSTANTA SUPREMA care controleaza banii din Romania fie ca vorbim de banii statului,ai contribuabilului,sau spaga la spital.

7. CAUZELE existentei acestui CENTRU DE CONTROL A BANILOR – din afara puterii sut doua :
A.
Acesti “controlori financiari” sunt persoane si grupuri camuflate ,aproape invizibile public,dar extrem de reprezentate public prin politici si mesaje emise de paravanele media( televiziunile,trusturi de presa bine platite de oligarhi) –care NEAGA STATUL PUBLIC, si de paravane politice –care sunt partidele, care la un loc fac Parlamentul si Justitia, ultimele doua fiind scheletul statului SUBCONTRACTAT.
B.

MENTALITATEA ISTORICA –a majoritatii romanilor. Idealurile si valorile verbale INALTE ale societatii romanesti sunt la mare distanta de pratica PARAZITISMULUI BUGETAR a carui expresie materiala este BIROCRATIA. Directia PROGRAMATICA imprimata de un corp POLITIC organizat si energic face din BIROCRATIE o PUTERE. Alianta subterana si armonioasa intre GRUPURILE DE PUTERE (care neaga statul public) si BIROCRATIA ( istoric acceptata de romani,indusa si intarita politic ) reprezinta “CANCERUL ROMANESC”
Criza actuala globala este doar un adaus.

Nu neaparat deficientele economice ne-au adus in acesta situatie ci SPOLIEREA INTERNA A STATULUI de catre : Vantu,Patricu,Voiculescu-si restul marilor oligarhi care au facut afaceri cu STATUL ( si nu printr-o inventie geniala ,a lor proprie). Toti acest oligarhi nu s-au nascut pe picioarele lor ci IN POALA STATULUI.  Drama poporului roman este ca in Romania nu se practica :Separatia Puterilor in Stat “ ci IMPARTIREA PUTERILOR CU STATUL.  Iar acesata situatie se repeta in istorie ca o pungasie nationala si nu ca o tragedie-pentru ca tragedia presupune maretie .
Cam asta este ceea ce spune TRU in articolul sau.

Ce parere aveti?

Desves

Reclame