.
Doua sunt evenimentele asupra carora as vrea sa pun cateva ganduri in seara asta: primul il reprezinta rezultatul Delegatiei Pemranente a PNL care a consfintit o victorie importanta pentru duoul Crin Antonescu-Ludovic Orban si ultima directia in materie de corectitudine politica lansata de secretarul general al Parlamentului European, initiative care le cere europarlamentarilor sa nu mai utilizeze termene ca doamna/domnisoara.

Dar sa le luam pe rand :

Delegatia permanenta a PNL a votat cu 76 de voturi infiintarea functiei de prim-vicepresedinte al partidului, functie care ii va reveni cel mai probabil lui Ludovic Orban .
Nu infiintarea functiei este importanta ci faptul ca pentru prima oara dorinta lui Calin Popescu Tariceanu nu mai este ordin in randurile liberalilor.
Asa cum importanta este si marja victoriei grupului condus de Crin Antonescu : 76 voturi pentru fata de 56 impotriva si 6 abtineri. 14 voturi in favoarea noului pol de putere din partid. Printre cei care s-au abtinut: Relu Fenechiu , baronul de Iasi care a jucat la doua capete (a incercat sa ramana alaturi si de Tariceanu dar si sa-l sprijine pe Crin Antonescu ) dar care a pierdut. Fenechiu, sustine Hotnews, ar fi dorit sa ocupe functia de prim-vicepresdinte dar negocierile lui cu gruparea Antonescu s-au impotmolit. I se va oferi insa drept premiu de consolare un post de vicepresedinte, dintre cei 14 pe care ii va numara viitoarea formula de conducere a partidului.

Rezultatul votului reprezinta un prim pas spre debarcarea lui Tariceanu din functia de presedinte al PNL. Desi ma bucura perspectiva inlocuirii lui Tariceanu (dupa rezultatele proaste de la alegeri si dupa incapatanarea de care a dat dovada si care a scos PNL din cartile oricarei guvernari inlocuirea sa este cat se poate de fireasca) nu vad cum un PNL condus de Crin Antonescu va fi mai maleabil si mai aplecat catre un dialog cu PDL , asa cum afirma sustinatorii lui Tariceanu.
Mai mult, ei merg mai departe si afirma ca de fapt Crin Antonescu este condus din umbra de Valeriu Stoica . 😯
Nu cred in aceasta varianta petru ca nici una din actiunile sau declaratiile lui Crin Antonescu sau Ludovic Orban nu demonstreaza o schimbare de macaz in acest sens. Chiar inclin sa cred ca Crin Antonescu va fi si mai agresiv in atacurile sale impotriva lui Basnescu, atacuri care venite din partea unui fost ministru si premier (Calin Popescu Tariceanu a fost ministrul industriilor in cabinetul Ciorbea) au oarecare valoare si greutate, pe cand acuzele venite din partea unui perpetuu parlamentar, Crin Antonescu, risca sa devina doar tipete isterice care agaseaza pe toata lumea……..

Iar in timp ce la Bucuresti PNL se zvarcolea in lupte intestine al caror rezultat va fi aflat in cateva zile, la Bruxelles, secretarul general al Parlamentului European distribuia o brosura adresata europarlamentarilor si in care li se interzice acestora sa utilizeze termene de doamna/dominsoara si face parte dintr-o initiativa menita sa introduca un “limbaj neutru din punctul de vedere al sexului” – ‘Gender-Neutral Language’.

Sigur, intiativa este ridicola dar la Bruxelles, unde formele sunt mai importante decat fondul, si unde corectitudinea politica este o adevarata vaca sacra a exprimarii publice, nu mai mira pe nimeni cand astfel de directive sunt anuntate si se incearca implementarea lor

In ciuda ridicolului, politicile privind “gender neutral”, sau intr-o traducere aproximativa, neutralitatea sexului ( conditie care nu exista in natura dar care este pomovata agresiv de feministe, liderii miscarilor homesxuale si ai transexualilor) face parte din experimentele sociale pe care Bruxellul, stanga europeana in special, incearca sa le transforme in politici obligatorii pentru toata lumea. Ideea nu este cu totul noua. Primele exprimente de acest gen au fost puse in practica de Robsepierre care in tentativa lui de a crea un om nou si o societate revolutionara nu doar a schimbat calendarul si a interzis utilizarea termenilor de domn/doamna/domnisoara dar a interzis religia, respectiv crestinismul, si a introdus ca sarbatoare nationala “Ziua Ratiunii”. Finalul acestei prime tentative a fost tragic pentru initiatorul ei: Robespierre a sfarsit ghilotinat iar spiritul superior al ratiunii promovat de el a ramas doar in picturile lui David si in scrierile epocii.
Uniunea Europeana incearca sa devina o unitate politico-administrativa distincta iar una din conditiile existentei unei astfel de entitati il reprezinta crearea unui set de ceremonii si limbaje proprii.

Germania nazista si Rusia sovietica si-au creat propriile mitologii si ideologii paralele cu religia clasica, au inventat noi modalitati de adresare a populatiei iar Uniunea Europeana calca viguros pe acelasi drum.
Cum este deocamdata imposibil de impus un intreg sistem ideologic, mitologic si celebrational imediat, ideologii birocratiei europene au adoptat politica pasilor marunti. Asa s-au nascut directivele UE care au fost experimentate initial la nivelul Parlamentului European ca apoi sa devina directive pentru tarile membre ale Uniunii.

De aceea importanta viitorilor europarlamentari romani este cruciala. La Bruxelles si Strasbourg vor trebui trimisi oameni care sa se poata opune aberatiilor iesite din mintea birocratilor si care sa faca front comun cu Vaclav Klaus care incearca sa limiteze pe cat posibil derapajele tot mai accentuate ale UE.

Clemy

Update:
Interviu cu Elena Basescu

Reclame