breakingnews2

.

Stilul în care am fost învatata sa muncesc a fost unul extrem de strict. Înca din scoala , am învatat ca pentru a desfasura o activitate exista niste reguli pe care trebuie sa le respect, pentru ca asa este stabilit. Punct.

Bine-nteles ca era un cosmar pentru mine, dar n-aveam ce face, încercam sa ma conformez si sa nu supar pe nimeni. Ca urmare, s-a înradacinat în mine un tipar al respectarii regulilor …. iar când analizez ceva , în primul rând , pornesc de la regulile care-l guverneaza !

Concluzia mea generala este ca aproape peste tot prima regula care trebuie respectata este cea de BUN SIMT.
Uitându-ma la modul în care se desfasoara cavalcada emisiunilor de la televiziunile tonomate, care nu se mai opresc în a denigra LA NESFÂRSIT pe presedinte si familia acestuia , am început sa ma gândesc daca programele acestor emisiuni se încadreaza în regulile C.N.A

Tocmai am încercat sa urmaresc la IRTV o discutie. N-am putut rezista mai mult de 5 minute pentru ca fostul Prim Ministru al României, Victor Ciorbea, tot explica cum de el , care a avut salariu atât de mare de-a lungul anilor , n-a putut sa-si cumpere o casa asemanatoare cu cea a Ioanei Basescu … ????

Acest domn a decazut într-un astfel de hal încât daca Corneliu Coposu l-ar vedea , s-ar rasuci în mormânt !!! Cum este posibil sa denigreze timp de o ora pe fiica presedintelui, iar moderatorul emisiunii respective sa permita acest lucru si C.N.A sa nu se autosesizeze ??

Am extras din diverse regulamente gasite pe internet, referitor la legile care guverneaza activitatea C.N.A –

Membrii Consiliului, în virtutea calitatii de garant al interesului public în domeniul audiovizualului, au îndatorirea, în limitele competentelor legale, de a adopta toate masurile necesare pentru a preveni lezarea interesului public

Desigur ,si mai importante in opinia mea, sinclusiv a regulilor de BUN SIMT, dar din ceea ce putem vedea la televizor zi de zi, ceas de ceas, este ca a început de mult campania electorala prezidentiala si antiBasescu !

stiri2

Chestiunile pe care trebuie sa le clarifice C.N.A. sunt :

*Daca este legala campania electorala mascata , începuta împotriva presedintelui , cu opt luni inaintea alegerilor prezidentiale
* Daca C.N.A recunoaste ca a început campania electorala , atunci trebuie sa ceara tuturor televiziunilor , sa fie acordati timpi egali de emisie tuturor ….. adica si celor Pro Basescu. Asa este ???
*Daca C.N.A considera ca nu a început o campanie electorala antiBasescu atunci va trebui sa explice daca avalansa de acuzatii NEPROBATE PRIN DOVEZI , la adresa presedintelui tarii si de murdarire a imaginii sale publice , se încadreaza în limitele normale ale unei emisiuni din audio vizual si daca nu lezeaza interesul public si chiar interesul national .

Ori înceteaza aceasta campanie antiprezidentiala ori se acorda timp egal de emisie si celor „proBasescu” si chiar presedintelui .
Adresam aceste întrebari C.N.A. care în mod normal ar trebui sa ne raspunda

43190802

În cazul în care C.N.A. nu ne va raspunde , vom ajunge la concluzia clara ca în România nu exista libertatea presei !!

Pentru ca pur si simplu , toate mijloacele de informare în masa sunt cumparate de câteva persoane, „moguli” care FOLOSESC PRESA ÎN INTERES PERSONAL si dicteaza angajatilor din media , cum si în ce fel sa informeze (de fapt sa intoxice) populatia Romaniei , in functie de interesele lor economice , politice sau chiar de a pune presiune pe institutii ale statului de drept .

Care este scopul acestei intoxicari?
Santajarea si fortarea presedintelui sa cedeze si sa acorde facilitati economice acestor moguli, iar în cazul în care acesta nu cedeaza, pur si simplu sa-l înlocuiasca cu personaje agreate de famiglia reunita a mogulilor de presa ?????

Concluzia este fireasca :presa în România nu este independenta ci este cumparata, este DEPENDENTA DE MOGULI !

Libertatea presei a fost desfiintata în România, prin cumparare !!
Jurnalistii sunt platiti numai daca patronii lor sunt multumiti de prestatia lor , în functie de interesele acestora ….
Presa a încetat sa mai fie independenta în România prin cumpararea jurnalistilor , prin amenintarile cu pierderea slujbelor daca spun ce nu trebuie si ,de fapt , chiar prin eliminarea lor de la ziare: vezi exemplul cu TRU – excluderea lui de la Cotidianul pentru ca-l sustinea pe presedinte si PDL in comparatie cu ramânerea lui Mircea Dinescu pentru ca sustinea PNL , un partid apropiat sefului trustului de presa respectiv .

Ca urmare, pe lânga separarea puterilor în stat, pe lânga problema independentei justitiei, România se confrunta si cu disparitia libertatii presei si a existentei acesteia , ca a patra putere în stat …

Asteptam raspunsul C.N.A , totusi – fara prea mari sperantze !!!

Asteptam , de asemenea , si declaratiile de avere ale membrilor C.N.A. pentru anul 2008 – ele nu sunt înca prezente pe internet !!!

Si o intrebare si pentru amicii mei de pe acest blog :
Voi ce credeti: Exista sau nu libertatea presei în România?

(text Desves)

(grafica Hultanul)

Anunțuri