Eu personal îmi doresc o Societată Civilă puțin altfel decât este ea organizată în România în acest moment. O să enumăr mai jos care ar fi caracteristicile cele mai importante ce ar trebui să caracterizeze această Societate Civilă Europeană din România:

  1. Să pună viitorul european al României pe primul loc.
  2. Să fie formată din personalități care să se adapteze imediat la situația internațională, s-o înțeleagă și să propună direcții de acțiune ce sunt în trendul conjucturii internaționale și în avantajul României. Să fie ceea ce putem numi avangarda democrației în România.
  3. Memoria acestei Societăți Civile Europene să țină minte trecutul comunist, să-l fixeze, dar în același timp și cu multă forță să trăiască în prezent și să se gândească NUMAI la viitor. Să încerce să accepte situația din România comunistă de acum 30-40 de ani, așa cum a fost ea, și să găsească resurse pentru a gândi în viitor făcând planuri pentru dezvoltarea noastră ca națiune pentru următorii 50 de ani.
  4. Sa lupte pentru afirmarea femeilor în politica românească fără urmă de invidie pentru cele care deja au reușit s-o facă (cu foarte, foarte multă greutate și sacrificii personale).
  5. Societatea Civilă Europeană să fie capabilă de solidaritate și susținere în cazul în care un coleg de-al lor reușește, prin muncă să ajungă, într-un post politic binemeritat și să-l sprijine pentru ca acesta să poată să-și pună ideile în practică.
  6. Nu este neapărat nevoie ca reprezentanții noii Societăți Civile Europene să fie cei care au fost școliți de Fundația Soros pentru că, fără să vrea, aceștia vor promova politica celui care i-a sponsorizat.
  7. Să accepte ideea că trebuie să se perfecționeze mereu, să studieze mereu, să învețe mereu ceva nou, urmând diverse cursuri din diverse domenii care le pot deschide noi orizonturi și lărgi puterea de cunoaștere și de înțelegere a lumii extrem de complexe în care trăim.
  8. În acest sens salutăm înființarea Institutul de Studii Populare de către PD-L, și participarea ca voluntari a domnilor Gabriel Liiceanu, Vladimir Tismăneanu, Theodor Baconsky, Ioan Stanomir, Tom Gallagher.

Suntem convinși că adunând laolaltă materia cenușie românească din țară dar și de peste mări și țări, vom reuși toți să ne croim ROMÂNIA EUROPEANĂ pe care ne-o dorim.

Despina

Reclame