„Sute de directori din toată ţara, de Gardă Financiară, ANAF, inspectori sanitar-veterinari sau directori şcolari din unităţile deconcentrate, vor fi demişi până vineri seara, când expiră termenul de înştiinţare de către autorităţi, potrivit ordonanţei deconcentratelor..”

Deconcentrate ?????
What the fuck is it ????

De bună samă că un habotnic pe care-l ştiu, ar susţine că serviciile deconcentrate nu există pentru că cuvântul respectiv n-a văzut lumina dicţionarului.
E uite că, conform prostului ei obicei, viaţa e mai bogata decât hârţogăraia iar drăcoveniile cu pricina, care nu există, fac valuri. Cu multe spume în unele vorbe.

Stai ca mă lămureşte Ludovicu’ :
„Sunt practic serviciile deconcentrate.  Nu sunt neapărat liberali.  Lucrurile sunt mai grave decât par. În urmă cu o lună jumătate parlamentrul PSD şi PD-L au decis scoaterea din deconcentrate. ..  Îl loc să aştepte decizia, Guvernul emite Ordonanţă de urgenţă cu scopul de a da afară toţi funcţionarii publici cu funcţie de cod. Este clar politică: ..”…bla-bla-bla .

Aha 🙄  Deci seriviile deconcentrate, „sunt practic…serviciile deconcentrate” !!! 🙄   Ludovicu îmi mai spune că e vorba de liberali (deşi nu neapărat) … funcţionari la stat !!!!
Dacă pân’ acu eram chior ăsta m-a „orb-IT” fresh-air.

Mă uit la pirat, care tocmai ce zice de „unităţile descentralizate” !
Şi care cam ezită pe temă.
Normal, că aplicarea ideii ar lovi tare la ţurloaie şi-ar faulta pe cei 15.000,  multiplicat cu o medie de 2-3 membri de familie atinşi direct. Plus incă p-atâţia infuenţaţi de respectivii !!!
Toţi purtători de ştampilă !!!!
Nasol.

Dar dacă e vorba de unităţi descentralizate, care vas’zică, nu mai au treabă cu centrul.
Păi dacă nu mai au, atunci să nu mai aibe.
De ce să mai fie plătite „de la centru” ?
E un nonsens.

„Deconcentrarea” sarcinilor şi atribuţiilor, delegarea lor unor alţi şefi şi şefuţi de multiple pseudo-departamente, direcţii, sectoare şi compartimente răsărite ca ciupercile după ploaia financiară guvernamentală în miceliul călduţ al birocraţiei, este un fenomen absolut firesc.

Atunci când schema se umflă de la 5 la 50 de sugaci ai ţîţei statului, musai pui şi alţi 10 sefuţi. Câte unu pe fiecare grup de 5 numărători de degete.
Este rezultatul inevitabil al unei economii antieconomice de tip stângist, care absoarbe energiile umane din zona productivă spre a le anula în lâncezeala mişcării aleatoare a hârtiilor pline de vorbe şi goale de conţinut.

Ideea de „descentralizare” pe de altă parte, are doar scop cosmetic de faţadă, atâta vreme cât salariul se primeşte tot de la „centru”. Este o mixtură tâmpită între liberalizarea activităţii propriu-zise de sub tutela organizatorică centrala, menţinîndu-se în schimb costurile de la buget.
Adică exact ceea ce trebuie eliminat.

Dacă aşa stau lucrurile, şi dacă într-adevăr reducerea „serviciilor deconcentrate” vizează reducerea de fapt a schemelor de încadrare în slujbele „la stat”, atunci guvernul Boc face una din cele mai importante demersuri în condiţiile economice care ne trag cu şutu.
Nu numai că trebuie aplicată ferm şi rapid, ci am părerea că trebuie urmată de un întreg set de măsuri de acelaşi gen şi pe acelaşi obiectiv : trecerea urgentă a oamenilor din poziţia de asistaţi în cea de producători.

Cu cât mai repede cu atât mai bine.
Măsurile sunt fără doar şi poate nepopulare.
Şi pot duce la importante pierderi în plan politic. În ciuda nefericitei posibilităţi ca aplicarea lor să nu ducă la efecte pozitive absolut sigure.
Dar a nu le lua e o alternativă ce duce sigur la efecte negative.

Şi acum vine nasuleala !!!!
Dacă asta înseamnă, atunci DE CE SE ORGANIZEAZĂ CONCURSURI PENTRU OCUPARE A POSTURILOR proaspăt vacante ???????

Este doar un fel de  „schimbarea gărzii” ???
Pleacă „ăia” să facă lor „ăstora” ?

Dacă asistăm doar la o încercare de îndepărtare a unor corupţi din sistem, e puţin stimabile premier.
Foarte puţin luând în calcul şi potenţialul coruperii celor viitori proaspeţi flămânzi.
Dacă e vorba doar de o schimbare pe criterii de competenţă profesională, tot puţin e. Şi anormal.
Pe măsură ce se dovedesc loviţi de tâmpeală, să fie daţi afară. 10….20….100.
Dar 15.000 simultan ?

Alea 15.000 de birouri trebe închise pur şi simplu dacă ne putem lipsi de ele. Dacă nu ne putem lipsi, lăsate dracu să funcţioneze şi închişi doar cei prinşi cu mâna pân la umăr în borcanu’ cu miere.
Închise uşile, fereştile…frigiderele…tilivizoarili… că acuş vine furtuna aia de numa-numa….

Dar poate „serviciile deconcentrate” nu înseamnă asta !
În cazul în care este vorba poate de „serviciile de concentrate” pentru porcinele din fruntea unei liste de candidaţi pe care o ştiu eu, sau pentru îngrăşământ floral la rădăcina vârfului formaţiunii ce a avortat respectiva listă, atunci ce am scris mai sus e eronat.
Aşa că nu mai cetiţi.

Dar mă lămuriţi voi, ce şi cum….

Viq.

Anunțuri