Un mic fragment din interviul luat de Andreea Pora dlui. Patapievici, aşa doar ca să vă incit. Este mai lung, complex şi foarte interesant. O să vedeţi şi voi !

HRP (22): Democraţia este şi recunoaşterea vocii care spune adevărul

Pentru că tonomaţii (şi sunt foarte fină de le zic doar atât, asta că e dimineaţă şi m-am trezit bine) n-o să-l facă ştiut de câţi mai mulţi români, poate îl puneţi pe blogurile pe unde umblaţi, ori chiar şi aici ca şi temă de discuţii, într-o zi, când doriţi voi, adminii. Eu cred că ar stârni multe comentarii şi, ar fi şi văzut de cât mai mulţi. Cum credeţi voi adminii că e mai bine, aşa să faceţi !

Iată fragmentelul de incitare. E doar un răspuns la o întrebare a Andreei Pora.

“Tocmai aceste evenimente lipsite de precedent dau măsura mizei legate de preşedintele Băsescu – o asemenea coalizare de forţe împotriva unui om care, dacă e să judecăm după criticii săi, n-a făcut mare lucru. Dacă nu a făcut, înseamnă că e inofensiv. Dar dacă e inofensiv, de ce o asemenea coalizare enormă împotriva sa? El a vorbit, a arătat cu degetul şi a ameninţat.
Sunt aceste lucruri suficiente ca să explice o asemenea mobilizare de ură împotriva sa? Evident, nu. Pentru cei care s-au coalizat împotriva sa e foarte important ca în locul său să se afle un om de-al lor. De ce e atât de important? Ca de obicei, plutim în incertitudine. Numai cine cunoaşte aranjamentele din culise poate evalua în mod corect care e miza şi de ce e atât de important ca Traian Băsescu să fie înlăturat. Singurul fapt cert este că toţi cei care îl vor ieşit din joc sunt ei înşişi nedemni să ia parte la joc”

Fragmentul ăsta trebuie pus mereu şi mereu abjectului Hurezeanu pe care-l aud cum se întreabă retoric, incluzând şi răspunsul în întrebare, ce s-a ales din proiectele lui Băsescu. Bineînteles, răspunsul este nimic.
Aşa a procedat şi cu Videanu, spunând într-un acces simulat de furie (acum ştiu clar, atunci m-am mirat f.tare) de-i ieşiseră ochii din orbite, gesticuland şi urlând de-a binelea cum nu s-a întâmplat nimic în timpul mandatului de primar al lui Videanu. Acum la Oprescu care chiar nu face nimic …….. tace ca mortu’n păpuşoi. Hai dă-l Doamne iartă-mă, că am început ziua frumos, ducă-se!

Citiţi şi vedeţi cum să facem să-l vadă cât mai mulţi români. Că presa noastră cea de toate zilele ne umple de balele nistoreştilor, cetepeştilor, hurezeştilor, CENZURĂ MAI GREA CA PE VREMEA COMUNISMULUI, ce mai, nemernicii….

Hai gata că e frumos afară, mă duc în ale mele.

O zi frumoasă să aveţi dragi fierari şi fierăriţe şi toate cele bune la voi să se adune !

Mihaela


Pentru că Mihaela mi-a furat startul, 🙂 şi s-a referit exact la ideea la care doream să mă raliez, am preferat să public varianta mai bună: a Mihaelei.

Mai am de completat doar un mic amănunt! Dacă vă mai amintiţi în reeducarea experimentată şi exersată de la Piteşti între anii 1948 – 1952 toate torturile, demascările, pedepsele bestiale se desfăşurau întodeauna NUMAI în public, de faţă cu ceilalţi deţinuţi???

Ca să vadă, să priceapă ce li se va întîmpla şi lor. Totul era demonstrativ cu scopul insidios de a dărîma orice urmă de tărie interioară, de a demola psihicul, sufletul şi tot ce mai era intact în interiorul uman. Omul nou astfel creat, „eliberat de putrigaiuri” (n.b. Eugen Ţurcanu după Paul Goma – Patimile după Piteşti – Editura Dacia – Cluj, 1999),  era astfel pregătit să se supună necondiţionat, să nu mai aibă idei, opinii, reacţii proprii, să asculte doar de vocea stăpînului.

Miza înlăturării lui Băsescu este arătarea bîtei, descurajarea tuturor celor din naţia asta care mai au speranţe şi voinţe, distrugerea oricărei forme de opoziţie civică şi, în ultimul rînd, distrugerea fundamentului societăţii civile şi înlocuirea ei cu instituţii mogulocrate controlate de la distanţă.

Filadel

Reclame