De cele mai multe ori ne place să ne văităm.

Să ne plângem, să ne enervăm (de regulă pe cei din jur) , să ne justificăm nemulţumirile prin exemplele ce cu prisosinţă ciripesc pe tot ramul de-a lungul întregului râu.

Acu’, dacă e să fim sinceri, avem şi de ce ne văita, şi de ce ne plânge şi mai cu samă de ce ne enerva. Chestia nasoală e că toate astea nu rezolvă nimic. Nici măcar dpdv psihologic, nu ne simţim mai bine după ce arătăm că poporul ăsta merge ca orbetele dus de nas de-o gaşcă de derbedei.

Uităm esenţialul : în toată nebunia asta amară trebuie să existe şi câte  o soluţie la fiece necaz. Şi realitatea dovedeşte sistematic că soluţiile există. Problema este că înecaţi în amarul nostru izvorât din privirea ţintă preponderent spre partea neagră a politicii, nu mai vedem soluţiile suficient de limpede. Noi ne-am dumirit de-o părere că portocalele-s mai bune decât lămâile sau bulionul, suntem cât de cât cu ochii mai pe TRU, mai pe Tapalagă, mai pe Preda…şamd, şi cu toate astea, tot suntem îngrijaţi că ce-o să se întâmple la urne.

Dacă noi suntem aşa, incerc să mă gândesc ce-o fi în mintea şi sufletul oamenilor ce văd doar sticla pisată ce le-o bagă media pe gât, care simt probabil că sunt minţiţi dar nu văd efectiv nici o cale de ieşire. Şi mai ales ce o să fie în mintea şi sufletul lor mai încolo, când criza se va simţi mai serios la pungă.
Indiferent ce şi cum, suntem nevoiţi de regula simplă şi implacabilă a supravieţuirii SĂ GĂSIM SOLUŢII.

Uneori poate să fie greu. Şi este.
Foarte greu. Da. Poate atinge incredibilul. Da.
Dar nu imposibilul.
Pentru că omul poate face ceea ce vrea cu adevărat să facă, chiar dacă totul pare potrivnic.
Pentru că este sâmbătă, vă ofer pentru weekend suflul ăsta de optimism, în interpretarea lui Josh Blue.
Videourile Vodpod nu mai sunt disponibile.

Viq

Anunțuri