Mie prezentarea mi s-a părut faină. Dezbrăcată de zorzoane şi arabescuri ce zăpăcesc pricepătoru’, etalând în schimb lucruri simple, evidente, clare, logice.

Ce este de fapt dincolo de toate cuvintele pompoase despre criză, de ce oamenii de afaceri sunt aşa de puternici, de ce politicienii le şterg pantofii (în subsidiar, cei români folosesc limboaca la trebuşoara asta), de ce trebuie să fim conştienţi că criza asta poate să nu fie deloc uşoară şi nici pe termen scurt, dar mai ales DE CE TREBUIE  SĂ  SPRIJINIM oameni care chiar vor să facă ceva, fie ei chiar şi din politică. Nu mai e vreme de stat deoparte şi de aşteptat să facă alţii. Nu mai e de mers „cu valul”, că valul merge prost.
Nu mai e de cerut. De aşteptat să facă alţii. De acuzat langa-danga.  E vremea de făcut. De căutat oamenii buni de pus la politică (noi pe ei nu numai ei pe noi), de ieşit la urne, de iniţiative economice personale, de familie sau de grup, de învăţat cum se fac afacerile dacă nu ştim, de facut dacă ştim deja…..

Vedeţi că e lunguţ. Dar cred că este foarte important pentru orice om să aibe o imagine cât mai apropiată privind ceea ce are impact major asupra vieţii lui şi a celor din jur. Şi e o bună ocazie de gândeală asupra necesităţii unei abordări globale, cu un sistem organizatoric închegat, pentru ca amploarea acţiunilor să le poată da eficienţă. Din perspectiva prezentată de Despina privind comuniunea cu celelalte naţii ca europeni ce suntem, sunt semne încurajatoare.

Nu vă mai ţin de vorbă, mai bine vedeţi.

Videourile Vodpod nu mai sunt disponibile.

more about „View Overstream: ‘The Story of Stuff’„, posted with vodpod

Reclame