E vară şi fromos, miroase a liliac (floarea, desigur),  a conced, vacanţă şi dor-de-ducă. Pentru unii, încotro văd cu ochii.
Madam Turism (pe care de-o vreme stau cu ochii ca pe butelie) tocmai ce zicea pe blogu-i :
„…ne straduim, noi astia de la Ministerul Turismului, sa resuscitam pofta romanilor de excursii in tara lor si mi se pare ca suntem pe drumul cel bun. Trei campanii mari ale Ministerului, …. au adus peste o suta de mii de turisti si aproape zece milioane de euro incasari…
…plus o multime de actiuni legate de turismul religios, cultural si istoric, turismul in Delta Dunarii, de croaziera cu opriri pe malul romanesc al Dunarii, etc. Dar cel mai mare succes se pare ca il vom avea in week-end-ul din 7 iunie. Se aude ca vom primi un sprijin nesperat din partea colegilor de guvernare care s-ar pregati de actiuni de mare amploare in sustinerea eforturilor noastre de crestere a numarului de turisti. Cica PSD ar organiza din nou turismul electoral. Autobuze cu turisti vor strabate tara in cautarea sectiilor de votare, pentru ca la aceste alegeri se poate vota oriunde, chiar si in strainatate…”

Şi Hopa-Hop, vine Boc, care-i taie macaroana :
« …la alegerile europarlamentare se poate vota la orice secţie din România, indiferent că eşti în localitatea de domociliu, sau în altă parte.
….am inclus obligativitatea verificării de către autoritatea electorală permanentă a listelor electorale printr-un soft specializat şi care va identifica imediat persoanele care votează în două secţii de votare din această ţară, iar sancţiunea care există, este cea prevăzută cu închisoarea….
Până acum exista o prevedere lacunară, care nu prevedea şi sancţiune specifică. Acum am inclus această sancţiune, foarte clară : în cazul în care se votează în două secţii de votare de către aceeaşi persoană, sancţiunea este închisoarea «

Pa-Pa-PAMMMM !

Daţi-mi voie să salut cu toată mâna, până la omoplat, că în fine se mişcă ceva. De ‘jde ani de zile s-a bătut apa-n piuă şi vorbele-n tilivizor că vai ce nu e bine şi fromos să ştampilezi de doo ori, în timp ce aceiaşi politruci le puneau ălora cu Parkinson ştampila-ntre deşte şi făceau Turul României – Votul Veseliei.
Toate partidele au avut grijă să lase prevederile sancţionabile eliptice de sancţiune, aşa că de 20 de ani nici dracu’ n-a primit măcar o palmă pentru purtat ilegal de coarne. Au venit ăştia şi le strică jucăria. Iar jucăria este complicată.
Dacă vrei că cumperi votul, trebuie să-l iei direct de la fiecare posesor în parte, (de pe piaţa liberă care vas’zică 😀 ), nu mai merge să plăteşti numa un autobuz de ameţiţi şi să compostezi cu ei sute de buletine de vot ! Nasol.
Dacă e să convingi pe inculpat să facă jocul ăsta, prostul se deşteaptă şi-ncepe să crească preţul, că-i chestie de puşcărie, nu ?
Şi dacă-l prinde, ce zici, te toarnă sau nu ?
Dacă vrei să te plimbi cu ei la mai multe secţii, trebuie să mituieşti toate comisiile de la secţiile respective, nu mai merge numa’ c-un primare de la Găgăuţii din Deal, cu zăbală ca de cal. Nasol.
Dacă bagi sondaje din burtă că eşti la 95%, nu mai poţi scoate din condeiul ştampilelor 95% în loc de 10% cât e real, şi mulţimea să creadă că „poate aşa e, doar bate cu sondaju !”. Nasol.
Acu’ io-s de părere că Doamna Blonda nu s-o supăra pentru asta, chiar de „scade” turismul cu numărul respectiv de derbedei. Premierul mic se face mare, că stă cocoţat călare. Da el e şefu’, nu ?

Mai râmâne să prindă pe unu şi să-l proţăpească la loc răcoros, apoi să bage-n sperieţi puţin şi comisiile din secţile de votare cu câteva prevederi clare şi ţapene. Unu-doi cu cătuşe pe ecranul teveului, şi începem să ne mişcăm spre lumea civilizată.

Videourile Vodpod nu mai sunt disponibile.

more about „Emil Boc: La alegerile din 7 iunie ro…„, posted with vodpod

Şi se avantajează clar participarea la vot, nu precum sub regimul lui Trotinetă,  care băga beţe-n roate doar-doar or rămâne hoţomanii pe felie.

Să fie-ntr-un ceas bun !

Viq

Reclame