Pe 7, adicătele fix duminica viitoare, sunt alegeri pentru Parlamentul European.
În toată Europa.

Singurul organism internaţional ce are ca obiect de activitate legislaţia comună a 27 de state unite sub aceeaşi umbrelă a Uniunii Europene. Legislaţie care prevalează asupra legilor locale, prin urmare reprezentaţii aleşi acolo sunt mai importanţi decât cei ce rămân pe plan local, şi a căror decizii pot fi pur şi simplu anulate de o lege elaborată la Bruxelles.

Un MegaParlament cu aproape 800 de deputaţi, ce reprezintă peste 500 de milioane de cetăţeni.
Singurul de o asemenea dimensiune şi cu atribuţii atât de grele, care este ales prin vot popular direct, şi nu format prin decizii la vârf, cu reprezentativitate de categoria II sau III.

Singurul organism politic ce poate regla armonia socio-economică a 27 de ţări până la nivel de detaliu, de la transporturi până la politica energetică şi de la migraţia forţei de muncă până la protejarea mediului.

De bună samă, un asemena eveniment, ce are loc de două ori la 10 ani, înseamnă pentru cetăţenii respectivi un moment excelent de a-şi manifesta interesele prin intermediul alegerii unor reprezentanţi care să poarte pe agendă problemele de rezovat, direcţiile de acţiune, domeniile de interes ale zonei cu specificul ei. Şi pentru noi românii deopotrivă.

Înseamnă pe dracu’.

De bună samă, este un prilej excelent pentru mijloacele media de a readuce în atenţia cetăţenilor importanţa unei armonizări internaţionale, a realizării interconexiunii dintre oameni cu tradiţii şi culturi diferite, a luării unor măsuri globale privind atât dezvoltarea economică şi socială, cât şi limitarea infracţionalităţii şi protejarea mediului.
Aiurea.
Dumnezeu a făcut lumea în 7 zile. Noi încercăm să-i furăm roatili în timpul ăsta.

Cu o săptămână înainte de alegeri, primele hot-line din Cotidianul la categoria „politic”, sunt, în ordinea apariţiei pe scenă :

– Noul şef al Direcţiei de Cultură e numit de Vanghelie (are şi Video, că-i important)
Băsescu a spus la Craiova că Elena a fost obraznică când era mică
Crin Antonescu la Valea Jiului vorbeşte de piţipoance (şi ăsta are video, că-i despre piţipoance)
Băsescu se îmbrăţişează cu poporul la Alba Iulia
Crin Antonescu îl face pe Băsescu „şarlatan şi incompetent”.
Elena Băsescu – apare iată primul (şi singurul) nume legat de alegerile europarlamentare- s-a enervat la liceu (doar nu credeaţi că e vorba de ceva depre Parlamentul European)
Antonescu o atacă pe EBA „Asta e oţară care a făcut vedete toate pipiţele (are şi video, normal)
– Dan Voinea şi Marius Oprea s-apucă de comnism (ăştia cum or fi nimerit săracii ca musca-n lapte la tocăniţa de Băsescu+EBA cu sos de Crin ??)
Băsescu ţine lecţii de justiţie
Băsescu în pelerinaj la Athos
Elena Băsescu cică vrea marijuana
Crin Antonescu blochează pensiile parlamentarilor
Voiculescu spune că e mai frumos decât Băsescu….

Ce Parlament European ? Ce Bruxelles ? Ce legislaţie comunitară ?
Voi vă daţi seama că Voiculescu e mai frumos decât Băsescu ????

Imaginaţi-vă că asta era publicaţia pe care o citeam nu mai departe decât anul trecut !!!!
Unde scria TRU !!!!
O publicaţie cu profesionişti ce se ocupă pasă-mi-te de informarea cetăţeanului, de formarea opiniilor şi se vrea „câinele de pază al democraţiei” !!!
Un câine plin de bube purulente, jerpelit, chel, chior de amîndoi ochii şi cu colţii cât capu’.

Aşa cum prea bine vedem, a aştepta ceva, orice, fie şi la cel mai scăzut nivel posibil al bunului simţ (că dacă pronunţ „jurnalism„, râde Toto cu sughiţuri şi-şi scapă limba pe gât) despre Parlamentul European, este similar cu a aştepta să cadă-n cer gunoiu din curte cănd se’ntoarce la noapte Pământul cu roatele’n sus. Deci m-am gândit să pun acilea un clip din lumea unde oamenii sunt mai normali la cap. (Nu râdeţi ! Nu e glumă ! Există oameni care au aşa ceva ; o chestie, aşa,  rotundă ca o minge pe care o poartă peste tot)
Pentru că măcar noi, măcar aici, să ne întrebăm „Băi ! e bine cu Uniunea asta, sau e rea ? Dacă e rău ar fi bine să să strice jucăria sau să meargă altfel ? Ca să fie bună, ce ar trebui adicătele să facă ? Eu ca român, ce aş vrea să facă ăia de la cucuiata cu puterea pe care o dau cu ştampila ?”

Pentru că dacă ai o idee, cât o fi ea de aiurită la prima vedere, poate fi o idee totuşi. Şi Cristi Preda, TRU, EBA.. şi toţi ceilalţi au adrese de mail, au bloguri, site-uri, unde se pot pune părerile voastre. Noastre.
Nu de alta dar Parlamentul European se cheamă că e al nostru, iar noi nu ştim nici cum ne cheamă pe nume măcar. La masă.
Sper să fie interesant clipul. Dacă vă place mai aduc.
Videourile Vodpod nu mai sunt disponibile.

Să meargă mai bine clipul, fără cocoloaşe, daţi un stop după ce porniţi (II) şi aşteptaţi să se încarce bara de jos.

Viq

Reclame