Ne consumăm precum lumânări aprinse pentru a lumina un pic în jurul nostru. Ne scurgem cu fiecare picătură, cu fiecare secundă, peste fiecare piatră, prin fiecare albie…printre rădăcini, frunze…
Primim în fiecare zi, cu cumplit de darnică generozitate, câte 24 de ceasuri din Banca Lumii, şi cheltuim TOT până la ultima secundă. Nimeni nu ne cere bilanţul şi nu ne verifică dacă investim, cheltuim, sau risipim. Ce contează. Odată cu zorii contul nostru e din nou plin.
Primim cadou odată cu sosirea pe peronul reşedinţei noastre provizorii, rotunde şi rostogolitoare, gadgeturi minunate a căror valoare o apreciem abia când se strică. Habar n-avem de importanţa lor câtă vreme funcţionează. Când se defectează aflăm că întunericul e negru, că liniştea e adâncă, şi înţelegem de ce ne invidiau copacii când ne priveau trecând atât de uşor pe lângă ei. Nu mulţumim nimănui pentru ele. De ce am face-o ?
De ce ai mulţumi pentru un dar a cărui valoare eşti incapabil s-o înţelegi ?
De ce ai mulţumi pentru un dar de nepreţuit pe care nu-l mai ai ?

Propun, cui se poate opri din nebunia cotidiană, INVESTIREA a 7 minute din cele 1440 primite la ultima virare de cont, pentru a naşte un gând de recunoştinţă pentru cele daruri, pentru a naşte un gând de empatie către cei ce se confruntă cu probleme, pentru a canaliza energia gândurilor noastre în sprijinul prietenilor noştri ce au nevoie de ele. Nimeni nu trebuie să se simtă singur pentru că nimeni nu este singur. Cuantele de energie ce ameţesc învârtindu-se în jururul conglomeratelor proprii, chinuindu-se să dea formă atomilor corpului fiecăruia dintre noi, se pot întâlni cu alte cuante dacă sunt educate ca atare. Pot lua „gândul de şase”, pentru a se întâlni la Poiană cu ceilalţi reprezentanţi trimişi din alte „colţuri” ale sferei.
Poate „vă râdeţi” de postul ăsta. Un pic amar, un pic introspectiv, un pic cinic, un pic patetic….. Pic-Pic-Pic… Şi ce dacă.
Mă ştiţi că io’s mai „copilăros” un pic….pic…..

UPDATE!   Porniţi ambele inserturi SIMULTAN. Sus e muzica, jos lumea.

Videourile Vodpod nu mai sunt disponibile.Videourile Vodpod nu mai sunt disponibile.

more about „untitled„, posted with vodpod

Pentru noi înşine şi pentru prietenii noştri, ştiuţi şi neştiuţi, care, uneori, se confruntă cu necazuri !

Viq

Anunțuri