Enunţ : „Unde-i lege nu-i tocmeală”.
Corolar : „Unde e tocmeală nu-i lege”.

“Luni în Biroul Permanent PDL şi Roberta Anastase au propus ca în plen să se voteze cererea procurorului general. Nu au avut câştig de cauză, ..” (Bogdan Olteanu)

„Procesul in care Adrian Nastase este judecat in dosarul „Trofeul calitatii in constructii” a fost suspendat si dosarul va fi trimis la Curtea Constitutionala, dupa ce instanta suprema a admis, marti, o exceptie de neconstitutionalitate privind ordonanta de infiintare a DNA invocata de avocati.
…..aceasta decizie este definitiva potrivit normelor legale, iar procurorii DNA nu mai pot formula recurs in acest caz, fiind vorba de o decizie de admitere a unei exceptii de neconstitutionalitate…”

„…După nici 10 minute de la începerea plenului s-a decis suspendarea şedinţei, din cauza unor divergenţe privind procedurile. ..”

După un istoric isteric de ani de zile, în urma căruia o ţară întreagă trage ponoasele interne şi înternaţionale ale ÎMPIEDICĂRII BRAŢULUI JUSTIŢIEI DE A-L ATINGE PE ADRIAN NĂSTASE, individul se identifică practic la acest moment cu obiectivul luptei unui popor pentru o societate bazată pe respectul elementar al legii.

Nu există nici un motiv logic şi de bun simţ pentru care justiţia română NU e bună pentru Adrian Năstase, atâta vreme cât e bună pentru toţi ceilalţi români.

Nu exită nici o justificare raţională, politică, juridică sau de altă natură, pentru care structuri organizatorice înfiinţate special pentru a pune ordine în corupta  politică sunt împiedicate să facă singurul  lucru pentru care au fost înfiinţate.

Nu există nici o şansă pentru păstrarea credibilităţii statului de drept atâta vreme cât Adrian Năstase reuşeşte să fenteze taurul justiţiar, prost şi încornorat, fluturându-i aceeaşi capă purpurie ce  acoperă veşnicul pretext al evitării, la fel de palpabil ca aerul şi consistent ca nimicul din spate.

Nu mai contează demult dacă Adrian Năstase este sau nu vinovat de acuzaţiile din dosare.

Adrian Năstase este vinovat de fuga din faţa justiţiei.
Adrian Năstase este vinovat de distrugerea credibilităţii clasei politice.
Adrian Năstase este vinovat de erodarea cea mai consistentă din ultimii 20 de ani a credibilităţii instituţiilor de bază ale statului democratic.
Adrian Năstase este vinovat de degradarea imaginii întregului popor român în faţa celorlalte naţiuni.

Dacă acum în România asistăm, aşa cum se pare, la imposibilitatea instituţională de a judeca un cetăţean, la incapacitatea aplicării prevederilor constituţionale, la impotenţa întregului sistem pentru a exercita prevederile legale în statul român, atunci România nu este un stat guvernabil. Nici un alt cetăţean nu mai are motiv real să se supună de bună voie  judecării într-un stat ce nu e în stare să judece decât anumiţi cetăţeni.
România nu este un stat de drept, civilizat, european şi nu are şanse să realizeze o politică economică şi socială coerentă, penru că pur şi simplu nici măcar nu poate funcţiona ca stat.
Videourile Vodpod nu mai sunt disponibile.

more about „Roberta Anastase a chemat liderii gru…„, posted with vodpod

Atâta vreme cât Adrian Năstase continuă să sfideze un popor întreg fără să i se poată face nimic, poporul întreg merită să fie sfidat. Pentru că e prost făcut grămadă.
Cu mine cu tot.

Viq

PS.
Sunt surd la cereri lăcrămoase de a şterge poza domnului Adrian Năstase, parlamentar ales democratic de cei ce s-au deplasat la vot acum 6 luni. Este politicianul nostru, reprezintă pe cei ce cred că e mai bun decât alţi români să facă legea pentru noi, ceilalţi. Lege pe care NOI trebuie s-o respectăm.
Adevărul trebuie privit în faţă. Şi are o faţă numa’ bună de privit.

Anunțuri