Într-o declarație preluată de cotidianul “Ziua”, Elena Udrea afirma că în perioada următoare miniștrii PDL vor fi atacați în mod constant ca parte a strategiei anti-Băsescu. O afirmație cu care nu pot decât să fiu de acord și o opinie pe care am reiterat-o de mai multe ori pe blog.

Elena Udrea nu a mers mai departe cu comentariile, în sensul că nu a dat și o soluție acestei campanii media, și înclin să cred că nu a făcut-o în primul rând din prudență pentru că nu este tocmai de bun augur să le comunici via presă adversarilor politici propriile strategii electorale. Dar cred că a fost reținută mai ales pentru că PDL nu știe cum să reacționeze la aceste campanii media care, nu am nici cea mai mica îndoială, vor continua într-un ritm din ce în ce mai accentuat.

Părerea mea strict personală este că PDL are foarte puține cărți de jucat în acest război iar cel mai important atu îl poate constitui competența și integritatea propriilor miniștri. Or în acest moment competența membrilor cabinetului aparținând PDL este pusă în discuție chiar de simpatizanții acestui partid iar integritatea lor a devenit un subiect dureros odată cu scandalul Iacob-Ridzi.

Acestea fiind spuse, cu riscul de a fi catalogată drept diversionistă de unii colegi de blog, îndrăznesc să schițez o strategie minimă menită să îi ușureze viața lui Traian Băsescu în campania electorală:

  1. Trecerea Monicăi Iacob-Ridzi în linia a doua a partidului și retragerea temporară din Guvern.
  2. Schimbarea garniturii de responsabili cu comunicarea în partid și înlocuirea purtătorului de cuvânt, Liviu Negoiță, cu unul din liderii mai puțini apatici ai partidului.

Sigur, acestea sunt doar două măsuri care ar putea fi luate imediat și care ar putea fi secondate de alte acțiuni.

Așa că pun și eu întrebarea: ce trebuie să facă PDL pentru a contracara campania media împotriva propriilor miniștri?

PS: prin decesul neașteptat al lui Michael Jackson se încheie o eră în istoria muzicii pop. O eră în care reprezentantul unui gen muzical putea să domine toate celelalte genuri muzicale. Michael Jackson a dominat muzica anilor 80-90 cu o autoritate pe care nu i-a contestat-o nimeni: nici critica muzicală și nici fanii genurilor rock sau country. L-am văzut pe Michael Jackson în primul său concert în România și pot să afirm cu mâna pe inimă că nu i se poate da decât un singur calificativ „genial”.

Clemy

Anunțuri