filadel, viq vreau să fac o scurtă mărturisire, o simplă postare pe blog nu mă satisface. M-a inspirat și sinceritatea Mihaelei, care este de bună credință și n-a intenționat să jignească pe nimeni.

Condeierii din „falnica” noastră presă sunt puși în fața alternativei de a-și păstra demnitatea sau locul de muncă. Asta e marea dilemă în care se zbat jurnaliștii.

Fac compromisuri, își trădeaza principiile, conștiința numai pentru că au o familie de întreținut?

Eu cred că, până la urmă, cel ce are cu adevărat vocație își va găsi un loc sub soare și nu-l va interesa numai o slujbă de 8 ore.

Periculoși rămân cei prea zeloși, cei care calcă peste cadavre și când nu le-o cere nimeni. Eu l-am crezut de exemplu pe Cezar Ivănescu în detrimentul marelui ”disident” M. Dinescu, cu un trecut negru și care a scos pe bandă rulantă verdicte de colaborator al securității contrafăcute, îngropând instituția CNSAS. Îi rămân pe conștiință moartea și a lui M. Preda și a lui C. Ivănescu.

Supărarea din ultimul timp mă determină să fac o promisiune: de acum voi urmări doar acele păreri care sunt spuse sincer, dezinteresat, fără urme de colportări și gânduri tendențioase. Dar mă voi bucura în continuare dacă cineva va spune ceea ce am gândit și eu, și n-am avut îndrăzneala s-o spun or n-am fost în stare s-o fac.

Un lucru să fie clar. Nu particip la execuția publică a nimănui, așa cum n-aș fi niciodată capabilă să asist la o vânătoare de animale, pe care o consider un carnagiu barbar.

Nu mă las învăluită de scenarii cu iz de răfuială politică – autorii n-au decât să juiseze de plăcere – Nu mă las copleșită de porniri exterminatorii și nici intoxicată cu știri ce n-au o certificare din partea instituțiilor legale.

PS. Dacă scandalul Ridzi atinge masa critică și se include în strategia politică a PD-L se va soluționa prin demisie sau demitere. Răbdare!

Dora


@All

acest articol nu vi se adresează personal, nu vrea să vă jignească sau să vă alunge din livada thoristică sau să vă facă să vă schimbați părerile. Este doar opinia unui prieten dezvăluită celorlalți prieteni. Sînteți bineveniți oricînd!

Vă mulțumesc,

filadelul de servici

Anunțuri