Dan Șelaru: Adevărata situație economică a României”Şomajul a atins, după standarde necontrafăcute, aproape 7 procente în primul trimestru, cât e acum Dumnezeu ştie. FMI ne prognozează o scădere a PIB de 8 procente. Numărul restanţierilor s-a dublat într-un an. Plăţile între companii au ajuns să se facă şi cu întârzieri de aproape un an. Finanţele fac scenarii de majorare a TVA şi a cotei unice. În mai, salariul net a scăzut cu 3,7 procente. Deficitul bugetar merge spre 6 procente. Se prevede un Euro de 4.5 RON.

Este imposibil cu acest Guvern să oprim prăbuşirea. Din motive electorale. Este necesar un Guvern tehnocrat care să aibă libertatea de mişcare în domeniul economic şi care să lase politica deoparte. Nu cred că ne mai permitem să ne jucăm cu Pogea şi Boc de-a uite criza, uite măsura anticriză. Nu merge cu jumătăţi de măsură, cu măsuri cosmetice, cu palavre electorale, cu glume cum e cea cu 28 de măsuri gata duse la bun sfârşit, cu palavrele lui Geoană. Gata! Asta dacă mai există o urmă de responsabilitate printre membrii clasei politice. ”

Cotidianul: Patriciu: Băsescu nu intră nici în turul doi

Omul de afaceri vede competiţia finală pentru Preşedinţie între Mircea Geoană şi Crin Antonescu.
Traian Băsescu nu numai că nu va câştiga alegerile prezidenţiale din acest an, dar nu se va califica nici măcar pentru al doilea tur de scrutin, este de părere omul de afaceri Dinu Patriciu. El spune că actul final al competiţiei prezidenţiale se va consuma între liderul PSD, Mircea Geoană, şi liberalul Crin Antonescu. “Băsescu este în cădere, iar acesta este deja un trend”, spune miliardarul.

Întrebat pe cine va susţine în competiţia electorală, Patriciu l-a indicat pe candidatul liberalilor: “Pe Crin, doar pe Crin”, precizând că nici un candidat la alegerile prezidenţiale nu i-a cerut bani. Referitor la posibila candidatură a lui Sorin Oprescu, Patriciu a spus iniţial că nu crede că va candida, pentru ca ulterior să declare că, dacă totuşi Oprescu va părăsi Primăria Capitalei, se va alătura “figurilor şterse ale politicii româneşti”.”

Hotnews: Rompetrol Holding isi va schimba denumirea in DP Holding

Hotnews: Protest magistrati: Activitatea de judecata a fost reluata

”“In anul 2009, Ministerul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti a aprobat pentru Tribunalul Bucuresti  un buget de 47%, ulterior diminuat la 44%,  prin comparatie cu exercitiul bugetar al anului 2008, ceea ce a condus la disfunctionalitati grave in desfasurarea activitatii, nemultumiri din partea magistratilor si la crearea unei perceptii eronate in randul  opiniei publice”, se arata in comunicat.

Potrivit magistratilor, ultima masura adoptata de minister, aceea de a reduce salariile din justitie cu 50%, este una “sfidatoare” si o incalcare a independentei judecatorilor. „Reducerea in aceasta maniera a drepturilor salariale incalca hotarari judecatoresti definitive  si irevocabile, inscrise in carnetele de munca, chiar in baza corespondentei derulate cu Ministerul Justitiei”, se mai arata in comunicat.

Magistratii sustin ca, pana la acest moment, “au apelat la mijloace procedurale legale pentru apararea drepturilor lor”, urmand ca formele de exprimare a nemultumirilor sa evolueze in functie de raspunsul Ministerului Justitiei.”

Hotnews: Curtea de Apel Bucuresti a suspendat ordonanta care elimina sporul de 50% acordat magistratilor

Dan Tapalagă (Hotnews): Comisia care ingroapa sau dezgroapa?


Traian Ungureanu: Civilizaţie, după buget, mică

”Politic, sistemul parazitismului bugetar instrumentat de sindicate şi propagat de o medie răpusă de indignare în faţa durerii mute a „celor mulţi” e o capcană fatală. Grosul societăţii e o masă, nu o sumă de interese active şi armonice. Iar masa crescută în dependenţă toală de stat şi antrenată în mici infracţiuni bugetare e un client ideal. Justiţia nu face decît să consacre această pungăşie colectivă, introducînd-o, astfel, pe scena oficală, unde e jucată de partide, cu precădere de partidele mizeriei colectiviste, de tip PSD.

La un loc, tabloul descrie perfect auto-sabotajul politic, economic şi juridic românesc, aşa cum e el încurajat şi speculat de stîlpii noii ordini. Economia se sufocă sub presiunea autosevirii bugetare şi asigură lipsa de şanse a sectorului privat autonom (un mare seviciu adus capitalismului cu bani şi contracte de stat, a la Patricu). Politic, societaea livrează automat în jur de 30% în favoarea partidelor care promit să întreţină inerţia. Juridic, statul de drept lucrează masiv în folosul unei caste care consolidează o societate dedicată servituţii.

Bugetarismul şi consecinţele lui vicioase măsoară exact distanţa care ne desparte, insurmontabil, de societăţile productive. Lipsa de civlizaţie modernă a României e determinată de acest refelx egoist, minicnos şi colectiv. În esenţă, povestea subdezvoltării noastre e scrisă, în complicitate, de politicienii stîngii „sociale” şi de prea mulţi din compătimiţii oameni de rînd.”

Hotnews: Videanu vrea sa privatizeze managementul companiilor energetice

Hotnews: Adriean Videanu: Impozitul forfetar a fost o eroare a Guvernului

Hotnews: Emil Boc: Programul Prima Casa va fi operational de miercuri, 8 iulie

Hotnews: Adriean Videanu: Romania ar putea semna un acord cu Ungaria si Austria pentru infiintarea unei burse de energie

Hotnews: Oamenii de afaceri sustin ca Guvernul s-a angajat sa ramburseze in urmatoarele 60 de zile catre firme toate datoriile legate de TVA

Reclame