Să scoţi bani din piatră seacă pare a fi scopul presei din România. Iar pentru trebuşoara asta bagă petre şi le strânge-n meghina vorbelor, că d’aia-i presă.
Surprise : iasă năsâp !!!!

Este de notorietate faptul că, mai mult ca niciodată, întregul sistem mass-media românesc este implicat într-o luptă pe viaţă şi pe moarte pentru fostul cozonac, din care a mai rămas pe masă dor un coltuc uscat.

Jurnaliştii, în imensa lor majoritate, cu excepţii nesemnificative, sunt oglinda vie a putreziciunii caracterului clădit pe un egoism natural dar cu o strâmbă înţelegere a conceptelor fundamentale.
Ca şi cea mai mare parte a politicienilor.„Să-mi fie mie bine” este în definitiv dorinţa interioară naturală a oricărui şomoiog de celule ce funcţionează independent. Este esenţa vieţii.
Trecerea fundamentală de la stadiul prmitiv de egoism strict individual la cel de egoism de grup şi ulterior de rasă, a avut la bază rodul inteligenţei. Ea este vinovată de evoluţia fără precedent a umanităţii care a pricipit că relaţionarea potenţează efectul favorabil al acţiunilor, iar beneficiile personale sunt mai mari într-o simbioză armonioasă de egoisme individuale.

Undeva, pe traseu, societatea românească s-a frânt. A recăzut pe o treaptă evolutivă inferioară şi, natural, are un preţ de plătit.

Individualismul primitiv este vizibil la nivelul obtuzităţii cu care magistraţii vor să trăiască pe picior mare într-o societate fără picioare….
…este vizibil la nivelul nesimţirii unor politicieni ce-şi impun imunitatea prin anomalii legislative….
…este vizibil la nivelul acţiunilor de-a dreptul idioate cu care cochilii goale de jurnalişti seci construiesc abracadabrante fraze ce duc la propria autodistrugere.

Susţinerea unor politici antieconomice, blocarea cu cele mai josnice mijloace psihologic-peruasive a posibilităţilor  (şi aşa extrem de subţiri) unui executiv de a face faţă provocărilor economice actuale, nu poate avea drept efect decât degradarea socio-economică a întregii societăţi şi IMPLICIT a nivelului de trai AL TUTUROR.
Inclusiv al maselor de trăitori din încheietura mâinii.

Un amărât grevist care crede că „comunism” vine de la „comună” iar „capitalism” de la „capitală”, strigă să I SE ASIGURE loc de muncă, salar…. spital şi învăţământ gratuit … pensie….
Dacă-l întrebi de unde ar trebui să vină toate astea, nu e capabil să dea un răspuns coerent.
Ele trebuie să vină…. de undeva, din cer.

Cei care au mai mulţi neuroni însă, ar putea să ajute comunitatea spre a pricepe care este relaţia cauzală elementară : dacă nu sădeşti, nu uzi, nu pliveşti, …nu prăşeşti…. NU AI CE dracu’  RECOLTA !

Ceea ce fac ei însă, e doar să ceară mai mult decât amărâţii ăia, iar unde e mai mult cinism, să-şi ia singuri. Ceea ce duce inevitabil la o singură creştere posibilă : cea a lipsei.

Iar atitudinea este cu atât mai cretină cu cât se pretind mai inteligenţi.
Pentru că principiul recoltei rămâne la fel de valabil.
Dacă nu sădeşti valorile normale ale unei societăţi, dacă nu le uzi cu exemple explicative, dacă nu le pliveşti de buruienile ideologice ce le năpădesc… atunci societatea pe care nu o ajuţi prin propria contribuţie să funcţioneze, moare. Iar tu eşti parte a ei.
Dacă ceea ce faci are drept efect (voluntar asumat) distrugerea ei chiar mai devreme decât în mod natural, EFECTUL NU SE SCHIMBĂ ci doar vine mai devreme.

Relaţia simbiotică este prestabilită indiferent că o înţelegem sau nu, indiferent că ne place sau nu, indiferent că acţionăm pro sau contra ei.
Rezultatele acţiunilor noastre sunt şi ele prestabilite, indiferent că le înţelegem au ba, că ne plac sau nu.

Aparent Tolontan a ieşit la prăşit.
Brava.
Un cocean din şirul proaspăt crescut pă tarla are boabe lipsă. Cu ştiulete cu tot. Iar atunci când l-am semănat am prevăzut minim 2 stiuleţi barosani pe tulpină.
Coceanul trebuie retezat.
Corect.
Tocmai îşi face hara-kiri.
La mai mulţi.
Ce efect are asta asupra creşterii producţiei de boabe ???

Protejarea buruienilor cât casa sub aparenta „trudă” va aduce altă recoltă decât cea conform regulilor naturale ?
Evident NU, şi tot natura, draga de ea, stabileşte că acea recoltă este singura avere din care se poate hrăni şi Stolo dar şi Tolo.

Iar criza (pe care o apreciez tot mai mult cu fiecare trosneală pe care o administează tâmpeniilor noastre zilnice) bate tare-n sonerie. Drăgoteasca şi-a luat catrafusele, Simona Tache – jurnalele….Istodor picioarele la spinare…

„..La intalnire de dimineata de la Cotidianul, ziaristii au fost anuntati ca in curand ziarul va trece la opt pagini de la cele 16 si deci vor fi restructurari…”

„Asta este oferta conducerii: daca vrei sa ramai, atunci accepti leafa de 1.000 de ron indiferent ca ai avut 3000 sau 2000. Daca nu vrei, atunci esti liber sa pleci. Mai exista posibilitatea de reducere de maxim 50%, potrivit grilei anuntate si de mine, daca te muti la F5, divizia trustului Realitatea-Catavencu condusa de Dragos Stanca, care a lansat recent portalul money.ro.”

„Si atmosfera de la o inmormantare pare mai vesela ca la Cotidianul. Au intrat la vorbitor doua sectii pana acum, iar oamenii au inceput sa faca schimb de adrese de e-mail si de telefoane…”

Turma de mercenari iese pe piaţa liberă la vânătoare de noi stăpâni…
„Cat de departe ar fi fost Romania daca mass-media, in intregul ei, ar fi raspuns fiecarei aberatii si ilegalitati comise de clasa politica cu aceeasi intransigenta si acelasi curaj cu care o sanctioneaza astazi, meritat, pe Monica Iacob Ridzi!” – se întreabă Dan Cristian Turturica, redactor-sef la România Liberă. Nu ştiu Dane. Cine dracu’ poate şti ?
Dar aş pune mâna-n foc că NU ar fi fost aici.
În situaţia ca ABIA LA 20 DE ANI de la schimbarea politică majoră din România, abia când guvernarea e măcar parţial portocalie, să fie posibilă tragerea la răspundere a unui om politic (chiar în funcţie), cu implicarea activă a presei. Presa să se umfle abia atunci când puterea îi permite s-o facă !!!!
Dar din nefericire, umflatul face POC !, pentru că motivul în urma căruia presa a făcut campania antiRidzi, este NU cel firesc, de purtător liber al intereselor maselor, ci un efect colateral al aceluiaşi concept meschin, dar mai cu seamă păgubos, de partizanat politic.
Este evident 100% adevărat că „…multi dintre analistii, comentatorii, moderatorii de talk-showuri care au pus-o pe Ridzi la zidul infamiei au facut exact contrariul atunci cand a fost vorba de alti ministri.
Le-au luat apararea, incercand sa-si convinga audienta ca bietii demnitari sunt doar victime ale unor atacuri politice. Sunt afacerile lui seres, Remes, Chiuariu, Nagy, Pacuraru si ale altor cateva mii de smecheri care si-au bagat mana pana la cot in borcanul cu miere mai putin vinovate decat cele ale ministrului Ridzi? Nicidecum!”

Sau poate mă înşel, iar această primă victorie să fie începutul renaşterii presei române ????
Să privim cu atenţie cum se ocupă de acum presa de cazurile înşirate de Dan Turturică mai sus.

Deşteptarea, copii. Românii au nevoie de sprijin. Au nevoie de voi să treacă de gaura economică şi de prăpastia ideologică. Altfel e nasol. Pentru toţi.
Deşteptarea !!!
Şi din somn.

Viq

Reclame