Dan Tapalagă recidivează pe reduta preluată temporar de turcii peneliști:

Noul ministru al tineretului si sportului, Sorina Placinta, are angajati patru copii de sefi din Ministerul de Finante, Farda Financiara si Finantele Publice Locale, insa senatorul PDL nu a mentionat in declaratia de avere ca e actionar principal la firma Milcofil, unde cei patru sunt cenzori. Inspectorul ANAF, adjunctul Garzii Financiare Vrancea si seful administratiei financiare au declarat pentru HotNews.ro ca firmele ministrului Placinta isi achita taxele la zi si ca nu beneficiaza de tratament preferential chiar daca printre angajatii ei se numara copiii lor. Seful finantelor publice Vrancea n-a putut fi contacat, nici ministrul Placinta.

.

Potrivit datelor de la Registrul Comertului, actualizate in 2 iunie 2009, Sorina Placinta figureaza ca actionar la patru firme, intre care si Milcofil SA. Aici detine 91,84% din actiuni.

Nici in declaratia de interese din decembrie 2008, nici in cea din iunie 2009, senatorul PDL Sorina Placinta nu scrie ca e actionar la Milcofil SA, fosta filatura din Vrancea, privatizata in 1997. Companiile sale figureaza astazi in datele Inspectoratului teritorial de Munca drept principalul angajator din Vrancea, cu peste 2.500 de angajati.

In firma Milcofil, unde Sorina Placinta detine 91,84% din actiuni, angajati pe post de cenzori figureaza, intre altii, patru nume care atrag atentia: Cremeriuc Cornel, Grigorica Marius, Bojoaica Roxana Elena si Pavel Cristian. Cei patru sunt copiii unor personaje cu functii importante in finantele locale si de la Bucuresti.”

Mai jos comentariul unui cititor cu capul pe umeri:

SUPERFICIALITATE CRASA!!! (Miercuri, 15 iulie 2009, 16:15)
claudiopolis [utilizator]
Dane, daca mai dai doi bani pe adevar, documenteaza-te inainte de-a scrie pe teme economice!Sorina Placinta detine 57% din actiunile Sorste SA. Iar Sorste SA detine 91,32% din actiunile Milcofil SA, 99,67% din actiunile Confectia Rm-Sarat SA si 49% din actiunile Artifex Focsani. In mod direct persoana fizica Sorina Placinta, e actionara DOAR la Sorste SA. In rest nu vad unde e problema, sunt firme private, daca vor n-au decat sa-l angajeze si pe Mos Craciun…

Tapalagă răspunde:

date de la registrul comertului (Miercuri, 15 iulie 2009, 16:27)
dan tapalaga [anonim] i-a raspuns lui claudiopolis
structura actionariatului e de la registrul comertului, singurele date oficiale pe care le pot lua in seama. restul, de pe site-uri, trebuie verificate oficial. doamna placinta cred ca are o problema sa explice pe unde e actionar. ultimele date de la recom, din iunie 2009, spun ce am spus noi in articol.

n-are ce sa explice (Miercuri, 15 iulie 2009, 17:06)
claudiopolis [utilizator] i-a raspuns lui dan tapalaga
Toate datele privind actionariatul unor societati sunt la Registrul Actionarilor. Nu e nimic spectaculos si cu atat mai putin ceva de explicat. Nu exista nicio incompatibilitate intre calitatea de actionar si cea de parlamentar sau ministru. Poate fi actionar la toate societatile pe actiuni din lume. Incompatibilitate ar putea fi doar in cazul in care ar fi administratorul unor societati comerciale. Insa si in acest caz exista un termen legal in care poate ‘intra in legalitate’.

Dane, ma surpinde ca in vanatoare de vrajitoare in care te-ai lansat de la o vreme, ai ajuns folosesti inclusiv argumente comunistoide.

Contribuția mea :

Exclusivitatea lui Dan Tapalagă este compusă din presupuneri furnizate la întîmplare să dea cît mai rău iar verificările … trebuie verificate oficial.

Întrebare:

Cine trebuie să verifice informațiile pe care jurnalistul le propune publicului în articolele sale?

Răspunsuri posibile:

1. Moș Crăciun

2. Sfîntul Petre

3. Emil Boc

4. Traian Băsescu

5. Mama lui Ștefan cel Mare și Sfînt

Filadel

Anunțuri