Avem o problemă cu media !

Tare, nu ?

Tot mai făţiş şi tot mai radical, marile trusturi de presă cu televiziile-n frunte dau dovezi repetate de „mogulism cronic”. Găozarii atinşi de afecţiune se străduiesc din răsputeri să supravieţuiască devorând cadavrelor unor cuvinte ce au purtat cândva idei. Litere sparte în mo(gu)larii media îşi scurg limfa prin strungăreaţa largă cât gura cu scopul de a face sticla ecranului mai lipicioasă. Ea se încăpăţânează să fie doar mai alunecoasă.

Mari gogomani politici şi mici mustăcioase din aceeaşi rasă, se dau pe toboganul  sticlei până li se rup nădragii şi li se vede locul unde-şi ascund adevărata faţă. Cu ambii obraji roşii şi bucălaţi.

Embargăul de criză ce ghilotinează portocalele este aproape generalizat. Ce putem face alt decât de a ne plânge că PDL n-are televiziune şi că nu trimite la terciuială personi cu limba despicată şi canini cu prelungitor ?

În acelaşi timp presa, aparent  presată de Tanti Criza, trece prin transformări fără precedent care pe termen lung se datorează însă unui cu totul alt individ : Nenea Internet.

„…sunt convins că, în următoarele 12 luni, aproape toate organizaţiile furnizoare de ştiri vor introduce taxe pentru conţinuturile lor” – spune Lionel Barber, editor al publicaţiei „Financial Times”

Asta mai lipsea.
Sa-mi platesc manipularea mea cu banii mei !!!!
Dupa circul aiurelii cu legea franceză ce vrea să pună botniţă pe net, hop şi ameţiţii ăstia cu taxa pe ştiri.
Fiecare zi care trece arată tot mai limpede că internetul schimbă sistemul de circulaţie al informaţiei din temelii, înlocuieşte radical toate conceptele decrepite ale jurnalismlui, instruirii şi entertainementului, iar ruginiţii încă mai scârţâie că vor măcar ceva mărunţiş.
Alooo ! Gata.
Taxarea oamenilor pentru accesul la informaţie, îşi dă duhul cu toată resuscitarea caraghiasă pe care unii limitaţi mai încearcă disperaţi s-o facă.
Asta fu şi să fârşi.
Veni netul şi muri.
„Cum vor funcţiona aceste plăţi online şi cât venit pot ele genera nu se ştie încă „, spune editorialistul.
Măi „editorialistule” care eşti….
… tu…
Hai să-ţi spun eu cum NU cred va funcţiona idioţenia la care visaţi voi.

În momentul în care una bucată person va avea acces la orice informaţie vreţi voi, de orice fel, fie scrisă, foto, video sau hologramă, la orice preţ vreţi voi, în secunda doi, respectiva chestiune se va crăcăna gratuit la toţi cunoscuţii lui, de la ei la cunoscuţii lor, de la ăia la cunoştinţele din lista de contact, de la ăia din listă la cunoştinţele cunoştinţelor…. cunoştinţelor…. cunoştinţelor…. ŞI la necunoscuţii cu acces la net.
Punct.
Acelaşi lucru ce se va întâmpla CU ABSOLUT ORICE MATERIAL care se încarcă pe net, cu sau fără voia autorului, cu sau fără plată, cu sau fără drept legal.

Interzicerea prin lege a descărcării materialului este o prostie copilărească pentru că nici o lege umană din lume nu poate bloca ceea ce natura a lăsat liber : circulaţia informaţiei. În toate formele ei de manifestare. Singurle limite sunt cele strict tehnice. Care acum practic sunt aruncate în aer.
Pentru că NU SE POATE BLOCA RELAŢIONAREA dintre utilizatorii de internet.
Iar din momentul în care doi oameni relaţionează, tot ce deţin fiecare din cei doi se transferă reciproc, automat, indiferent că o organizaţie sau instituţie, de orice natură şi orice dimensiune, ar avea pretenţia să se întâmple altfel. Numai ei vor decide condiţiile în care-şi transmit ceea ce au, iar precum bine vedeţi, aproape nimeni nu mai are pretenţia la beneficii materiale pentru ceea ce oferă celorlalţi.
O taxă pe utilizarea internetului, ca taxa naţională tv, va aduce automat alte reţele de distribuţie în paralel, ceea ce va duce şi măsura asta în ridicol.

Singura măsură posibilă pentru a putea bloca fenomenul relaţonal pe internet este să desfiinţezi internetul. Iar dacă cineva îşi poate închipui că ar mai putea face aşa ceva, îl rog să-mi trimită şi mie o poză, să văd cum arată. O s-o pun şi pă blog, să-l vedeţi şi voi.

Codificarea materialelor spre a nu putea fi accesate decât contra cost, va provoca automat imaginaţia hackerilor care se dovedesc cel puţin la fel de deştepţi precum legaliştii. Şi din momentul în care undeva apare o fisură, revărsarea datelor urmează scenariul expus mai sus.
E haios că la standardul de civilizaţie actual, mai există concepte asemănătoare cu cele ce cereau imperativ blocarea undelor electromagnetice la frontiera de stat la începuturile erei radiofonice.

Chestia e că mult mai rapid decât îşi imaginează ruginiţii ăştia, (ei săracii cred că nici NU POT să-şi imagineze de fapt) lucrurile vor lua o întorsătură car-ei va lăsa cu nădragii în vine.

Marile companii cinematografice, muzicale & asemenea, ce ţin cu dinţii de numele deja consacrate care le-au umplut de bani şi pe care le-au supt până la stadiul de carcasă tip răposatul MJ, se vor confrunta cu marea concurenţă a producătorilor individuali. Producători  liberi şi care se vor mulţumi cu foarte puţin, „puţin” care de fapt va însemna de zeci de ori mai mult decât primesc acum pe contractele criminale cu care i-au agăţat lipitorile.
Iar cei consacraţi nu vor sta nici ei ca momâile să vadă cum se topesc încet dar constant de pe soclu.
Deocamdată orice artist ce se respectă are site.
Deja majoritatea oferă unele materiale gratuit.
Paşii următori sunt previzibili şi cel mai probabil se vor accelera.

Iar eticheta „Donate” va înlocui „coşul de produse” cu o viteză care le va scoate încremeniţilor ochii ca la melc.

În mod absolut similar se va petrece şi fenomenul „jurnalistic” virtual. Zeci, sute, mii de bloguri şi site-uri vor pune tot mai multe materiale informative, de toate categoriile, care vor duce în ridicol orice încercare de a obţine bani din jobul ăsta în mod tradiţional.
ACUM, în momentul la care vorbim, am părerea că dacă TRU n-ar fi ocupat cu politica şi ar face treabă zilnic pe un site propriu prevăzut cu cont pentru donaţie, n-ar avea motive să-şi caute job în presa română.
Iar acum e un nimic faţă de posibilităţile pe care un freelancer le va avea în câţiva ani.

Un auctor-productor veritabil, precum AVP poate avea în vedere ideea, dacă îi întrevede potenţialul. Nu cer drept de autor 😀

Noi, ăştia lăsaţi de capu’ nostru la blog,  am început să căutăm alternative. Unde dracu să cauţi cu netul altundeva decât pe….net. Şi am început să şi găsim câte ceva. Antibiotice puse pe diverse pagini virtuale, bloguri, site-uri… pe YouTube şi Tralalilu, care fac rău la afecţiunea derbedeilor şi bine la durerea lor de cutie craniană. (Chestia aia unde trebuia să fie capul). Ba ştiu câţiva care s-au jucat cu clipituri (unul e chiar cel mai bun prieten al meu 😉 ) pe chelia media şi a lunecoşilor săi umflaţi cu bancnote ce tocmai au început să se transforme în monede.

În treacăt fie spus, iată dovada că Dumnezeu e sus şi d’acolo se vede ca-n palmă. Motiv pentru care sper că în curând se vor termina şi monedele alea şi vor trece la jetoane de alamă.  Şi nasturi de plastic.   😀

Cred că am putea centraliza asemena lucruşoare sub un nume generic,  să zicem „MounTThorMedia”, să le putem vedea cât mai toţi. Dacă ideea v-ar surâde, daţi şi voi o vorbă pro. Dacă nu … o contră 👿

Poze mişcătoare…. 🙄  culori 🙄  muzichie. 🙄   🙄  🙄
Este că ar fi fain ?
Plus că puteţi participa interactiv cu asemenea jucărele. Fie că le remarcaţi şi ni le semnalaţi, fie că le construiţi voi ..iar noi în măsura în care putem, punem la „videopanou’ de oroare” !!! Să zicem ….. săptămânal ! Dac-om fi în stare !
Ei ??? Este că nu sună tocmai rău ???
😀 😀 😀 😀 😀 🙄 🙄 😀 😀

Doamnelor şi domnilor,
Preteni vechi, actuali şi viitori,
Cadoul de weekend 😀 😀 😀  : MounTThor Blog vă invită  la „MounTThorMedia” !
Enjoy !


În deschidere : Sever Voinescu – (videochat), Stevie Wonder la MJ Memorial

Dacă vreţi aşa ceva, aşteptăm oferte de colaborare pe mail să încropim o gaşcă de lucru. Dacă nu vreţi, nu aşteptăm. Dacă vreţi, uitaţi-vă. Dacă nu, nu. Site-ul e monitorizat şi ştim dacă se uită cineva sau nu.

Viq

Anunțuri