Se vorbeşte-n târg….. ba să fim parol : SE AUDE de pe şanţ, cum că hemoragia de bani publici este aproape generalizată. De peste tot, de la toate instituţiile mai mult sau mai puţin importante, mai mari sau mai mici, cu buget mai sărăcuţ sau mai de Doamne’ajută, dar neapărat DE STAT, banii se scurg în buzunare mai particulare un pic.
Dar fiind într-o ţară ce funcţionează cu firme particulare, nici nu se poate altfel. Nu de ieri-de azi, ci cam de…mereu.
Chestia cu trestia e că aflăm acu’ că, de departe, printre cei mai mari beneficiari ai arginţilor de stat par a fi cei ce nu produc NIMIC UTIL în schimb pentru furnizor.
Adicătele PRESA…
…Presa cu presari cu fiţe,  Ce au coadă şi corniţe.

Mass media, cea care în disperarea ei moguleană şi-a montat toată artileria şi aviaţia pe marina de apă scurtă, unde barca portocalie a piratului se încăpăţânează să plutească, ţopăind zglobie pe valurile lor de spume şi clăbuci.
În asaltul nebunesc se pare însă că şi tunurile şi boambele încep să lovească în proprii infanterişti.
În zăpăceala generalizată, (dar în general, fără nici un general), presa se trezeşte strigând cu toate corzile vocale şi-o bucată de laringe :
– Ministerele se joacă cu banii publici. Cei mai mari borfaşi storc bani de la instituţiile statului pentru tot felul nimicuri. Fac contracte aiuristice pentru servicii ce nu pot fi contabilizate şi-mprăştie banii…
– De unde ştiţi ?
– EHEHEHEEEeeee ….Noi i-am luat… eheheheee !
“..E nevoie doar de cuvinte cheie pentru a distruge ideea de presa independenta, care, fie vorba intre noi, nici nu exista. Sa vi le spun? Oricum le vedeti si voi, dar ele vor continua sa fie legate de o simpla liniuta: SOV-Gusa-Geoana-PSD-publicitate, Voiculescu – PC -PSD -Tolo-publicitate, Sarbu-MediaPro-Geoana -Mazare- PSD-publicitate. Toate cele trei trusturi de presa au beneficiat si vor beneficia in continuare de bani publici, iar celelalte legaturi se stiu sau pot fi facute fortat…” remarcă Tiberiu Lovin freelancerul.

Cu alte cuvinte, cei ce zbiară mai tare sunt cei cu mâinile până-n gât în traista cu bani publici. Cei care ne enervează cel mai tare, care-şi bat cel mai abitir joc de mentalul colectiv, care se dau drept marii paznici…
De ce tocmai ei ?
Păi cum “DE CE ?”
Cine poate fura mai sigur că nu e prins de paznic decât… paznicul însuşi ?
Pentru că, evident, nu poate să-l prindă pe hoţ fiind foare ocupat exact în clipa aia 😀
Ok.
Odată ce măgăria a fost descoperită, vinovaţii trebe să primească palma legii peste ceafă, ilegalităţile stopate iar cei ce şi-au însuşit arginţii încălcând legea trebe să-i dea înapoi.
Şi odată ajunşi în punctul ăsta…. deodată s-a făcut linişte……
….o muscă ce trece accidental prin zonă, îşi zice-n sine “Băăă, da’ ce tare bâzâi !!!”

Elena Udrea, ministreasă pe un spaţiu a cărui funcţionare se bazează vital pe reclamă, aruncă cu pisici în ogrăzile trusturilor. S-au mai trezit ei cu câte una ici-colo, dar cu o ploaie d’asta, nu prea.
Ăştia au încercat de-o părere să le arunce înapoi.
Da’ domniţa, pricepută la ping-pong-ul ăsta : Zbang-zbang-zbang… înapoi cu ele.

Acum dau să le îngroape naibii, să le astupe, acopere…
Lui Turcescu i s-au făcut ochii cât bilele de la 100% descoperindu-se pe listele ruşinii…
…Încruntăciunea Sa (CelceTaiecuPrivirea) tocmai a clocit “Odă pentru o canapea părăsită”….
…Tolo însuşi rătăceşte dezorientat pe holuri de instituţii cu uşi şi vorbeşte la tablouri cu peisaje de oameni pă ele….

Ultimul bastion al luptei antiUdrea a rămas Comisia Parlamentară.
[blip.tv ?posts_id=2487160&dest=-1]
Ludovicu’ e hotărât să constate ce trebuie chiar dacă va trebui să scoată contractele lui Crin pentru a acuza ministerul sau să nască experţi prin cezariană.
Mort-copt, trebuie să ducă trebuşoara asta până la capăt.
Iar la capăt, …….gâtul blondei !
Care POATE se va frânge au POATE NU !
Ceea ce le scapă însă de la mână pân’ la gură, din polonicul gândelii, (care are o gaură cât polonicu’) e că ceea ce fac mânaţi de răutate, e foarte bine.
Da nu pentru ei !
Pentru dezvelirea şi stoparea anomaliilor, curăţarea clasei politice (a celei portocalii mai abitir, ceea ce e ţuţ), pentru societate în ansamblu.
Este hilar că, eşecul repetat al atacului direct la freza lucioasă a piratului i-a determinat să ocolească confruntarea directă şi să-l abordeze din flancuri, mai pe departe….
Să sară la gâtlejurile mai fragede şi mai expuse, apoi, din jugulară-n jugulară… să ajungă şi la barosan.
Peste 7 cincinale.

Ce nu văd ei e propriul gât.
Fromos asezonat cu un nod marinăresc…
Scurt. De doar câteva luni.

Viq

***********************************************************

Reclame