Videourile Vodpod nu mai sunt disponibile.

more about „Executia Elenei Udrea » zoso’s blog„, posted with vodpod

Inregistrarea convorbirilor dintre membrii comisiei de ancheta Udrea este nu doar autentica, dar face parte din razboiul mai larg care se poarta in interiorul PSD si care are drept scop pastrarea la guvernare a unei parti semnificative a partidului alaturi de PDL si Traian Basescu.

Nu serviciile secrete au facut inregistrarea, asa cum s-a repezit sa afirme Adriana Saftoiu (secondata de sotul ei), ci chiar unul din membrii comisiei. Iar faptul ca presa, televiziunile, au preluat partial inregistrarile demonstreaza ca acestea au venit pe o filiera extreme de importanta a PSD.

Ce releva pana la urma inregistrarile, in afara faptului ca in comisia parlamentara domnea mai mult preocuparea pentru a vinde populatiei o idée care nu se regaseste in fapte, este ca PSD a ales sa-si faca inca o data treburile murdare cu ajutorul PNL. Reprezentantii PSD din comisie vorbesc relativ putin in inregistrare, in schimb Adriana Saftoiu si Ludovic Orban, nu s-au sfiit sa discute amanuntit pe marginea subiectului.

Sigur, comisia parlamentara de ancheta a Elenei Udrea, nu a avut inca de la inceput impactul dorit de initiatori, lucrarile trenau si pierduse in mare parte razboiul de PR odata cu nominalizarea Adrianei Saftoiu, vesnica rivala a Elenei Udrea, ca membru al comisiei. Inregistrarea nu face insa decat sa bata un cui in sicriul acestei comisii si probabil si in viitorul politic al Adrianei Saftoiu.

Daca Parlamentul va mentine sau va accepta desfiintarea comisiei de ancheta ramane de vazut. Este posibil ca PSD sa se opuna din considerente procedural si sa opteze ptr mentinerea anchetei parlamentare desi eficienta acesteia va fi egala cu zero.

Afectati in primul rand de efectul inregistrarilor, liberalii au decis sa incerce schimbarea subiectului si l-au scos din ascunzatoarea de vara pe Crin Antonescu care s-a trezit propunand in viitorul cabinet trei personalitati:Mugur Isarescu, Andrei Marga si Klaus Johannis.

Cat de valabile sunt aceste propuneri, daca aceste personalitati au fost contactate inaintea declaratiilor lui Antonescu, nu stie nimeni si chiar daca s-au facut unele tatonari in ceea ce-I privestepe cei trei, dupa episodul inregistrarilor PNL devine absolut irrelevant si nefrecventabil ptr orice personalitate cu ambitii cat de cat politice si care se intend pe mai mult de cateva luni. Nu este deci de mirare ca atat purtatorul de cuvant al BNR cat si primarul Sibiului s-au ferit sa comenteze oferta liberala.

In concluzie se poate spune ca luptele ptr formarea noii majoritati parlamentare au inceput déjà si au drept scop eliminarea acelei parti a coalitiei 322 care nu a inteles ca a pierdut partida dupa alegerile din noiembrie anul trecut. Iar acea parte a PSD care poarta acest razboi de guerila nu este neaparat inamorata de PDL si de Traian Basescu ci este suficient de realista ptr a-si da sema ca Mircea Geoana nu are nici o sansa sa-l bata pe actualul presedinte si, in plus, actiunile lui le pun in pericol propriile pozitii in aparatul guvernamental, ca un eventual success in campania electoral a lui Sorin Oprescu ar insemna revenirea in forta a lui Adrian Nastase, si ca PNL este un partid duplicitar.

Clemy

UP/DATE
[blip.tv ?posts_id=2505775&dest=-1]
.
***********************************************************

Anunțuri