Am şi eu un fix !
Mi s-a pus pata cu învăţământul.
Da’ promit că mai pun asta şi gata. 😀
Mai las şi pe alţii mai pricepuţi ca mine.

Mă tot arde pe deşte pentru că mi se pare că învăţământul românesc este în faţa celei mai mari provocări din ultimii 20 de ani.
Ca orice alt domeniu, s-a degradat constant sub controlul nomenclaturii comuniste slobozite sub umbrela democraţiei de faţadă şi acum a ajuns în pragul dezastrului.
Nu vreau să pun mai multe vorbe decât e strict necesar.
Datele sunt următoarele :

Toate diplomele de licenta si titlurile universitare acordate de Universitatea „Spiru Haret” (USH) sunt legale, iar institutia de invatamant ii cere ministrului Ecaterina Andronescu sa inceteze atacurile publice asupra universitatii, a declarat, pe 24 iulie, rectorul Aurelian Bondrea.
Potrivit rectorului de la „Spiru Haret”, institutia pe care o conduce are peste 50 de specializari, dintre care 95% sunt acreditate, iar restul autorizate.

Însă, „… conform ministerului, dintre cele 31 de facultati ale universitatii, 26 sunt acreditate sau autorizate de institutiile responsabile, cu mentiunea ca avizele au fost obtinute, in majoritatea cazurilor, numai pentru programele de invatamant la zi, insa universitatea are si formele de invatamant la distanta si fara frecventa.”
Atenţie, „acreditate SAU autorizate” (relaţie de excludere) doar 26 din 31, iar între cei doi termeni sunt diferenţe fundamentale. Le explică încă o dată prof.dr. Ioan Curtu, preşedintele ARACIS (clipul în MonTThorMedia).

Cu alte cuvinte, Bondrea minte de rupe.

„Universitatea „Spiru Haret” a solicitat, in ultimii sapte ani, eliberarea a 147.000 de diplome, numarul documentelor cerute crescand in fiecare an, de la 5.700 in 2003, la nu mai putin de 56.000 anul acesta. Numarul diplomelor ilegale, estimat de Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS) la peste 40.000, va fi stabilit cu exactitate la finalul controlului demarat de minister la „Spiru Haret”.

Bondrea atacă în forţă  : …Reprezentantii Universitatii „Spiru Haret” au cerut suspendarea executarii HG 749/2009 care le interzice organizarea exemenului de admitere pentru 2009-2010, pe motiv ca „se incalca principiul constitutional al autonomiei universitare si dreptul fundamental al oricarei persoane la respectarea proprietatii private”..
„…Curtea de Apel Bucuresti a admis in parte actiunea Universitatii „Spiru Haret” impotriva Guvernului, in sensul ca a suspendat executarea a doua articole din HG 749 din 2009, care nu ii permit acesteia sa organizeze admitere. ……..Totodata, instanta a obligat Guvernul la plata 7500 de lei cheltuieli de judecata…”

Cum e posibil aşa ceva ?
Prin “portiţa” activităţii private.
Adicătele, dacă lui MounTThor îi vine pă chelie să facă “Universitatea de portocali “Livada şi să ia banii celor ce vor să studieze “Efectul amestecului de teme postate de persoane diferite asupra relaţiilor sociale”, asta e. E activitate comercială privată, poate să şi dea o diplomă cu poza lui Donald Duck la absolvirea cursurilor.
CREDIBILITATEA calificării respective însă, ca şi utilitatea ei, e o problemă.
Iar la momentul ăsta vorbim de instruirea REALĂ a celor care vor s-o mai facă şi de CREDIBILITATEA calităţii studiilor noastre, în Europa, nu doar de o simplă activitate comercială. Iar refuzul de a mai fi recunoscute pe plan european studiile din Romania este în egală măsură previzibil şi dezastruos.

Cât de mare e bomba ?
Spune prof. Curtu în clip : asupra a cel puţin jumătate din absolvenţii români de învăţământ superior planează prezumţia de „idiot cu diplomă”.

Cum dracu s-a ajuns aici ???
Aşa cum s-a ajuns pe marginea prăpastiei şi în celelalte domenii : comuniştii reconvertiţi la capitalism.
Acesta este domnul Aurelian Bondrea, “rectorul” Universităţii cu pricina, cu teoreticul la FF,  “Ştefan Gheorghiu” la altă FF, redactor la „Se cerea şi Ciocanul”, dar cu…. „diferenţele” la  zi :

dosar_bondrea_facsimil_mare

Iar acesta este motivul pentru care-i merge măgăria :
„…Parlamentul conţine pe sfert oameni care predau la aceste universităţi particulare. Asta e problema doamnei Andronescu, faptul că ai săi colegi predau la aceste universităţi”, (Nicolae Manolescu)

[blip.tv ?posts_id=2498772&dest=-1]

Dat fiind aceste date, bugetarii din învăţământ care-şi susţin pesedeul lor drag, şi  – automat, un individ fără scrupule ce nu are nici o altă legătură cu învăţământul decât că stoarce bani din nesimţirea lor „didactică”,  păşesc voios pe poteca automutilării profesionale.  Anatemei pe care şi-a însuşit-o brealsa  jurnaliştilor,  îi urmează acum cea a dascălilor. Dacă nu cumva se trezesc pe ultima sută, ceea ce nu prea cred.
Ar fi excelent să capete ce merită, DACĂ nu ar trage după ei în mocirlă o întreagă cohortă de creduli cu simţurile anesteziate de fluieraşul fermecat ad-hoc, din cornetul de carton cu ştampilă.

Viq

UP-DATE
[blip.tv ?posts_id=2509765&dest=-1]
***********************************************************

Reclame