File?id=dcqhzcdn_48cnr46sc4_b

Dac-ar fi să-i credem pe cei care ne-nvaţă ori care încearcă să ne deschidă ochii reflexivi de animale trecute din vegetativ, prin vegetaţie la vegetarianism ar trebui să înţelegem că situaţia-i verde. Extrem de verde.

După cum se vede de pe scăunelul pe care stau eu vînturile bat atît pe verticală cît şi pe orizontală.

Pe orizontală se vinde socialism de esenţă comunistă neîntinată fiindcă s-a demonstrat deja că asta-i cea mai bună sculă de a scoate 7 piei de pe prostimea transpirată dar beată de fericire că moare de foame, cu costuri minime şi-ntr-un control total. Există acum posibilitatea tehnică comprehensibilă de a convieţui cu invizibilul BigBrother fără să mai fie nevoie să-l deteşti sau, Doamne fereşte!, să-l urăşti.

Pe verticală se pregăteşte o nouă hegemonie mondială, adică o reîmpărţire după biceps şi tupeu a turmei de la paragraful anterior în aşa fel încît nici o graniţă să nu mai conteze. Criza financiară mondială a deranjat îndeajuns de mult echilibrul de putere global pentru a crea expectativa premergătoare schimbării şi, pe cît de interesant pe atît de înfiorător, a dat posibilitatea muşchiloşilor să concluzioneze cu feţe îngrijorate că aşa nu se mai poate, trebuie MAI MULT CONTROL!
După ce a vîndut mai mult vis american decît putea produce America se pregăteşte pentru joc pe tuşă şi un periferic va ieşi cu siguranţă la încălzire (conform teoriei lui Neagu Djuvara).
Din punctul ăsta de vedere Rusia a fost mai fairplay fiindcă n-a vîndut din visul rusesc nimic ceea ce explică de ce nu vrea nimeni să emigreze în Siberia (cu toate că te poţi trezi emigrat acolo chiar fără voia ta).

Cin’ să fie? Cin’ să fie?

America? Rusia? China?

Lumea-i făcută din bucăţele sprinţare care se mişcă haotic-asincron şi nu-nvaţă lecţiile de istorie decît după ce-a dat cu capul în pragul de sus cu fiecare bucăţică în parte. Asistăm (pe deasupra noastră şi independent de noi) pe plan global la o resurgenţă explozivă a stîngii care ne livrează zăpadă la grătar ceea ce, din punct de vedere artistic, nici n-ar fi prea rău dacă nu ne-ar pretinde să ne şi săturăm cu ea sau chiar mai ipocrit, să eructăm de plăcere, fiindcă-i de bonton, la modă, de mainstream şi progresist.

File?id=dcqhzcdn_47gxk95hgc_b
Sursa Foto: Hughes Léglise-Bataille

Aşadar care poate fi miza momentului pentru România care a fost vaca de muls milenară a estului european?

Filadel


Bibliofilie:

 

  1. Traian Ungureanu – Idei în dialog – Despre Rău, în prezenţa Diavolului – o investigaţie de Leszek Kołakowski
  2. Neagu Djuvara – Civilizaţii şi tipare istorice, Humanitas, 2008
  3. Neagu Djuvara – Între Orient și Occident
  4. MountThor – Ora 23:59: Civilizațiile
Reclame