Stînga imobiliară

Am înţeles că una din dorinţele celor de stânga manifestată şi la ONU este: “Redistribuirea produsului social brut la nivel global”.

Pornind de aici m-am tot gîndit la modul în care a crescut nivelul de trai în România după 1989. Cu toţii am constatat că vînzarea terenurilor a fost principala formă de creştere a nivelului de trai după Revoluţie (pe lîngă banii trimişi de cei care lucrează în străinătate).
Terenurile au fost primite fie ca recompensă în contul adeverinței de “revoluționar” fie au fost retrocedate conform legii 10.

Până prin anii 2000 preţul terenurilor era destul de mic,apoi, a crescut vertiginos și a explodat în momentul în care a apărut legea prin care proprietarul terenului poate fi şi o firma străină, iar apoi şi o persoană fizică străină. Ca urmare banii pentru cumpărarea terenurilor au venit în principal din Occident. Ei n-au rezultat din creşterea și progresul economic al ţării, din munca asiduă şi organizată a românilor în țara lor, prin inteligenţa, inventivitatea sau creşterea productivităţii muncii lor.

Eu cred ca am asistat la o mică REDISTRIBUIRE A PRODUSULUI SOCIAL realizat în Occident şi ajuns în România prin cedarea terenurilor. A fost un fel de globalizare stângistă a produsului social brut global. Desigur banii din Occident au venit la noi prin bănci.

Mergând mai departe m-am gîndit că este posibil ca mutarea acestor sume din Occident către Est sa fi dus la o lipsă de acoperire cu cash în ţările occidentale, ajungându-se la situaţia ca băncile de acolo să acorde mai ales la intern produse financiare toxice astfel încît încetul cu încetul să provoace criza financiară.

În felul acesta aș înţelege și pretenţia băncilor străine care cer ca la rezolvarea crizei să fie normal să participăm și noi, cei din Est, întrucît ne-au fost transferaţi mulţi bani.

Este posibil ca totul să fi fost programat înainte de 1989? Văzînd că stînga este pe calea falimentului economic, şefii stângii adică: Gorbaciov, KGB, şi-au plănuit renaşterea și creşterea prin scenariul Revoluţiei, al privatizării și al retrocedărilor. Banii veniţi din occident au fost aduşi tot de oamenii KGB-ului infiltraţi acolo.

Îmi amintesc cum după 89 veneau tot fel de români, mai ales din SUA, cu un “purcoi de bani“. Sintagma aceasta am auzit-o de foarte multe ori și m-am mirat mereu unde-or fi găsit românii noștri “purcoaiele de bani” în America?

Este posibil ca acești bani să provină de la astfel de personaje în strînsă legătură cu bandiții tip Madoff și cei care au inventat produsele bancare toxice?

Pot fi aceștia cei care au cumpărat majoritatea terenurilor retrocedate dar și a unei părţi a patrimoniului industrial- economico-financiar al României -care era tocmai în proces de privatizare ?

Cine au fost beneficiarii banilor în România? Sunt ei reprezentanţii celor 322, pe care-i vedem acum în vilele luxoase din MONACO?

Este posibil ca reprezentanţii aceștia să se fi unit cu stînga din Vest, “liberalii etatiști” din Occident – cei mai mulţi tip Madoff, rezultînd o oligarhie nu numai transparentă ci și transfrontalieră, globalizată ?

Asistăm la o încercare de globalizare a corupţiei împotriva căreia trebuie să ne mobilizăm?

Oare cum?

Răspunsul cred că este greu de dat mai ales în condiţiile în care toate măsurile etatist-stângiste luate de Obama par să dea roade, criza se împrăştie pe seama muncii până la epuizare oamenilor de rînd din SUA și a regresului economic din ţările din Est.

Ce părere aveţi?

Despina Veștea


Completarea lui Filadel:

iată ce a încercat Google să ne propună în locul cuvîntului stângistă (dacă nici Google nu știe adevărul …. eheeeee) :
File?id=dcqhzcdn_73hk7x8zdg_b

Reclame