Mirciulae Geoanescu – Cuvantare la Congresul poporului pesedist din Capitala , in Complexul Revelionar Vanghelion , 27 Septembrie 2008

Dragi tovarasi si prieteni, Pesedisti de bine ai Capitalei Romaniei socialist -democrate,

Doresc in primul rand sa va adresez dumneavoastra, participantilor la aceasta mare adunare populara, tuturor locuitorilor muncipiului Bucuresti, un salut calduros, revolutionar, impreuna cu cele mai bune urari de succes in toate domeniile de activitate. (Aplauze si urale prelungite; se scandeaza Geoanescu – Romania, stima noastra si mandria!”).

Doresc, de asemenea, sa adresez multumiri initiatorilor si organizatorilor acestei mari manifestari pesediste din Bucuresti, considerand aceasta ca o expresie a hotararii intregului nostru popor pesedist de a actiona cu toata puterea, in stransa unitate, in jurul partidului- stat , pentru apararea independentei, integritatii si suveranitatii Romaniei. Aceasta constituie una din problemele fundamentale ale intregii noastre natiuni pesediste . (Aplauze si urale puternice; se scandeaza Geoanescu – PSD „, Geaunescu si poporul!”).

Inainte de toate, doresc sa va informez pe dumneavoastra despre o importanta hotarare adoptata in aceasta zi de Comitetul Politic Executiv al Comitetului Central al PSD , privind nivelul de trai al oamenilor muncii. Am hotarat in aceasta dimineata ca, incepand de la l Noiembrie, sa majoram in cursul anului viitor retributia minima de la 510 la 520 lei noi . (Urale si aplauze puternice, prelungite). De aceasta majorare importanta vor beneficia peste 1.500.000 de oameni ai muncii.

Tot de la l Noiembrie vom majora alocatiile pentru copii, intre 30-50 de lei noi , In raport cu numarul de copii si de retributia oamenilor muncii – ceea ce constituie un ajutor puternic, impreuna cu cornul si laptele oferit tot de partidul nostru , pentru circa 4.400.000 de copii ai patriei noastre. (Aplauze si urale puternice, prelungite).

De asemenea, se vor introduce indemnizatii de nastere, de l00 de lei noi, pentru toate femeile, cu incepere de la primul copil, iar, in continuare, pentru femeile care nasc doi sau mai multi copii indemnizatia la nastere va fi de 200 de lei pentru fiecare copil – ceea ce constituie, de asemenea, un puternic stimulent, de ajutor pentru mamele, pentru femeile patriei noastre social – democrate . (Aplauze si urale puternice, prelungite).

Tot de la 1 Noiembrie am hotarat sa majoram si pensiile minime de la 510 la 600 lei.noi Am hotarat, totodata, ca pensia de urmas sa fie majorata cu 10 lei noi . Vom creste, de asemenea, ajutorul social de la circa 50 de lei la 80 de lei noi. Ajutorul de somaj va creste de la 300 la 320 de lei noi. Vom asigura, in acest fel, conditii bune, corespunzatoare de munca si viata pentru toti cetatenii pesedisti de la orase si sate ai patriei noastre socialiste si democrate .

Aceste masuri demonstreaza cu putere ca – pe masura dezvoltarii liberale a economiei tarii , prin aplicarea cotei unice – facem totul pentru a asigura ridicarea continua a nivelului de trai, material si spiritual al poporului, potrivit hotararilor Congresului partidului nostru . (Aplauze, urale; se scandeaza Geoanescu si poporul!”).

Despre faptul ca am fost luati la misto de toti dusmanii de clasa pedelisti , pentru ca am promis 20.000 de euro , muncitorilor exploatati din tarile capitaliste , cu conditia sa vina in Romania pentru a deveni comunisti cu o inalta constiinta socialista , am discutat ieri , la plenara largita a partidului si nu mai doresc sa revin .
Apare tot mai clar ca este o actiune conjugata a cercurilor imperialiste din Partidul Democrat -Liberal , care vor sa distruga integritatea si suveranitatea Romaniei Sociale , sa opreasca constructia socialismului – democratic , sa puna din nou sub stapanire straina poporul nostru pesedist . De aceea, trebuie sa aparam cu toate fortele integritatea si independenta Romaniei pesediste ! (Urale, aplauze; se scandeaza Vom munci si vom lupta, tara o vom apara!”, Pace!”, Pace!”).

Cred ca sunt printre dumneavoastra multi care isi reamintesc de marea manifestare din 2000 , pentru apararea independentei Romaniei Socialiste de sub fosta C.D.R. ! Fermitatea, unitatea poporului nostru pesedist , au asigurat atunci independenta si constructia mai departe a socialismului in Romania , pentru inca patru ani ! Si acum trebuie sa actionam in deplina unitate, cu fermitate impotriva tuturor celor care incearca sa slabeasca forta si unitatea partidului noastru pesedist , care actioneaza in slujba diferitelor servicii de spionaj si cercuri imperialiste pedaliste , pentru a imparti din nou Romania la Aliantza DA , pentru a inrobi din nou poporul nostru pesedist !

Este necesar, mai mult decat oricand, sa actionam in spiritul democratiei noastre muncitoresti de tip IMGB , sa dezbatem cu deplina raspundere toate problemele privind dezvoltarea societatii noastre pesediste , avand permanent in vedere ca tot ceea ce realizam in Romania noastra trebuie sa asigure bunastarea poporului pesedist , ca socialismul democrat il construim cu poporul pesedist si pentru poporul pesedist , ca trebuie, in orice imprejurari, sa asiguram integritatea si independenta Romaniei Sociale si Pesediste ! (Aplauze si urale puternice; se scandeaza indelung :Vom munci si vom lupta, pacea o vom apara!”).

Cunoasteti ce au facut si spuneau inaintasii nostri: Murim mai bine-n lupta, cu gloria deplina, decat sa fim sclavi iarasi pe vechiu-ne pamant!”. Si trebuie sa luptam, sa traim liberi si independenti! (Urale, aplauze puternice; se scandeaza indelung: Geoanescu si poporul!”).

Unii ar dori din nou sa se reintroduca somajul, sa se reduca nivelul de trai al poporului si – cu scopul deschis formulat – sa dezmembreze Romania Sociala , sa puna in pericol insusi viitorul poporului pesedist si al natiunii noastre independente. (Urale puternice; se scandeaza indelung: Geoanescu – P.S.D.! ).

Dragi tovarasi, cel mai bun raspuns pe care trebuie sa-l dam este unitatea tuturor oamenilor muncii cei care nu sunt in somaj , desigur , a intregii natiuni pesediste, actiunea ferma de a realiza programele de dezvoltare sociala a patriei sociale si de ridicare continua a nivelului de trai, material si spiritual, al poporului pesedist. De noi depinde ca Romania socialista sa ramana in continuare o tara libera, independenta, constructoare a socialismului democrat ! Si doresc sa declar si aici ca vom face totul pentru a apara integritatea si suveranitatea Romaniei Sociale , libertatea si viata poporului nostru sosonar, bunastarea intregii natiuni pesediste ! (Urale si aplauze puternice; se scandeaza indelung: Vom munci si vom lupta, pacea o vom apara!”).

Sa actionam cu intreaga raspundere si sa demonstram forta si capacitatea oamenilor muncii din Capitala, a intregii natiuni, pentru dezvoltarea patriei noastre, pentru bunastarea si independenta natiunii pesediste !

Va doresc succesuri in intreaga activitate ! Unitate si actiune ferma impotriva tuturor acelora care vor sa distruga independenta si socialismul democratic in Romania! Aceasta este obligatia noastra, a tuturor pesedistilor ! (Urale si aplauze puternice; se scandeaza indelung : Vom munci si vom lupta, pacea o vom apara!”).

Organizati in toate intreprinderile capitaliste , peste tot, grupe de ordine, grupe de aparare a socialismului pesedist , a tot ceea ce am realizat, a independentei tarii.

Cu toti sa actionam in slujba poporului pesedist , a independentei, a socialismului de cumetrie , tovarasi ! (Urale si aplauze prelungite; se scandeaza indelung Geoanescu si poporul!”, Vom munci si vom lupta, tara o vom apara!”, Geoanescu – P.S.D..” ).